2009 Temmuz balık burçu yorumu

Sevgili Balıklar Temmuz ayındaki gelişmeleri Aşk hayatınız açısından ele alırken zorlanacağımı tahmin etmiştim. Çünkü kısa süreli ilişkiler yani aşk evinizdeki transit etkileriyle evlilik türü beraberlikler konusundaki etkiler birbirinden oldukça farklıydı. Aslında her iki yaşam alanındaki enerjilerle de baş etmek bazı noktalara özen gösterildiği zaman kolaydı. O yüzden de diğer burçlara olduğu gibi size de bu konuda aydınlatıcı bilgiler sunduğumda sonucun faydalı olacağını da biliyordum. Şimdi gelin ilk önce kısa süreli ilişkiler yani aşk erotizm anlamındaki beraberlikler açsından geçtiğimiz ay başlayan Venüs seyrinden başlayarak Temmuz ayını inceleyelim.

Hatırlarsanız geçtiğimiz 18 Haziran tarihinde sizler için gayet şanslı bir zaman aralığı anlamı taşıyan Venüsün burcunuzla uyumlu görünüm yaptığı Yengeç burcundan günlük yorumlarda söz etmiş ve bu enerji Aşk ve flört varsa çocuklarınız sanatsal faaliyetleriniz eğlence hayatı borsa ve spekülasyon konularında etkili olacağından geçmişin bir muhasebesinin yapılması niteliğinde de olabilir. Bugüne dek yaşadığınız ilişkiler ve geçirdiğiniz acı veya tatlı günler hepsi gözlerinizin önüne gelerek sizi etkisi altına alabilir. Eğer sevdiğiniz ve değer verdiğiniz kişiyle aranızda sorunlar varsa bu süreçte bütün bunların üstesinden gelebilir yeni bir sayfa açabilirsiniz. Eğer şu an bir ilişkiniz yoksa çok eskiden tanıdığınız bir insanla tekrar karşılaşmanız mümkündür. Hala ona karşı yüreğinizde bir aşk taşıyorsanız tekrar denemek için geçmişte yaşadıklarınızı göz önüne alarak düzenlemelerde bulunmalısınız demiş ve bir Venüs seyrinin zodyaktaki devinimini hesaba katarsak bu dönemin 225 gün sonra gelmiş bir şans olarak görmek mümkündür. O nedenle içinizi ferah tutunuz ve doğanın size sunabileceği bu güzel enerjiyi ne olursa olsun akıllıca değerlendirmeye çalışınız. İlişkiniz yoksa bu dönemde karşınıza çıkacak kişiyle hem şefkat hem de sadakat olgusunu merkez aldığınız bir beraberliğe adım atabilirsiniz. Bu süreç kendinizi ifade etmenizi ve göstermenizi sağlayacak enerji anlamı taşıdığından eviniz aileniz ve yuvanız kısaca güvencenizi ilgilendiren mevzularda etkili olabilir diyerek bitirmiştim.

21 Haziran tarihinde başlayan Güneş gezegeninin Yengeç burcu seyriyle ilgili de yine günlük yorumlarda sizi bilgilendirmiş ve aşk hayatınız çocuklarınız iş yaşamınızdaki verimlilik ve kendinizi ifade konularındaki gayet olumlu bir dönemin başlaması anlamı taşıyabilir demiştim. Şimdi sizler duygu dünyanızla alakalı her konuda güvencenizi ön planda tutarak ilişkiler yaşamak isteyebilir sizde bu hissi uyandırmayan tedirgin eden ve geleceği olmayan kişilerle bir araya gelmemeye özen gösterebilirsiniz diyerek devam etmiştim. Duyarlılığın yoğunlaşacağı bu süreç bir Balık için büyümek ve gelişmek adına sesini yükseltmeyi ve kendine yeni bir yol çizmek için eskiyle alakalı herşeyi geride bırakmayı kabul etmelidir demiş ve artık bir dönem kapanmak üzere lütfen yeni bir pencereden hayata bakabilmek için gözlüğünün rengini değiştirin diye uyarı getirmiştim.

Bu süreçte öyle durumlar olur ki hem geçmiş ve hem gelecek aynı anda sizi kendi tarafına çekmeye çalışabilir. Bir bakarsınız geçmiş bildiğiniz yerde durmakta ve boynunu bükerek dön demektedir ama gelecek ise tam önünüzde size gülümsemekte hadi gel diyerek çağırmaktadır. Burada vereceğiniz karar eskinin deneyimlerini ve yaşanılanlarını unutmadan yeniye yer açmak ve edindiğiniz tecrübelerin ışığında yol almaktır. Güneşin bir daha bu alandan transit geçmesi için en az bir yıl beklemek gerekeceğinden aşk hayatınızla ilgiyi konularda bu seyrin size eski değil yeni aşklar yaşatmasını diliyorum diyerek size sürecin etkilerini ve yapılması gerekenleri izah etmiştim.

Yukarıdaki bu etkilerle Haziran ayını bitirmiş durumdayız. Peki şimdi durumunuz nedir? doğum haritalarınızdaki etkiler ve yükselen burçlarınızın farklılığı nedeniyle bazı Balıklar bu etkilerin bazıları hala yaşıyor olabilirler kimi Balıklar ise ciddi ilişkileriyle alakalı olabilecek gelişmeleri bekliyorlar. İşte Temmuz ayı asıl ciddi ilişkiler evlilik açısından sona derece önemli gözüküyor. Şimdi bu enerjiyi gözden geçirelim.

Bildiğiniz gibi Satürn gezegeni geçtiğimiz yıl Eylül ayından bu yana ciddi ilişki evinizde seyrini sürdürmekte. Bu etki nedeniyle oldukça sıkıntılı zamanlar geçiyor olabilirsiniz. Partnerinizin içinde bulunduğu özel durumlar veya iş kaynaklı sorunları ev ortamınızda huzursuzlukların ana sebebi olabileceği gibi ileriye yönelik hedefleri açısından gerek ortaklık gerekse başka sebeplerle zorluklar yaşadığı için doğal olarak sizinle arasındaki bağ dokusunda zedelenmeler meydana gelmiş olabilir. Satürn genel anlamda karmik bir gezegen olduğundan kimi Balıklar bu süreçte karmaları gereği yaşamın yüzleşmeleriyle karşı karşıya kalıyor da olabilirler. Sorun ne olursa olsun Satürn geçtiği yaşam alanında her zaman kişileri derslere tabi tuttuğundan öyle kolay kolay kişiye pek nefes aldırmayabilir. Kaldı ki ilişki evinizden geçen Satürn 14 yıl sonra güneşinizle karşıtlık enerjisi anlamına geldiğinden o yıllara geri dönüp baktığınızda buna benzer zorlu bir dönemden o zamanda geçtiğini fark edebilirsiniz. Kimileriniz belki çocuktu babayla alakalı sorunlar yaşıyordu kimileriniz o zaman acele bir karar vermiş evlenmişti ve kısa bir süre sonra yanıldığını anlamıştı. Bazılarınız bir iş ortaklığına girmiş hayatını şekillendirmeyi çalışıyordu veya buluğ çağındaydınız ve kendinizi dış dünyada ifade etmeye çalışıyordunuz v.b. sürecin ne olduğundan ziyade sizin o dönem aynı bugün olduğu gibi büyüme ve olgunlaşma sürecinizdi.

Şimdi gelelim bugüne. Belki de şu an bunları okurken biz bunları diğer yorumlarınızda okumuştuk Satürnün etkisi altında olduğumuzu biliyoruz şimdi niye aynı şeylerden bahsediyorsunuz diyebilirsiniz. Bunun nedeni Başak burcunda Eylül 2007 tarihinden beri seyir halinde olan Satürnle 1 Temmuz tarihinde Başak burcunda ilerleyen Mars gezegeninin kavuşum açısı içinde olacaklarıdır. Bu demek oluyor ki iki zorlu enerji ilişki evinizi etkisi altına alacak. Tabi ki Mars gibi mücadele etmekten hoşlanan aktif hareket eden sert etkili bir gezegenin disiplin edici eğitici Satürnle yanyana gelmesi tüm burçlar için son derece önemli. fakat bu dünyanın sonu değil. Sadece dikkat edilmesi gereken bir enerji anlamı taşıyor.

Bu dönemde özellikle 3 Temmuz tarihinden başlamak üzere 10 Temmuz tam kavuşum 17 Temmuz ise kavuşumun etki alanının azalmaya başladığı tarihler olarak dikkat çekiyor. İşte tam bu noktada sağlam temelli ilişkiler iş ortaklıkları veya önemli sözleşmeler hukuksal durumlarla ilgili bekleme aynı noktada kalma ve sabırlı olma zamanınız. Bu süreçte ilişkinizle alakalı konularda tekrar olayları gözden geçirmeniz gerekebilir. Belki de aldığınız kararlarda çok fevri davrandınız veya davranmaktasınız. O zaman durup düşünmeli mantıklı bir şekilde olanları tekrar gözden geçirmelisiniz. Belki de bu enerji sayesinde birbirinizle tekrar dengeyi kurmak adına bir araya gelme durumunuz olabilir. O zaman gerçekçi bir şekilde hareket ediniz. Aynı olayları tekrar yaşamamak için. Yine bu zorlu enerji mükemmeli yakalamak adına ve kendinize yeni bir sayfadan bakabilmek adına kendinizi gözden geçirirken kimi zaman özeleştiride kantarın dozunu kaçırmanız anlamına gelebilir. Kendini acımasızca eleştiri veya karşınızdakini yerden yere vurmalar gibi. Bütün bunların gereksiz olacağını biliniz.

Bu sürecin mutlu beraberlikler açısından etkisi ise partnerinizin sağlık iş maddi veya başka nedenlerle zor bir dönem geçirmenizi anlamı taşıyabilir. Özellikle parasal konularda birbirinize destek çıkmanız evliliğiniz açısından son derece önemli olabilir. Ben hassas Balıkların gerekli çabayı göstereceklerini düşünüyorum.

Kimileriniz için bu etki özellikle yeni tanışmalarda son derece önemli. Böyle bir enerji altında başlayan bir ilişkide gayet mantıklı bir şekilde hareket etmek gerekiyor. Karşınızdaki insanı çok iyi incelemeli mümkünse ani kararlar vermemeli belirli bir sürenin geçmesini beklemelisiniz.

İş ve Kariyer

Mesleki kariyerinizi veya iş durumunuzu ilgilendiren konularda gündelik iş temposu evinizin yönetici gezegeni Güneşin 22 Temmuz tarihine kadar sürecek Yengeç burcu seyri iş hayatınız açısından da önem taşımakta. Bu dönemde eskiyle alakalı veya aşina olduğunuz kişiler vasıtasıyla kendinizi dış dünyada ifade etmeye girişimde bulunmaya çalışabilirsiniz. Fakat burada ince ve hassas bir çizgi bulunmakta. Yengeç burcu seyirleri genel anlamda kişinin kabuğuna çekilmeyi veya bağımlı olduğu alanlarda faaliyet göstermeyi tercih ettiği zamanlardır. Yani önünüze yeni bir fırsat çıktığında şüpheyle yaklaşabilir veya ne kadar güvendeyim sorusunu sorabilir büyük oynamaktan korkarak aynı olgulara sarılarak yaşayabilirsiniz. Oysaki Yengeç burcu süreçlerinde eskinin tecrübelerinden yararlanarak yeniye yer vermek gerekebilir. Biliyorum ki bu süreçte oluşan Mars Satürn enerjisi parasal konularda sizi zorladığından dolayı oldukça ürkeksiniz. Hedefleriniz konusunda kimi zaman umutsuz olanı sürdürmekten veya akışa kendinizi bırakıp bir kurtarıcının ilahi bir yardımla size ulaşmasını bekler gibisiniz. Temkinli hareketin yoğun olduğu bu zamanda ben yine de girişimlerde bulunmanızı yeteneklerinizi hayata geçirmek adına kapıları zorlamanızı ben buradayım diyerek ama az ama öz mutlaka gelebilecek fırsatları değerlendirmenizi öneriyorum. Günümüzde geçinmenin her zaman olduğu gibi zorlaştığı şartlar altında olduğumuza göre iş hayatında kişisel kaprisler karşısında işverenlerin tavırları veya iş şartlarınızın güçlülüğü karşısında lütfen yılmayınız. Bunlar her zaman olabilecek yansımalar. Yani sadece bu zamana ait değil.

Mesleki konularda pratik ve hızlı bir şekilde çalışmanız gerektiğini sorumluluklarınızın farkında olarak düzenlemelerde bulunmanız gerektiğini biliniz. Yaşadığınız ilişkinin veya doğru düzgün bir ilişki yaşayamamanın verdiği sıkıntıların sizi tedirgin etmesine ve sırf bu yüzden hayata karşı direncinizin düşmesine müsaade etmeyiniz. Hangi konuda olursa olsun lütfen gerçekçi düşününüz ve kendiniz adına en iyiyi istemek için mantıklı davranınız.

Para Konuları

Mars gezegeninin Başak burcunda 1 Temmuz tarihinde başlayacak enerjisi kazanımlarınız konusunda zorlu bir dönemi gösteriyor. Özellikle iş ortaklığı konularında dikkatli olmayı mümkünse 3-7-17 Temmuz tarihlerinde böyle bir sözleşmenin altına imza atmamayı beklemede kalmayı bilmelisiniz. Bu etkinin sürdüğü tarihlerde gereksiz borçlar altına girmemeye harcamalarınıza dikkat etmeye çalışmanız da faydalıdır. Ayrıca yeni sözleşmeler konusunda parasal durumunuzu göz önüne alarak yetkililerle görüşmeniz faydalıdır. İyi niyetinizin su istimal edilmemesi için kendinizi güvenceye almanız yararlıdır. Ayrıca bu tarihlerde yaptığınız işlerde mümkünse paranızı peşin almaya kazanımlarınızı uygun alanlarda dikkatli bir şekilde gözden geçirerek kullanmaya çalışmalısınız.

Pozitif Enerjili Günler : 2-3-16-17-18-21-22-25-26-30-31

Zayıf Enerjili Günler : 1-27-14-15-28-29

Yeniay : 21-22

(Ay gezegeninin Balık burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay : 6-7-8

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamal Böreği

Ahmet Abi'den Mektup Var

Aziz Nesin'ce Aşk...