2009 Yay Burcu Haziran Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

-Aşk hayatınızla ilgili konularda Haziran ayını incelemeye, Venüs gezegeninin 25 Mayısta başlayan seyrinden söz ederek başlamak istiyorum. Hatırlarsanız günlük yorumlarınızda başladığı gün itibariyle sizlere bu enerjiden söz etmiş ve 18 Haziran tarihine kadar karşıt burcunuz ve ciddi ilişkilerle alakalı yaşam alanınızda seyrini sürdürecek Venüs bu alanda oldukça güçlüdür fakat ikizler burcu geçişi nedeniyle dikkat edilmesi gereken özellikler taşır demiştim. Öncelikle, İkizler burcundaki Venüsün anlamı partnerinizin bu dönemde sizinle bilgi alışverişinde bulunmayı, arkadaşlık olgusu içinde hareket etmeyi, zihinsel açıdan uyumluluğa son derece önem vereceğini göstermektedir. Sizinle ciddi ve derin meseleler hakkında, duygusal konuşmalar yapmak yerine hoşlandığı şeyler hakkında konuşmayı tercih edebilir. Siz de yapınız gereği bu türlü bir beraberlikten hoşlanıyorsanız hakikaten bu süreç zevkli geçebilir. Fakat Oğlak ve Akrep burcunda Venüs gezegeniniz varsa işiniz oldukça zorlaşabilir. Çünkü bu iki oluşum da, ciddiyet içerdiği gibi aşk konusunda sahiplenicidir. Bu yüzden de partnerinizin bu tarz yanaşması sizin için sabır gerektiren bir zaman olacaktır. Bu dönemi huzurlu ve uyumlu bir şekilde geçirmek için benim size önerim, ortak zevklerinizi paylaşmaya çalışmanız, birlikte aktivitelerde bulunmanız, sanki ilk tanışmışsınız gibi üzerine fazla düşmeden hareket etmeniz, duygusal bağlılık istememeniz ve en önemlisi sabırlı olmanızdır.

Bir Yay daima özgürlüğünü önemsediği için, bu dönemin sizin için genel anlamda hoş geçebileceğini düşünüyorum. onun üzerinde baskı kurmamanızı da özellikle öneriyorum. İlişkisi olmayanlar için bu süreç, arkadaşlık olgusu içinde, iletişim sırasında, bir özel davette, bir yakınınız aracılığıyla, yazışma ve sözel bir irtibat esnasında, yolculukta tanışabileceğiniz kişiyle tanışmanız anlamına gelebilir. Ayrıca kimileriniz için bu çift kısmetlilik olabilir. Aynı anda iki kişi birden talibiniz olabilir. Biraz kararsızlık yaşamanız mümkündür. Merkür geri hareketi de yarın itibariyle burada seyredeceğinden dikkatli düşünmek, kendi yapınıza, hayat tarzınıza ve yaşama bakış açınıza göre, eşit hak ve özgürlükte olabileceğiniz kişiyle bağ kurmanız gerektiğini ve acil kararlardan uzak durmanızın faydalı olacağını göstermektedir.

21 Haziran tarihine kadar İkizler burcunda seyrini sürdürecek Güneş ise, sizler için ilişkinizi tekrar gözden geçirmeniz, aranızdaki dengeyi sağlayarak, sağlıklı bir şekilde beraberliğinizi sürdürmeniz adına etkilidir. Partnerinizin bu dönemde sizinle iletişimde bulunmaya açık olduğunu hissedebilirsiniz. Birbirinizin fikirlerine ve bakış açılarına gereken saygıyı gösterdiğiniz takdirde, hem ortaklaşa hareket edebilir hem de zihinsel açıdan uyumu yakalayabilirsiniz. Burada yapmanız gereken öncelikle birbirinizin arkadaşı olabilmektir. Merkür gezegenin geri hareketini de hesaba katarsak, bu dönemde mantıklı bir şekilde davranır, çatışmalardan uzak kalırsanız, ilişkiniz adına gerçekçi adımlar atabilirsiniz.

Sevgili Yaylar, gölgeli günleri dahil olmak üzere, 26 Haziran tarihine kadar geri hareketini sürdürecek iletişim ve haberleşme gezegeni Merkür, Venüs seyriyle birlikte Haziran ayına damgasını vuracağa benziyor. Gelin şimdi bu süreçte olabilecekleri birlikte inceleyelim. Öncelikle ciddi beraberlik ve evlilik konularında etkili olacak bu transit, aranızdaki iletişimin güçlenmesi adına her ikinizin de dikkatli bir şekilde hareket etmesi gereken bir dönemdir. Karşıt burcunuzda oluşan bu etki, genel anlamda, sizin davranışlarınıza karşılık, partnerinizin verdiği tepkiyle birebir alakalıdır. Demek oluyor ki, siz bu döneme kadar birlikte olduğunuz kişiye nasıl davrandıysanız ve nasıl bir iletişimde bulunduysanız bu süreçte o da size karşı yansımalarda bulunarak cevap verecektir. Bu dönemde dikkat edilmesi gereken konu ne olursa olsun çatışmalardan uzak durmak ve dengeli bir şekilde paylaşımda bulunmaktır. Bunun yolu ise, her iki tarafın da, saygı, sevgi ve güven olgusu içinde hareket etmeleridir. Yine bu dönemde her iki kişi de anlaşmaya gönüllü olup, birbirleriyle diyaloglarını güçlendirici girişimlerde bulunurlarsa, geri hareketin bitiminde alacakları kararlar doğrultusunda ilişkilerini sürdürmeye devam ederler. Tam tersine ufak şeylerden problem çıkarıp, geri harekette bir de çatışma içine girerseniz bu beraberliğin her ikiniz için de iletişimsel açıdan çıkmaza girerek durumunuzu daha da zorlaştırabilirsiniz.

-İlişkisi olmayanlar için bu sürecin anlamı sağlıklı bir beraberlik kurabilmek için, iletişim olgusunu önemsemek ve eşit hak, özgürlük duygusu içinde paylaşımda bulunmaya gayret etmektir. bu süreçte başlayan bir beraberlikte dürtüsel davranmamalı, karşınızdaki kişiyi incelemeli, tanımaya çalışmalı ve ne kadar hayran olsanız da, ani bir evlilik kararı almamalısınız. Sağlam sürmekte olan bir ilişkiniz varsa ve evlenmeyi düşünüyorsanız ve buna çoktandır karar verdiyseniz bu dönem içinde bunun gerçekleşmesinde bir sorun yoktur. Merkür geri hareketleri genel olarak onarım zamanları ve eski planlar için uygulamaya geçilmesi zamanlarıdır. Sözleşme, kontrat, iş ortaklığı konularında da, daha önceden anlaşılmış ise, yapılacak sözleşmede yine de dikkat etmeye çalışmalısınız.

_İş ve Kariyer

'Sevgili Yaylar, Mars gezegeninin 9 Mayıs tarihinde başlayan Aslan burcu seyri, eğitim hayatıyla ilgili kişilerin, uzun zamandır düşündükleri ihtisaslaşma ile alakalı konularda ister ülkelerinde isterlerse yurtdışıyla temasa geçebilecekleri bir dönemdir. Bu size yeni bir iş imkanı kazandırabilir. Uzmanlaşmak adına sınavlara katılabilir, yüksek kadrolarda görev alabilirsiniz. Yurtdışındaki iş imkanlarını araştırabilir hatta doğum haritanızda böyle bir enerji varsa, oraya yerleşebilir ve yaşamınızın en az iki yılı için yeni bir döneme adım atabilirsiniz. Yaratıcılık gücünüzden yararlanarak kendinizi ifade edebileceğiniz sanat, spor, gezi, turizm, seyahat, eğlence dünyası, medya hayatı, yayın ve yayımcılık, yabancı dil, spekülasyon gibi konularda girişimde bulunabilirsiniz.

!Bildiğiniz gibi yüksekokul sınavları Haziran ayında yapılacak. Sınavlara çok iyi hazırlanır, kendinize olan güveninizi kaybetmeden ve geleceğiniz adına düşünerek disiplinli bir şekilde çalışırsanız büyük bir ihtimal bu sınavdan yüz akıyla çıkabilirsiniz. Bu süreçte başka bir yere taşınabilir, değişik insanlarla tanışabilir, hatta hayatınıza girecek bir kişi sayesinde hayatınızı farklı bir ortamda sürdürmeye başlayabilirsiniz. Yabancı dil öğrenmek için bizzat yurt dışına gidebilirsiniz. Kurs programına katılabilir, yabancılarla yazışabilir kendinizi geliştirebilirsiniz. Burada önemli olan geniş düşünmek, inatçı olmamak, uzman görüşlerine başvurmak, görüşlerinizi fanatik bir biçimde sergilememek, insanlarla olan iletişiminizi güçlü tutmaktır. Merkür gezegenin geri hareket dönemlerinin eskiyle alakalı işler açısından etkili bir dönem olduğunu tekrar belirtmek istiyorum. Yukarıdaki konularda veya yaşamınızla ilgili uzun zamandır hedefinizde olan konularda karşınıza çıkabilecek fırsatları değerlendirmenizde veya planlarınızı uygulamanızda bir sakıncası olmadığını biliniz. Sadece iletişimsel olarak belki gecikmeler oluşabilir fakat bu sizin geri hareket var diye önünüze gelen harika bir fırsatı geri çevirmeniz anlamına gelmez. Önlemlerinizi alırsanız, üzerinde iyi düşünmüşseniz neden olmasın? Yani dünyada hayat durmuyor, birçok insan birçok aktivitede bulunmaya devam ediyor. Sadece şunu biliniz. Hiç aklınızda olmayan durumlarda karşınıza bir teklif gelirse veya size hangi zaman başlamanız gerektiğini sordukları bir iş teklifi olursa beklemede kalabilirsiniz. Bu noktayı sürekli tekrarlıyorum ama bana yönelttiğiniz Merkür geri hareketiyle ilgili sorularda en çok bu nokta hakkında bilgi istendiği için tekrar belirtmek istedim.

Para Konuları-

Finansal konularda Mayıs ayının en önemli etkisi, Jüpiter gezegeninin 9 Mayıs tarihinde başlayan geri hareketidir. 8 Kasım 2009 gününe kadar devam edecektir. Sizler bu süreçte parasal konulardaki herşeyi derin bir manada gözden geçirmeye başlamalısınız. Hedeflerinizin ne olduğunu bir kez daha düşünmeli, kendinize nasıl bir yön çizerseniz maddi ve manevi değerlerinizi çoğaltabilirsiniz bunu belirlemeye başlamalısınız. Kendi kazanma yeteneğinizi keşfetmeli, sahip olduğunuz değerlerinizi yani inancınızı ayakta tutmalı, doyumsuz ve aç gözlü davranmak yerine mütavazi bir şekilde yaşamanın önemini kavramaya çalışmalısınız. Bu dönemde hangi konularda ne gibi yeteneklere sahipsiniz onların altını bir kez daha çizerek, bu yetenekle nasıl para kazanabilirsiniz bunu belirleyin. Belki de kendi çapınızda evinizin içinde yaptığınız bir hobiyi geliştirerek sonbahara kadar hazırlanır sonra da bunu girişimde bulunarak sergileyebilirsiniz. İşinizle alakalı konularda yetersiz kaldığınız noktalar varsa bu süreçte bunları gözden geçirerek nasıl daha güçlü pozisyona gelebilirsiniz bunu araştırabilirsiniz. Savurgan bir insansanız kazandıklarınızı elinizde tutmayı, bunları uygun alanlarda küçük yatırımlarla büyütmeyi öğrenebilirsiniz.

Pozitif Enerjili Günler : 7-8-11-12-13-16-17-18-21-22-23-26-27

Zayıf Enerjili Günler : 3-4-9-10 Yeniay: 16-17-18 Dolunay: 3-4-30

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamal Böreği

Ahmet Abi'den Mektup Var

Aziz Nesin'ce Aşk...