2009 Kova Burcu Haziran Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

Haziran ayındaki gelişmelere, 9 Mayıs-1 Temmuz tarihleri arasında Aslan burcunda seyrini sürdürecek, Mars enerjisini tekrar hatırlatarak başlıyorum. Ciddi ilişkiniz veya evliliğiniz üzerinde etkili olacak bu enerjiden hatırlarsanız o günkü günlük yorumlarda söz etmiş ve bu durum partnerinizle aranızdaki mücadeleyi göstermekte demiştim. Mars bu süreçte Aslan burcunda ilerleyeceği için partnerinizin egosu öyle şişkin ve öylesine kendinden emin haldedir ki, sabit bir düşünce tarzıyla hareket ederek liderliğini göstermeye çalışmaktadır diyerek devam etmiştim. Tabi burada ilişkinizin kalitesi ve kadersel temalar son derece önemlidir. Eğer huzurlu bir ilişkiniz varsa, eşleşim haritanızda birbirinizle uyumlu olduğunuzu gösteren görünümler varsa, bu süreçte onun kendinden emin bu hali canınızı sıksa da, ayrılığı düşünmeden bazı konularda tartışarak veya türlü yollarla anlaşmaya çalışarak bu dönemi zor da olsa geçiştirebilirsiniz. Fakat ilişkinizde sorunlar varsa, her iki taraf sabit fikirli davranıyor, inadından vazgeçmiyor, haklı olduğunu düşünüyorsa doğal olarak hakimiyeti ele geçirmek için üste çıkmaya çalışacaktır. Peki sizin bilinçli istekleriniz ile, partnerinizin aktif gücü arasındaki bu savaşı kim kazanacak diye sorarsanız ilişkinizdeki sevgi, saygı ve güveni sağlayan olgun ve ılımlı yaklaşımlar kazanacak. Kişisel ego, kabalık, agresiflik, bencillik kaybedecektir. Hiçbir zaman savaşarak, karşılıklı zıtlaşarak, birbirinizin inandıklarına saldırarak ilişki yaşanılmaz. Bu süreçte yapılması gereken dengeyi muhafaza etmek adına biriniz konuşurken öbürünüzün susması, biriniz susunca da öbürünün susarak sakin bir ortam hazırlayarak medeni insanlar gibi konuşulmasıdır. Kaldı ki Haziran ayı bildiğiniz gibi Merkür geri hareketi dolayısıyla, iletişimsel konularda gayet dikkatli olunması gereken bir zamandır. Merkürün bu dönemde Marsla uygun bir görünümde olması aranızdaki sorunların olgun yaklaşımlarla konuşulması halinde çözülebileceğini tam tersi durumda ise aranızda iletişimin bozulması ve kopuşların meydana geleceğinin göstergesidir.

Haziran ayı içinde etkisi devam edecek bir başka önemli enerji ise, aşk ve ilişkilerle birebir alakalı Venüs gezegeninin burcunuzla uyumlu görünüm yaptığı İkizler burcundaki seyridir. Hatırlarsanız sizlere 25 Mayıs tarihindeki günlük yorumlarınızda bu enerjiden bahsetmiş ve 18 Haziran tarihine süreceğini, sizler için aşk ve flört ilişkileri bakımından aradığınız özgürlük ve arkadaşlık duygusunu tadabileceğiniz yeni bir kişi anlamına gelebilir demiştim. Özellikle hayatın keyifli ve eğlenceli yanlarını hissetmeniz bu dönemde gayet kolay olacağından uzun süredir yorulan bilinciniz ve üzgün yüreğiniz güç bulabilir, canlanabilir diye eklemiştim. Tabi ki bu arada iletişim ve haberleşme gezegeni Merkürün geri hareketini devredışı bırakmamız mümkün olmadığından, yeni insanlarla tanışmak, eskilerle temas kurmak derken hakikaten ilginç bir süreç yaşanacağını söylemek mümkün. Bu dönemde ilişkisi olanlara benim tavsiyem, öncelikle 'arkadaşlık' olgusunu önemsemeniz, birlikte eğlenmeyi ve gezmeyi, aşkınızı yeniden canlandırırken duygusal davranmamayı bilmenizdir. Çünkü bu süreç fazla bağımlılık ve hissiyat içinde olmaktan ziyade ortak ilgi alanlarını paylaşmayı gerektirmektedir. Eğer doğum haritanızda Balık veya oğlak burcunda konumlanmış bir venüsünüz varsa, yapacağınız en önemli şey, karşınızdakini sınırlamamak, özgür bırakmak, arkadaşı olmak, baskı uygulamamak, üstüne çok düşmemektir. Şimdi romantizm ve hassasiyet değil, bilakis rahat davranmak, hayatın keyfine varmak zamanıdır. 19 gün için ne kendinize ne de bir başkasına eziyet etmeden bu dönemin, tadını çıkarmaya bakınız.

Bu sürecin kimi kovalar için anlamı ilişkinizdeki sorunlarını düzenlemeye çalışırken diğer yandan karşınıza çıkabilecek bir başka insan arasında kararsız kalmanız veya daha önce ayrıldığınız ilişkinizle alakalı hala kafanızın karışık oluşu nedeniyle tam olarak kendinizi ifade edemiyor oluşunuzdur. Bazılarınızda ise, yeni bir aşk başladığı halde, diğer ilişkinizin de sürmesi nedeniyle bir yandan mutlu diğer yandan şaşkın olabileceğinizdir. Bu ve buna benzer oluşumların dışında, genel anlamda ben, bu dönemin kısa sürse de size keyif katabileceğini düşünüyorum. Yalnız şunu unutmayınız ki, Venüs etkisi altında başlayan bir ilişki uzun soluklu değildir. Bunun için ortak haritalarınızın güçlü enerjiler içeriyor olması gerekir. Ayrıca bu süreçte tekrar bir araya geleceğiniz eski aşkınızla herşeyi en detayına kadar konuşmanız ve bundan sonrası adına bir sorun yaşamamak için mantıklı kararlar almanız yerinde olacaktır

Sevgili Kovalar şimdi sıra geldi yazının başından bu yana söz ettiğim Merkür geri hareketiyle alakalı etkiyi sizlere tekrar hatırlatmaya. Gölgeli dahil olmak üzere 26 Haziran tarihine kadar başta aşk hayatınız olmak üzere, tiyatro, gösteri dünyası, eğlence hayatınız, kendinizi sosyal hayatın içinde güçlü bir şekilde ifade edebilmeniz adına gözden geçireceğiniz, yaratıcı gücünüzün ortaya çıkması adına düzenlemelerde bulunacağınız bir ,dönem anlamı taşıyacaktır. Bu süreçte aşk hayatınızla ilgili konularda etkili olacak Venüs gezegeninden yararlanırken, birlikte olduğunuz kişiyi Merkür, geri hareketinin algılama gücü veren etkisi sayesinde çok daha iyi tanıyabilecek, kendinizce yapacağınız düzenlemeler sonucunda daha sağlıklı bir aşk yaşamak ,için yeni kararlar alacak ve bunları geri hareket sonrasında yürürlüğe koyabileceksiniz. Yalnız dikkat etmeniz gereken konu gerek yeni bir aşk veya gerekse yaşadığınız ilişki konusunda mantıklı bir şekilde düşünmek, gerçekçi bir bakış açısıyla karşınızdaki insanı değerlendirmek, kesinlikle acele karar vermemek, tanımaya çalışmaktır. Öncelikle sizi tatmin eden duygunun ne olması gerektiğinin altını çizmek, fiziksel ve ruhsal açıdan güvenliğinize önem vermek, iletişim olarak bağ kuramadığınız, farklı yaşam amaçlarınız olan kişiler konusunda dikkat etmektir. Yine bu dönemde erotizm konusunda çoğul ilişkiler yaşamaktan hoşlanan bir kişiyseniz daha dikkatli olmanız gerekebilir. Geri hareket dönemleri genel anlamda onarım zamanlarıdır. Merkür geri hareketi ise, haberleşme, bir başka insanla zihinsel açıdan uyum ,sağlanması, birbirinizin fikirlerinden yararlanılması adına herşeyin gözden geçirildiği zamanlardır. Bu sürede yapacağınız düzenlemeler, aranızdaki iletişimin kuvvetlenmesine neden olabilir ve geri hareket sonrasında yürürlüğe konabilir.

İş ve Kariyer

Mesleki yaşam evlerinizden geçen herhangi bir gezegen etkinliği olmasa da, meslek evinizin yönetici gezegeni olan Mars bu alanda da önemli bir söz sahibidir. Mars bildiğiniz gibi 9 Mayıs tarihinden bu yana Aslan burcunda seyrini sürdürmekte ve sizin ciddi ilişkiler evinizden geçerek hem beraberliğiniz açsından önemli bir etki yaratmakta hem de iş ilişkileriniz açısından titreşimler yaymakta. Haziran ayı bildiğiniz gibi, Merkür geri hareketi nedeniyle tüm burçların farklı alanlarda eskiyle alakalı her konuya çözüm getirdikleri yeni olan herşeyi ise beklemeye alarak düşünmeleri gereken bir ay. Bu nedenle Mars gezegeninin meslek yaşantınızla ilgili yaydığı titreşim ve burcunuzla yaptığı karşıt enerji dikkatli olmanız gerektiğini göstermekte. Mars gezegeninin güneşinizle(burcunuzla) olan bu enerjisi aslında son derece önemlidir. Bilinçli isteklerinizle mücadele gücünüz arasındaki çekişmeyi gösterir. Bu çekişme işbirliğine dönüştüğü anda ortaya çıkan yüksek enerji kimi zaman yeni bir iş, yeni bir etkinlik anlamına gelir. Haziran ayındaki Mars etkisi ise, Merkürün geri hareketine rastladığı için doğal olarak eskiyle alakalı iş sorunlarının veya daha önceden girişimde bulunmayı düşündüğünüz konuların yürürlüğe konması anlamındadır. Eğer siz şu anki işinizden memnunsanız ve devam etmeyi düşünüyorsanız bu dönem enerjiniz gayet yüksek ve aktifsinizdir. Hatta kendinizi oldukça güçlü bir şekilde ifade edebilirsiniz.

Fakat tam tersi problemleriniz varsa, iş sorunlarınız bir türlü bitmek bilmiyorsa ve bu mevzular uzun zamandır devam ediyorsa Mars enerjisinde yeni bir karar vermeniz, Merkür geri hareketinden de yararlanarak girişimde bulunmanız, karşınıza çıkacak fırsatları değerlendirmeniz gayet doğaldır. Yani Merkür geri harekette diye dünyanın durmayacağını biliniz. Bu enerji altında dikkat edilecek husus, kişiselliğinizi korumak, mesleki olarak konumunuzu yükseltmek adına istekli olmak, irade gücünüzü güçlendirmek, hevesli, özgüvenli bir şekilde ilerlemektir. Siz kendinize güven duydukça hiç kimsenin sizi yenmesi, yok etmesi, devredışı bırakması mümkün değildir. Öncelikle patron konumundaki kişilerle, ortaklarınızla veya genel anlamda iş hayatında ılımlı ilişkiler kurmaya çalışmalısınız. Hayata oyun gibi değil gerçekçi bir şekilde bakmak, kimseye ,boyun eğmeden ve eğdirmeden yol almaya çalışmaktır.

Şans ve genişleme gezegeni -Jüpiterin Oğlak burcundaki geri hareketi, Eylül 2008 kadar devam edecektir. Sizler bu etki altında iç dünyanızı ilgilendiren her konuda kendinizi gözden geçirerek, yaşamın anlamı üzerine düşünmek ihtiyacı duyabilirsiniz. Aşk, iş, para ve genel hayatınızla alakalı konularda bugüne dek yaşadıklarınızın sizin yüreğinizde bıraktığı- izler, sorumluluklarınız çok daha baskın bir şekilde kendini hissettirmeye başlayabilir. Yalnız bu etki altında inancınız son derece yükseleceğinden, kendinizle- yüzleşmeniz psikolojik açıdan çok daha kolay olabilir. Buradaki en önemli sır, yaşadığınız her bir olayın aslında sizi büyüten, olgunlaştıran deneyimler, zinciri olduğunu anlayarak, bundan sonrasında çok daha mantıklı kararlar, verecek hale gelmenizdir. Bu dönemi içsel anlamda ne kadar dürüst ve gerçekçi bir, şekilde geçirirseniz, Eylül ayı sizin için yaptığınız planların ve projelerin hayata geçirilmesi adına yeni bir! dönem anlamı taşıyacaktır. Bu süreçte dikkatli olmanız gereken en önemli husus, kendinize olan güveninizi kaybetmemek, azimli bir şekilde çalışmak ve sorumluluklarınızın bilincinde olacak şekilde hayatınızı düzenlemektir.

Para Konuları-

Haziran ayı maddiyatla ilgili konularda, biraz önce sözünü ettiğim Jüpiterin Oğlak burcu süreci önemlidir. Çünkü Jüpiter bolluk, şans ve ilerlemenin altın anahtarına sahiptir. Gerek kazanımlarınızla ilgili alanda transitini sürdüren yönetici gezegeniniz Uranüsün özgüven duygunuzu azaltıcı Balık burcundaki etkisi gerekse Oğlak burcundaki Jüpiterin güçlü olmayan titreşimleri ve bu iki enerjinin, Merkür geri hareketiyle olan görünümleri maddi kazanımlarınızla ilgili konularda kimi zaman belirsizlikler kimi zaman geri çekilmelere neden olan durumlar yaşatmakta. Haziran ayında başkaları yoluyla gelir kaynakları edindiğiniz yaşam evinizin yönetici gezegeni Merkür geri harekette olduğu için doğal olarak dikkatli ve temkinli olmanız gerektiğinin göstergesidir. Bu enerjileri olumlu olarak kullanabilmek için herşeyden önce krediler konusu başta olmak üzere, bütçenizi aşan masraflardan uzak durmanız gerekmektedir. Mars gezegeninin iş evinizde yaptığı görünümleri de hesaba katarsak kendinizdeki hissedeceğiniz coşkunluk ve cesaretin sizlere risk aldırmasına izin vermeden düzenli bir bütçe kontrolünü, sağlamanız gerektiğini biliniz.

Ortak kaynaklar ve değerler konusunda-eşiniz, ortağınız veya başka yollardan elde edilen gelirler) iyi bir strateji içinde hareket edilmeli, neye ne kadar ne zamanda ihtiyacınız olduğunun altı iyice çizilmeli, bu kaynaklar becerikli bir şekilde idare edilmeli, girişimlerde bulunurken veya, düşündüğünüz planlarda özellikle güvenliğiniz ve yarınlarınızı düşünerek hareket edilmelidir. Unutmayalım ki, Uranüs her ne kadar yönetici gezegeniz olsa da, para evinizde beklenmeyen durumlar yaratabilme gücüne sahip bir gezegendir. O nedenle Haziran ayında Satürnle yapacağı görünümü hesaba katarak hareket etmeniz ve iş hayatınızla ilgili olabilecek sorunlarda başka bir iş bulmadan, kendinizi iyice güvenceye almadan işten çıkmanız, isyankar bir bakış açısıyla hareket etmeniz, sonunu göremediğiniz girişimlerde bulunmaya kalkmanız yanlış olabilir. Eğer uzun bir süredir, çalışmanız karşılığı aldığınız miktar geçinmenize yetmiyor veya çalıştığınız ortamda sorunlar yaşıyorsanız, işinize devam ederken bir yandan da iş olanaklarını, araştırmanızda zarar yoktur. Baktınız ki böyle bir fırsat karşınıza çıktı o zaman değerlendiriniz. Merkürün bu geri hareketi yeni planlamalar için son derece önemlidir. Bunu değerlendirmenizi öneririm. Böylece parasal açıdan daha iyi imkanlar bulabilirsiniz. Haziran ayı, bu türden araştırmalar için son derece faydalıdır.
2
Pozitif Enerjili Günler : 3-4-11-12-13-16-17-18-26-27-30

Zayıf Enerjili Günler : 1-2-14-15-28-29 Yeniay : 21-22-23 Dolunay : 7-8

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamal Böreği

Ahmet Abi'den Mektup Var

Aziz Nesin'ce Aşk...