2009 Aslan Burcu Haziran Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

Sevgili Aslanlar Haziran ayındaki astrolojik etkileriniz, Aşk ve ciddi konularla ilgili incelerken, ilişki tiplerine göre hareket etmenin doğru olacağını düşündüm. Çünkü ay içindeki enerjilerin kimi ciddi ilişkisi olanlar için önem arzediyor kimisi ilişkisinde sorun olanları ilgilendiriyor, bazıları ise uzun süredir beraberlik yaşamayanlar açısından çok daha önemli gözüküyor. O zaman önce ilişkisi olanlardan başlayalım. yalnız ondan önce çok önemli muhakkak belirtmem gereken ön bilgiler sunmak durumundayım. Bu bilgiler Haziran ayındaki enerjileri daha iyi anlamanız ve süreci daha iyi kavramanız açısından gayet önemli.

25 Mayıs-18 Haziran tarihleri arasında İkizler burcunda seyrini sürdürecek Venüs gezegeni ondan öncesi 19 Mayıs tarihinde gölgeli günleriyle birlikte geri hareket sürecine giren Merkür hemen bir gün sonrası 20 Mayıs tarihinde yine ikizler burcunda transitine başlayan yönetici gezegeniniz, Güneş bana göre Haziran ayının aktif geçmesini sağlayan önemli transitler gibi gözüküyor. Neden gibi dedim çünkü, işin ilginci, bu kadar yoğun enerjilere rağmen, Merkürün bu yıl ikinci geri hareketini tam da bu zamanda yapıyor oluşu. Hani bazen kozmik şaka derim ya, ona benzetiyorum bu durumu. Aslan burcu gibi kendini göstermekten, aktif olmaktan, sosyal hayatın içinde birebir bulunmaktan, kendini en olumlu şekilde ifade etmekten, ilgi çekmekten hoşlanan bir burç insanlarına, şu kadar zaman ilerleyebilirsiniz, şurada durmalısınız, burada şunu yapabilirsiniz, bunu şimdi yapmayınız tarzı engeller koymak doğal olarak keyifsizlik verebilir. Engel derken bu tüm hayatın durması anlamında değildir. Bunu birazdan sizlere ilişki örneklerinde açıklayacağım.

Önce ilişkisi sağlam temellere oturmuş, birbiriyle gayet iyi anlaşan çiftler açısından bu üç enerjinin bu devredeki anlamı, aranızdaki bağlılığın ve beraberliğinizdeki huzurun, iletişimsel açıdan daha da güçlenmesi için, duygusallıktan ziyade arkadaşlık olgusunu daha fazla ön plana almanız gerektiğinin işaretidir. Bunun yapılması halinde hem ilişkinizi mantıklı bir temele oturtmuş hem de birbirinizin ilgi çekici diğer özelliklerini, hayata bakış açınızı daha fazla öğrenmiş olacaksınız. Ayrıca bu enerjiler birlikte hobiler edinme, sosyalleşme, organize olabilme, beraber keşiflerde bulunma, bilgilenme ve bilgilerinizi paylaşma, birbirinizi kafaca tamamlama, iletişimsel olarak birbirinize güç katma gibi son derece önemli artıları olacaktır. Bu yönde değerlendirilmesi halinde Merkür geri hareketinin sizin gibi çiftler için olumlu yönü daha fazladır. güçlenmesi anlamına geleceğini söyleyebiliriz. Ayrıca sizin ilişkiniz Merkür geri hareketinden daha önce de var olduğu için, sizler açısından bir sorun olmayacaktır.

-İkinci ilişki örneğimiz ise, birbirini seven fakat oldukça sorunlu ilişki yaşayanlar: Bu çiftler eğer bazı noktalara önem verirlerse, geri hareketin geçmişle alakalı konulardaki olumlu özelliğinden yararlanarak problemlerini aşabilirler. Tabi burada her iki tarafın da buna gönüllü olması gerekir. Biraz önceki örneğimizdeki çift gibi, sizlerinde yapması gereken öncelikle birbirinizin dostu, arkadaşı can yoldaşı olmaya devam etmenizdir. Mesafe her ilişkide tarafların birbirine saygı duyması açısından faydalıdır. Merkür geri hareketi İkizler burcunda ve bazı önemli gezegen etkinlikleriyle görünüm yaptığı için, eğer bu ilişki çok fazla önemli sorunlar içermiyorsa, taraflar birbirine yardımcı olarak mantıklı bir şekilde, neden anlaşamadıklarını ve neler yapılırsa bu durumun düzelebileceğini saptamak zorundalar. Bu durumda birbirinize duyduğunuz sevgi sağlam ise o zaman sorunların halledilmemesi için hiçbir sebep yoktur. Yapılması gereken herkesin kendi payına düşen yanlışları kabul etmesi, içindekileri gizlemeden paylaşması, açık ve net konuşması, alınganlık gösterilmemesi, gurur meselesi yapılmaması şarttır. Ne olursa olsun, madem bu beraberliği sürdürmek istiyorsunuz o zaman özveride bulunacak, birbirinizi kandırmadan dürüst bir şekilde anlaşma yolları arayacaksınız.

-Üçüncü örneğimiz ise, ufak bir tartışma veya başka sebeple birbirinden ayrılmış çiftler için. Eğer siz Merkür geri hareketinden önce ayrıldıysanız bu olay geçmiş olay anlamına geldiğinden gerek dostlarınız gerekse aranızdaki bağın güçlülüğü nispetinde Merkür geri hareketinde herşeyi tekrar gözden geçirmeniz mümkün olabilir. Burada benim tavsiyem geri hareket süresince iyice düşünmeniz ve birbiriniz için veya sizin için bu ilişkinin anlamını tam olarak kafanızın içinde, yüreğinizde oturtmanızdır. Tabi ki bu arada karşınıza farklı biri çıkabilir ve siz bu hüzünle veya ayrılığın normal seyri dolayısıyla yeni kurduğunuz bu ilişkinin eskiyi unutturacağını sanabilirsiniz. Oysaki geri hareket döneminde başlanan hiçbir ilişki öyle uzun boylu sürmesi mümkün değildir. O nedenle siz ne kadar eskiyi unutmaya çalışsanız da, yeni olana kafanızı tam olarak vermeniz mümkün değildir. Ancak yeni tanıştığınız kişiyle ortak haritanızda kadersel durumlar var ise, durum değişebilir. Fakat yine de geri hareket zamanları yeni başlangıçlar açısından temeli sağlam bir beraberliğe dönüşmesi oldukça zor nüanslar içerir.

-Dördüncü örneğimiz ise, uzun zamandır beraberlik yaşamayanlar: Bu kişiler için bu dönemde sosyal hayatın içinde hem iletişime yönelik, hem de zihinsel açıdan ilişkiler kurmaya olan meylinizi güçlenebilir. Arkadaş çevrenizde veya herhangi bir aktivite içinde, etrafınızda bulunan bir kişinin dikkatinizi çekmesi anlamı taşıyacağı gibi, girdiğiniz sosyal ortamlarda zeki, hareketli kişilerle tanışmanızı da destekleyebilir. Bunlar genel anlamda aşk ilişkisi olmaktan ziyade, sizin enerjik, cesur ve kararlı yönlerinizi, liderlik özelliklerinizi gösterdiğiniz ve iletişimde bulunmaktan hoşlandığınız, belirli bir mesafede kalmayı ve arkadaşlık yapmayı düşündüğünüz beraberlikler gündeme gelebilir. Ayrıca Venüs İkizler burcu pozisyonu aşk konusunda ikilemler içinde kalacağınızı ve karşınıza çıkacak kişi hakkında kararsızlık dolayısıyla ne yönde bir tercih yapmanız gerektiğini bilemeyeceğinizi gösterebilir. Öncelikle mantıklı düşünün, herşeyi gözden geçirin ve en doğru olan kararı verin. Genelde bu dönemde, yaş olarak veya ruh anlamında genç kültürlü, hareketli, canlı, eğlenceli kişiler ilginizi çekebilir. Bu kişilerle ortak paylaşımlarda bulunmak, grup halinde eğlenmek, organize işlerde sırt sırta vermek veya aynı hedefin etrafında yol almak için bir araya gelebilirsiniz. Kimileriniz ise, arkadaşlarınız vasıtasıyla bir insanla tanıştırılmış olabilirsiniz. Tabi ki gerek Venüs ve gerekse Merkür geri hareketinde, başlayan ilişkinin uzun ömürlü olması için, eşleştirme haritanızda güçlü bir enerji oluşumu gerekeceğinden, ben bu dönemin genel anlamda, sosyal açıdan renklenmenizi sağlayan aşk ve arkadaşlıklara yönelik geçeceğini öngörmekteyim.

-Bu enerjinin uzun yıllardır bir ilişkiyi sürdürmenin rutinliği içinde sıkılan Aslanlar için anlamı ise: Güneş ve Venüsün ciddi ilişkinizle alakalı yaşam evinde bulunan Neptün, chiron(ilişkilerle ilgili olduğu düşünülen astreoid) ve Ay düğümleri yapacağı olumlu görünüm bir yandan sosyal yaşama önem verirken, diğer yandan ciddi ilişkinizle alakalı konularda risk alabileceğinizdir. Yani siz kelebek gibi ordan oraya uçarken evliliğinizi ve beraberliğinizi risk altına alabilirsiniz. Her ne kadar yaşadığınız ilişki sadece sosyallik anlamı taşısa da, böyle bir durumda dikkatli olmanızı öneriyorum. Çünkü Venüs ve Güneş 18 Haziran sonrası Yengeç burcuna girdiğinde sosyal olmaktan yorulmuş, sıkılmış eski halinize dönmek, yuvanızı sahiplenmek veya ilişkinize yeniden sarılmak isteyebilirsiniz. Yengeç burcunda ilerleyecek Venüs ve Güneş tüm aslanların, eskiye dönüş çabaları, eski ilişkilerini sahiplenmeleri ve iç dünyalarında geriye çekilerek birçok şeyi gözden geçirmeleri açısından önemli görüyorum. Bu dönem ev, aile, anılar, yaşananlar süzgeçten geçirilerek yüreğinizin ve beyninizin içindekileri belli bir temele oturtmak isteyebilirsiniz. Duygularınızı kimseyle paylaşmaz, kendinizle başbaşa kalarak düşünmeyi tercih edebilirsiniz.

-Ayrıca çok önemli bir başka enerjiyi de size hatırlatmak isterim. Hatırlarsanız geçtiğimiz 9 Mayıs tarihinde sizlere Mars gezegeninin burcunuzda ilerlemeye başladığından söz etmiştim. Bu etkinin girişimler açısından olduğu kadar, ilişkiler açısından da önemi vardı. Mars bu dönemde ciddi beraberlik veya evlilik evinize karşıtlık yapacağı için, illa benim dediğim olacak tarzda hareket etmemek, saldırgan davranmamak, hayranlık toplamaya çalışmadan, gururlu ve kibirli davranmadan karşınızdaki kişiyle ortak hareket edecek tarzda ilerlemeniz gerekir demiştim. İlişkisi olmayanlar için bu sürecin anlamı ise, dış dünyada artan cazibenizin ve güvenli duruşunuzun, karşı cins tarafından oldukça beğenilmesi ve dikkat çekmenizdir. Hani üstünde şeytan tüyü var dedikleri söze uygun, öyle bir parıldamaya başlarsınız ki, doğal yapınızda bulunan güven duygunuz çok daha fazlalaşır ve bunu daha yüksek oranda yaşamak için farklı arayışlar içine girebilirsiniz. Bu sizin tercihinizdir fakat Haziran ayı içindeki enerjilerin yansımalarını da göz ardı etmemek gerekir.

İş ve Kariyer

-Venüs, Güneş ve Merkür gezegen seyirlerinin Haziran ayında, sadece arkadaşlık kurmak hoş vakitler geçirmek, sosyalleşmek anlamına gelmediğini biliniz. Mesleki anlamda olabilecek yansımasına bakarsak, sosyal ilişkiler yoluyla kurulan bağlantıların geleceğe yönelik umutlarınızı gerçekleştirmenizde, Merkür geri hareketi sonrası etkili olacağıdır. Yalnız şunu da belirteyim. Eğer uzun zamandır bir plan içindeyseniz ve gerekli kişilerle Venüs sayesinde tanışıp size yararlı olacak atılım için sponsor, destek veya güç bulursanız Merkürün geri hareketinin bitmesini beklemenize gerek yok. Bu hep yanlış algılanıyor. Oysaki hayat devam ediyor, eğer böyle olsaydı dünyada bütün iletişim dururdu. Lütfen eskiyle alakalı projeleriniz, yapmayı düşündüklerinizi için Venüs enerjisinden yararlanarak dostlarınızla, size destek olacak kişilerle temasınızı sürdürmeyi ihmal etmeyiniz. Aslanın meşhur gururunu bilmeyen yoktur. Fakat günümüzün hayat şartları gerekirse kapıları çalmanızı gerektiriyor. Sizler de bu enerjiden yararlanarak kendinizi gösterin, taktik geliştirin, iyi bir strateji belirleyin ve hünerlerinizi göstermeye çalışın. Zaten fırsatlar bu süreçte artacağı için ben sizler açısından olumlu geçeceği düşünmekteyim.

-Sevgili Aslanlar gölgeli günleri de dahil olmak üzere bugünden itibaren 26 Haziran tarihine kadar geri hareketini sürdürecek Merkür gezegeni sizlerin ileriye yönelik hedefleriniz, beklentileriniz, arzu ve istekleriniz, dostlarınızla olan ilişkiniz, uluslararası kuruluşlarla alakalı faaliyetleriniz konusunda 19 Mayıs tarihinden önceki plan ve projelerinizin hayata geçirilmesi adına faydalı bir süreçtir. Çünkü Merkür geri hareketi demek geçmişle alakalı konuların ele alınarak çözüme kavuşturulması zamanıdır. Sanıldığının aksine hayat durmamaktadır. Rutin faaliyetlerinizi sürdürmenizde hiçbir sakınca yoktur. Dikkat edilmesi gereken konu, bu süreçte ani ve beklenmedik kararlar almamak, girişimlerde bulunmamak yenilik adına olabilecek herşeyi geri hareket sonrasına kadar mercek altında almaktır. Merkür geri hareket zamanları aslında bir onarım sürecidir. Bu nedenle dostlarınızla olan ilişkinizde, hayallerinizi gerçeğe dönüştürmenizi sağlayacak her konuda, kendinizi gözden geçirerek, yanlış, eksik ve hatalı taraflarınızı düzenlemeye çalışmanız halinde, olumlu bir zaman geçirmiş olabilirsiniz.

-Normal zamanlarda göremediğiniz bir çok noktayı kolaylıkla keşfedeceğiniz için, geri hareket sonrası daha başarılı seçimlerde bulunabilir, cesaretle öne atılabilirsiniz. Bu arada kafanızın içinde uzun zamandır proje, dilek ve girişim anlamında olan konularda karşınıza çıkan fırsatları değerlendirmenizi öneriyorum. Geri hareket süresi içinde aniden karşınıza çıkabilecek ve aklınızda olmayan teklifleri kabul etmeyiniz, düşünmek için zaman isteyiniz. Yine bu dönemde, ortak hedefler içinde olduğunuz dostlarınızla bir araya gelerek, çalışmalarda bulunabilir veya üstünde çalıştığınız konuların eksiklerini tamamlayabilir ve bunları bir bütün haline getirerek, 26 Haziran sonrası yürürlüğe koyabilmek için güç kazanabilirsiniz. Bu dönemde yeni arkadaşlıklar edinmek mümkün olsa da, benim önerim bu kişileri dikkatle incelemeniz, söylenen sözlerin içeriğini araştırmanızdır. Arzularınızın gerçekleşmesi için yapmanız gereken en önemli nokta, kendinize olan güven duygunuzu kaybetmemeden, hayallerinizle beklentilerinizin altını kalın bir çizgiyle çekmek, kendinizi ve yaşamınızı düzenlemek, bundan sonrasında daha mutlu ve refah bir hayat sürmek için geri hareketi zihinsel yönden bir mola olarak görerek değerlendirmektir.

-Geçtiğimiz 9 Mayıs tarihinden 1 Temmuza kadar sürecek olan Mars enerjisi Haziran ayında da devam edeceğinden tekrar hatırlatmakta uygun görüyorum. İki yıl sonra aynı noktaya gelen Mars, aktivite, mücadele ve istek gücünün astrolojik temsilcisi Mars sizler için gayet etkili bir enerjidir. Mars, Aslan burcunun ateşli doğasını ortaya çıkararak, size cesaret gücü verebilir ve girişimler açısından hırslı bir şekilde öne çıkmanızı sağlayabilir. Bu durum uzun aylardır sessiz durmakta zorunda kalan siz Aslanların yeniden gücünüzü kazanmanızı ve ben buradayım demenizi sağlayacak son derece değerli bir etkidir. Merkürün geri hareketi nedeniyle her ne kadar yeni atılımlar yapmak zor olsa da, uzun zamandır düşünülen girişimler açısından size destek olacağı şüphesizdir. Fakat birden bire karşınıza çıkacak ve hiç düşünmediğiniz mevzularda ise, Mars Aslan enerjisini idareli kullanmanızda fayda vardır.

Para Konuları

-Maddi konularda Haziran ayı belki yine tekrarlıyorum gibi olacak ama para evinizdeki Satürn enerjisini ve finans evinizin yönetici gezegeni Merkürün geri hareketini hesaba katmaksızın yapılacak bir yorumun son derece yüzeysel olacağını düşünmekteyim. Unutmayalım ki, hem başkalarından elde ettiğiniz gelir evinizdeki Uranüs hem de para evinizdeki Satürn etkileşimi devam etmekte. Bu etkileşimin size söylemeye çalıştığı en önemli şey, ne olursa olsun dikkatli, programlı, belirli bir bütçe içinde hareket etmeniz, beklenmeyen durumlar yaşanmaması için paranızı idareli kullanmanız veya idareli kullanmaya kendinizi alıştırmanızdır. Bu hatırlatmadan sonra Merkürün geri hareketinin size para anlamındaki etkisini birlikte ele alalım. Merkür, iletişim, yolculuk, haberleşme, nakliye, hizmet sektörü, iletişimle alakalı her türlü meslek, sosyal ilişkiler yoluyla yapılan girişimler başta olmak üzere, zekanız ve bilgi birikiminizi değerlendirebileceğiniz alanlarda size maddi açıdan yeniden planlar yapmanız, girişimlerde bulunacak hale gelerek güvence sağlamanız adına destek olacağını söylemeliyim. Tabi ki Merkür geri hareket yapıyor diye, para kazanmayacaksınız anlamına gelmiyor. Sadece bağlantılarda gecikmeler olabilir, birilerini razı edebilmek adına çaba sarfetmeniz gerekebilir.

-Endişeler taşıyabilirsiniz. Kaldı ki yaşadığımız ülkenin sosyo ekonomik yapısı sadece siz Aslanlar için değil, tüm burçlar için parasal açıdan zorludur. Bu dönemde havailikten özellikle uzak durmak gerekiyor. Gözlem gücünüzü devrede tutarak, tutarsızlıktan uzak durarak hareket etmeniz lazımdır. Hesaplarınızı bir bütçe dahilinde gözden geçirmeniz, yetenekli olduğunuz alanlarda para kazanabilmek adına sözel gücünüzü kullanmanız çok önemlidir. Elle yapılan işler, detaylarla uğraşılan meslekler, çevirmenlik, spikerlik, seyahatle alakalı konularda da para kazanmanız mümkündür.

-Eğer uzun zamandır iş arıyorsanız Merkür geri hareketinde karşınıza çıkabilecek fırsatlar sayesinde ve Mars desteğini de arkanıza alarak yeni bir iş girişimde bulunarak ferahlamanız gayet mümkündür. Başkaları adına yapılan hesaplama işleri(muhasebe), bilim, fizik, kurs öğretmenliği, yazlık yerlerde yapılan eğitici çalışmalar, tercümanlık, organizasyonlar, aracılıktan kazanılacak paralar ile dostlar aracılığıyla yapılan iş başvuruları gibi destekler görmeniz mümkündür. Ben yine de Merkür geri hareketi nedeniyle gecikmeler olabileceğini göz önüne almanız gerektiğini söyleyerek, kesinlikle yılmadan, cesaretinizi kaybetmeden Haziran ayını olanaklar çerçevesinde değerlendirmenizi öneriyorum.

Pozitif Enerjili Günler : 3-4-7-8-11-12-13-16-17-18-26-27-30

Zayıf Enerjili Günler : 1-2-28-29-14-15-19-20-21-22-23-Yeniay : 7-8-Dolunay Takviminiz : 21-22-23

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamal Böreği

Ahmet Abi'den Mektup Var

Aziz Nesin'ce Aşk...