2009 Terazi Burcu Haziran Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

Haziran ayında Aşk hayatınızla ilgili konulardaki gelişmelere doğal olarak yöneticiniz Venüs gezegeninden söz ederek başlamak istiyorum. Günlük yorumlarınızdan takip ettiyseniz Venüs gezegeni 25 Mayıs-18 Haziran tarihleri arasında İkizler burcunda ilerleyecek ve bu transit sizlerin, başta eğitim hayatınız olmak üzere sosyal hayatın içinde birçok yeni insanla temas etmenizi ve ilişkiler kurmanızı sağlayan olumlu bir enerjidir demiştim. Burcunuzla uyumlu bir görünüm yapacak olan Venüs, bu süreçte ilişki kurarken yüzeysel olarak hareket edebileceğiniz ve kültürel paylaşımları önemseyeceğinizi göstermekte. İlişkilerde fikir alışverişi son derece önemli olacağından konuşmak ve yazışmak size keyif veren dürtüler arasında yer alabilir. Bir terazi her zaman yenilikte bulunmaktan, hoşa gitmekten, aşk konusunda titizlenmeden bağ kurmaktan yanadır. Şimdi sizler için biçilmiş kaftan olacak bu dönemde yabancılarla temasınız kolaylaşabilir, ilginç insanlarla tanışabilir, maceralar yaşayabilirsiniz. Özellikle uzak veya yakın çevreniz, başka bir şehir veya ülkede bulunan kişilerle yakınlaşmanız mümkündür. Bu durumda yolculuklar fazlasıyla gündeme gelebilir. Fakat Merkür geri hareketi nedeniyle bunun çok fazla olacağını söylemek zor.

!Ayrıca şunu da belirteyim ki, bu etki altında başlayan bir ilişki çok uzun soluklu olmaktan ziyade, yüzeysel ve çabucak geçmeye adaydır. O nedenle gönül ilişkilerinde mantıklı düşünmeyi de elden bırakmayınız. Kafanızın içi karışsa da, hatta karşınızdaki kişi aklınızı başınızdan alsa da, ciddi anlamda bir şeyler yaşamak için erken olduğunu biliniz. Ayrıca bu dönemde karşılaşacağınız insanlar iki yönlü davranabilir, karar verdiğiniz konu iki şık içerebilir, bir olay iki yönde ilerleyebilir. Bunların bilincinde olarak hareket etmeniz faydalıdır. Bu dönem için son söz olarak benim size tavsiyem hayatın eğlenceli, keşifçi yönünü hissetmeniz, en azından bu süreçte moralinizi yükseltecek şekilde hareket ederek, hayatı sevmeye çalışmanızdır. Sevgi anlayışınız ve kendinizle ilgili değer duygunuz konularında rahat ve huzurlu olmanın yolu öncelikle birlikte olacağınız insanı iyi gözlemlemek, hakkında bilgi sahibi olmaktır. Ne kadar tecrübeli olursanız olun veya ne kadar iyi niyetli yine de bu doğru kişi veya bu yanlış demekten ziyade, onu yakından tanımak en doğru yol olacaktır.

Ayrıca bu dönemde Venüsün İkizler burcunda oluşu ve geri hareketli Merkürle olan görünümü, sizin geçmişle alakalı ilişkiniz ve şimdi yaşadığınız beraberliği karşılaştıracağınızın da belirtisi olabilir. Astrolojide olasılıklar asla göz ardı edilmemelidir. Bu enerji sizin ilişki konusuna iki kez düşünmenizi, acele etmemenizi, tutarsız davranışlardan uzak durmanızı, arkadaşlık bağınızı güçlü tutmanızı sağlayıcı olacaktır. Venüsün bu seyrine Güneş ve Merkür gezegenlerinin de dahil olması, bir yandan rutini kırmak, değişik bir şeyler yaşamak, yazışarak insanlarla tanışmak açısından etkili olacağı gibi, yaşadığınız deneyimlerin sıradanlaşma riskini de çoğaltmaktadır. Gerçekten kim olduğunuzu öğrenmenizi ve yaşadığınız ilişkiler yoluyla kendinizi geliştirmenizi sağlayan bu transitten olumlu olarak yararlanmak için, çevrenizle bağ kurarken birlikte olduğunuz kişi veya olacağınız kişi size hem kendinizi daha net görmenizi, hem de hatalı yönlerinizi saptayarak kendinizi yeniden oluşturmanızı sağlayabilir. Kısaca bu süreç sizin için yaşadığınız deneyimler yoluyla büyümeyi ve gelişmeyi öğrenmek anlamı taşıyacaktır.

İş ve Kariyer

?21 Haziran tarihine kadar İkizler burcunda ilerlemeye başlayacak Güneş, siz Teraziler için yeni girişimler, ticari faaliyetler, yabancı dil, yabancı ülkelerle bağlantılar, yeni bir gönül macerası, eşinizin yakınlarıyla olan temaslarınız, ihtisaslaşma ve dini inancınızla ilgili konulardaki yoğunluğunuzu göstermekte. Merkürün bu alanda Haziran sonuna kadar geri harekette olacağınızı düşünürsek, eski konulara yeni düzenlemeler getirme zamanı olduğunu, dikkatli bir şekilde herşeyi gözden geçirerek kararlar almanız gerektiğini söyleyebilirim. Bu dönemde ne kadar mantıklı düşünürseniz, karşınıza çıkabilecek fırsatlardan da son derece olumlu yararlanmanız mümkün olacaktır.

-Sevgili Teraziler, iletişim ve haberleşme gezegeni Merkürün 19 Mayıs gölgeli günleriyle başlayan geri hareket süreci 26 Haziran tarihine kadar sürecekti. Ben başladığı gün, sizlere günlük yorumlarda bu önemli etkiden söz etmiş ve yolculuklar, yüksek eğitiminiz, yasalarla ilgili işleriniz, ihtisaslaşma konularınız, yurtdışı bağlantılı işlerinizle ilgili yaşam alanlarında dikkatli olmanız gerektiğini belirtmiştim. Böyle dönemler aslında kendi içinde oldukça faydalıdır. Belki gecikmeler, bazı yanlış anlaşılmalar veya terslikler nedeniyle can sıkıcı olsa da, bu süreçte yapacağınız planlamalar, çalışmalar ve ruhsal açıdan düzenlemeler, geri hareket sonrasında size yeniliklerde bulunmanız için fırsatlar ve şans getirici olmaktadır. Bu dönemde benim ilk önerim, rutin çalışmalarınıza ara vermeden devam etmenizdir. Çünkü geri hareketin yaşamınızı alt üst etmek gibi anlamı yoktur. Sadece ani yenilikler ve kararlar konusunda etkilidir. İşiniz veya başka amaçlı normal zamanlarda çıktığınız seyahatlerinizde sakınca yoktur. Bana yüksek eğitim hayatınızla ilgili bir çok soru sormaktasınız. Öncelikle bu dönemin bilgilerinizi gözden geçirme, planlamalarda bulunma, disiplinli bir şekilde çalışmak açısından gayet faydalı olduğunu biliniz. Eğer siz düzensiz çalışan bir kişi iseniz Merkür geri hareketinde daha fazla dikkatli olmanız gerekir. Çünkü Haziran başında yapılacak sınavlarda başarılı olmanın yolu, öncelikle sistemli çalışmak, sorumluluklarınızın farkında olmak ve özgüvenli davranmaktır. Ben birçoğunuzun yaşamınızı yönlendirmek amaçlı bu sınavı ne kadar önemsediğinizi biliyorum ve eğer bugüne dek, hakikaten emek sarfederek, dışarıdaki hayattan uzak kalıp derslerinize özen göstererek çaba sarfettiyseniz biliniz ki, bu imtihanın sonucu başarıyla eş değerdir.

?Çünkü Merkür geri hareketi, uzun bir süredir hazırlanılan, planlanan konularda, hele ki yönetici olduğu İkizler burcundaki seyrinde gayet olumludur. Burada dikkat edeceğiniz husus kesinlikle aceleci davranmamak, sorumsuzluk göstermemek ve emek sarfetmektir. Yurtdışıyla bağlantılı işleriniz sürekli aynı rutinde gidiyorsa, geri harekette bazı gecikmeler olsa bile büyük bir sorun çıkmayacaktır. Yine daha önceden planlanan özel veya iş amaçlı seyahatlerinizde de bir sorun yoktur. Yalnızca ani fikir değişiklikleri veya yolculuk planları yapmamanız gerekmektedir. Yayıncılık, turizm ve profesyonel anlamdaki işleriniz açısından bu süreçte daha başarılı olmak adına yapacağınız düzenlemeler oldukça işinize yarayabilir. İnancınızla ilgili konularda maneviyatınızı muhakkak güçlü tutmalı, hiçbir olayın, insanın moralinizi bozmasına, kafanızı karıştırmasına izin vermemelisiniz. Ayrıca böyle bir durum altında ani kararlar almamalı, gönül ilişkilerinde mantıklı düşünmeyi tercih etmelisiniz. Bütün bunlara dikkat etmeniz halinde yapacağınız yeni düzenlemeleri, geri hareketin bitiminde yürürlüğe koyabilirsiniz.

!Şans gezegeni Jüpiterin 9 Mayıs-1 Temmuz tarihleri arasında etkili olacak, geri hareketi uzun bir süreyi kapsadığı ve Haziran ayında da devam edeceği için tekrar hatırlatmak isterim. Siz Teraziler için, eviniz, iç dünyanız, ailenizle olan ilişkileriniz açısından kendinizi gözden geçirişiniz, güven olgunuzu yeniden oluşturmak adına eksik ve hatalı yanlarınızı saptamanız açısından önemlidir. Bu süreçte öncelikle kendiniz ve ilerisi adına bir hedef belirlemeniz gerekmektedir. Yıllar öylesine çabuk geçmektedir ki, kaybedilen zamanı geri almak imkansızdır. Şimdi size düşen olgun bir şekilde düşünmek ve gelecekte nasıl bir hayat yaşamak istiyorsunuz bunu belirlemektir. Bunun yolu ise öncelikle kendi sorumluluklarınıza sahip çıkmaktan geçer. Bu süreçte yaşayacağınız deneyimler kanalıyla inancınız zorlanabilir, tembellik ve rehavet hissi sizi sarabilir, kendi kazanımlarınız, çabalarınız haricinde size bir şeyin tepsiyle sunulması zor olabilir. Siz emek sarfederek, azimle çalışarak, iç dünyanızı ve hayatınızı yönlendirmek zorundasınızdır. Sorumluluklar otorite konumunda bulunan kişiler tarafından baskıyla uygulanmaya çalışılabilir. Başardığınız zaman sizi hayat ödüllendirebilir. Bu seyri olumlu anlamda geçirmek için mutlaka, ciddiyet ve olgunlukla görevlerinizi kabul etmeli, kendi hayatınızı kendiniz kazanmalı ve kimseden destek görmesiniz de en başta kendinize olan sorumluluklarınızı yerine getirmelisiniz. Bunu yapmanız halinde kendinize yeni bir yaşam kurabilir veya evinizde huzurlu olabilir, işinizde doyuma ulaşabilirsiniz.

Para Konuları

''Sevgili Teraziler, 9 Mayıs tarihinde bu yana Aslan burcunda ilerleyen Mars, Haziran ayında da aynı pozisyonunu sürdürmeye devam edecek ve sosyal ilişkilerdeki liderlik gücünüzün parasal anlamda sizin adınıza artı bir değer taşıması anlamına gelecektir. Tabi ki Haziran ayı tüm burçların Merkür geri hareketi nedeniyle hemen hemen her konuda, iki kez düşünmeleri gereken bir zamandır. Yeni girişimlerin beklemeye alındığı, incelendiği, eskiden beri planlarınız dahilinde olanların fırsat çıkması halinde yürürlüğe konulduğu bir dönemdir.

!Bu enerjinin bu ay içindeki yansıması ise, cesaret ve girişim konusunda daha dikkatli olmayı gerektirdiği gibi, olumlu yönlerini göz ardı etmeden düşünmenin de önemini göstermekte. Bu enerjinin olasılık dahilindeki etkilerini birlikte inceleyelim. Mars aslan burcu seyri, arkadaş çevrenizdeki hareketliliğin, geri hareketten sonraki dönemde oldukça işinize yarayacağının göstergesi olarak önem taşımaktadır. Parasal konularda güvence elde edebilmek için, gelir geçer çözümlerden ziyade, geleceğinizi düşünerek hareket etmeniz gerekmektedir. Tam anlamıyla özgür olmanız için herşeyden önce yarınlarınızı garanti altına alacak parasal bir refahın olması şarttır. Kişi ancak düzenli bir gelir sahibi ise, kendinizi garantide hisseder. Kaldı ki bir Terazi için hayatın zevkli ve güzel yanlarının tadını çıkarmak önemlidir. Fakat bunun gerçekleşmesi için maddiyatının güçlü olması lazımdır.

'Haziran ayı için benim size önerim, dostlarınızla olan bağ duygusunu sıcak tutmanız, girişimlerde ekip halinde çalışmaları önemsemeniz, gerçekçi ve belirli bir hedef tayin ederek girişimlerde bulunmaya hazır olmanızdır. Kendinizi bu anlamda yönlendirdiğiniz zaman, net bir şekilde önceliklerinizi de belirlemiş olursunuz. Bu süreçte sosyal ilişkilerde güçlü liderlik özellikleriniz size finansal açıdan yardımcı olabilir, iş olanakları sağlayabilir. Kafanızın içindeki projeleri geri hareketten yararlanarak gözden geçirmeniz halinde eksiklerinizi saptamanız kolay olabilir. Bu arada kendinizi tanıtım faaliyetleri, gruplarla ilişkiler, önemli kişilerle bağlantıya geçecek yollar keşfetmek, sanatsal konularda sponsor arayışlarınızı sürdürmek önemlidir. Bütün bu alanlarda, şu an yavaşlamalar yaşıyor olsanız bile, maddi açıdan size kazanç getirecek zemini hazırlar.

-Zevk aldığınız ve kendi yaratıcılık yeteneklerinizi hayata geçirebileceğiniz konularda para kazanmanız mümkündür. Projeler, hobileriniz de aynı şekilde finans sağlayabilecek konular olarak göze çarpabilir. Burada dikkat etmeniz gereken konu, hedeflerinizi bireysel olarak belirlemeniz fakat koordine halinde hareket edecek şekilde hazırlanmanızdır. Mars Aslan burcunda yatırımların da göstergesidir. Fakat Haziran ayında Merkür geri harekette olacağı için, son derece iyi düşünmek gerekmektedir. Bu yatırımlar için yabancı ülke temasları, şehirlerarası yolculuklar az miktarda olsa da, incelemelerde bulunmanız açısından önemlidir. Çocuklarla alakalı konulardaki meslek gelirleri de görülebilecek bir başka yansımadır. Kısaca para, hızlılık, aktivite, iletişim, haberleşme, sosyal ilişkiler, yüksek eğitim, ihtisaslaşma, yatırımlar, uzmanlık konuları, turizm, seyahatler yoluyla elde edilebilir. Yalnız dikkat edilecek husus, temkinliliği elden bırakmamak, incelemek, uzmanlara danışmaktır.

Pozitif Enerjili Günler : 3-4-7-8-16-17-18-21-22-23-30

Zayıf Enerjili Günler : 5-6-19-20-Yeniay : 11-Dolunay : 26-27

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamal Böreği

Ahmet Abi'den Mektup Var

Aziz Nesin'ce Aşk...