2009 temmuz ikizler burcu

Aşk ve İlişkiler

Temmuz ayı aşk hayatınız ve ilişkiler açısından güvence olgusunun ön planda olacağı bir dönem olarak gözüküyor. Bu sadece sizin burcunuzla ilgili bir durum değil. Hemen hemen her burç mensubu için aile güvenlik geçmiş değerler aşina ortamlar gelecek kaygısı önem taşıyıcı. İkizler gibi yeniliklerden zevk alan ve yaşamında sürekli olarak hareketlilik yer alan bir burç mensubu için bu denli hassas hareket etmeye zorlanılması doğal olarak kimi zaman içsel bir gerginlik oluşturabilir. Şimdi olabilecek yansımaları birlikte inceleyelim. Temmuz ayı öncelikle değerlerin ön plana çıkmasında oldukça etkili. Yani ne kadar yenilikçi düşünmeye çalışsanız da her konuda ince eleyip sık dokumak neredeyse baş planda. Bunun en önemli nedeni yuva evinizden 1 Temmuz itibariyle geçmeye başlayacak Mars gezegeninin Başak burcu seyri ve bu seyirin 10 Temmuz günü yuva evinizden Eylül 2007 den bu yana seyreden transit Satürnle kavuşum yapması. Tabi ki bu iki enerji öncelikle iç dünyanızda sorgulamalara neden olmakta. Her ne kadar aşk hayatınız açısından bariz bir sıkıntı yaratmıyor gibi görünse de aslından dipten dibe bir güvensizlik hali yaşanıyor gibi. Çünkü yüreğinizin içinde garip bir kuruntu ve kuşku hali Mars enerjisiyle tetikleniyor gibi. Bir şeyler sizi eviniz sınırları içinde değerlerinizi korumak ve kollamak adına herşeyi didiklemeniz gerektiğini söylüyor gibi. Yuva ve ev kavramlarını okurken sadece dinlendiğiniz gizlendiğiniz korunduğunuz mekan olarak düşünmeyin. Yüreğiniz de sizin eviniz gibi koruduğunuz alandır. İkizler gibi mantık insanına bu sözüm fazla derin gelebilir ama astrolojik olarak kimi zaman yuva teriminde sözü edilen anlatılan konunun niteliğine göre bu olabilir demek istiyorum.

Evet aşk ve ilişki evinizin yönetici gezegeni Venüs yengeç burcunda ilerlerken hassasiyetin artmasına neden olduğu gibi bir yandan eski ve aşina olan herşeye sarılmak isteyen siz yarınlarınızın ne kadar güven içinde olduğunu düşünmeye başlayabilirsiniz. Bu durum doğal olarak yenileşmenin önünde bir duvar gibidir. Bu ise ikizlerin doğasına son derece aykırı. Çünkü o her zaman geçmişten ziyade gelecekle ilgilenmeyi tercih eden bir burç. Bu süreçte Herşey maddi olarak değerlendirilmeye çalışılacağı için doğal olarak karşınızdaki kişi size ne sunabilir böyle bir ilişkiye girilirse ne denli güvenli olunur yarınlarda bu insan yanınızda olur mu ne derece doğru bir kişidir gibi sorular nedeniyle aşkı aşk gibi yaşamak neredeyse zor görünüyor. Değerler öylesine ön planda ki bu dönemde yeni bir aşk yaşamak yerine eskinin güvencesine sarılmak size daha mantıklı gelebilir. Bunu yaparken ne kadar duyarlı düşünmeye çalışsanız da birlikte olduğunuz kişiyi iç dünyanızda sorgulayabilir size sundukları veya sunabilecekleri konusunda sınavdan geçirebilirsiniz. Bunu yapmanızda belki bir sakınca yok gibidir hatta masumcadır. Fakat bu sınav eğer iç dünyanızda karmaşaya yol açıyorsa o zaman sorun var demektir.

Yapmanız gereken ne olursa olsun kendi doğanızdan uzaklaşmadan karamsarlığa kuruntuya ve kuşkuya düşmeden kendinizi mutsuz depresif olanaksız hissetmeden özgüvenle hareket etmeye çalışmaktır.

İş ve Kariyer

Sevgili İkizler biliyorum şu aralar mesleki yaşamınızla alakalı konular son derece önemli. Çünkü yarınlarınızı ne kadar olumlu bir şekilde tasarlayabilirseniz her alanda kendinizi rahat hissedeceğinizi biliyorsunuz. Çünkü siz mantık insanısınız. Ne kadar deli dolu hareket etseniz de bu olguyu hayatınızın her alanında görebilmek mümkündür.

Öncelikle yönetici gezegeniniz Merkürün etkisinden söz ederek başlamak istiyorum. 10 Temmuzda Yengeç burcuna girecek olan Merkür duyarlılığın yükselişi anlamına gelmekte. Merkür bildiğiniz gibi haberleşme iletişimde bulunma zihinsel açıdan irtibatta bulunma gezegeni. Yengeçte ilerlediği zaman mantıktan ziyade duyguların ön plana gelmesini teşvik ediyor. Durum böyle olunca ister istemez girişimler konusunda eskiyle alakalı işler daha fazla ön plana geliyor veya şu anki konumunuzu sürdürmek daha güven verici gibi duruyor. Yani elinizdekine sıkı sıkıya sarılmak. Bu durum ise radikal değişimlerde bulunmaktansa olanı korumak taraflısı olacağınızın da bir göstergesi anlamına geliyor. Aslında bu enerjinin hissettirdiği duygu ayrıntıların üzerinde durmak ve herşeyi kabullenmek. Yani kendi kabuğunuza saklanıyor gibisiniz. Eğer kafanızın içinde şekillenmiş bir karar varsa ve sonuçlanmadıysa onu beklemeye razısınız veya iş durumunuzla ilgili gelişmelerden umutluysanız yeni bir girişimde bulunmak yerine konumunuzu sürdürme taraflısısınız. Çünkü bilinmeyenle uğraşmak yerine elinizde olan daha fazla güven vermekte.

Duruma bir de İş evinizin yönetici gezegeni Mars açısından bakarsak 1 Temmuz tarihinde siz bu satırları okuduğunuzda çoktan Başak burcuna girmiş olacak ve yönetici gezegeniniz Merkürle olumlu bir bakış açısı yapmaya başlayacak. Acaba bu benim için bir yenilik veya fayda getirir mi diye sorarsınız evet diyebilirim. Fakat dikkatli kullanılması halinde. Bu hususlar ne olabilir birlikte inceleyelim. Bir kere Mars geçtiği yaşam alanı sebebiyle 1 Temmuz-19 Ağustos arası mükemmeli yakalamak adına sizi itekleyecek gibi. 10 Temmuz tarihinde ise Satürnle bir kavuşumu söz konusu. İşte tam bu noktada eğer cesaretinizi yitirir korkulara kuşkulara kapılır kendinizden şüphe etmeye kalkarsanız gelişim diye bir durum yaşanması mümkün olmaz. Yapmanız gereken en öncelikle kendinizden emin olmak potansiyel gücünüzün farkına varmak dönüşümde bulunmaya çalışmak mükemmel ile gerçek olan arasındaki gerilimi yok etmek için çaba sarfetmek. Ne eski dar kalıplar içinde düşünmeye çalışın ne de kendinizden şüphe duyarak gelişiminizin önünü kapayın. Madem bir amacınız var madem yarınlarınızı garanti altına almak istiyorsanız o zaman yılgınlık göstermeden iç dünyanızda kendinizle çelişmeden ilerlemeye hazır olun. İkinci adam pozisyonuna düşmemek hep aynı dar kalıplar içinde kalmamak başkalarının sizi etkilemesine izin vermemek durumundasınız. İşinizden rahatsızsanız fakat yeteneklerinizden eminseniz sesinizi çıkarın eğer herşeyi ince bir şekilde düşünülmüş planlarınız varsa ufak tefek nedenlerin veya belirsizliklerin canınızı sıkmasına izin vermeyin. Sabırla işlerinizi yoluna koyun denetimi elden bırakmayın.

Para Konuları

Sevgili İkizler Temmuz ayındaki finansal durumunuzu incelemeye 18 Haziran tarihinde başlayan Venüs gezegeninin Yengeç burcu seyrinden söz ederek başlamak lazım. Hatırlarsanız bu enerjiden günlük yorumlarınızda söz etmiş sizin gibi her ayrıntıyı gayet kolaylıkla kavrayabilen zeki bir insanın sadece dış dünyayla değil içe yönelerek duygularıyla temas ettiği kendine ait olan herşeyi koruyup kollamaya çalıştığı bir süreç olabilir demiştim. 12 Temmuz tarihine kadar sürecek bu dönem meraklı konuşmacı hızlı hareket eden sizler için maddi ve manevi konulardaki planlarınızı gizlemek yanlısı davranacağınızın da göstergesidir diyerek eklemiştim. Yani size ait değerleri sakınıp korumanız gerektiğine dair düşünceler içinde olabilirsiniz demek istemiştim. Hakikaten Venüs Yengeç burcu seyir zamanları siz İkizler için finansal konularda paranızı korumak taraftarı olmanız demektir. Paranızı öylesine sahiplenirsiniz ki herhangi bir risk almaktan uzak durmaya çalışabilirsiniz veya çalışmanız gerekmektedir. Sevdiklerinize olan hizmet duygunuz bu süreçte ön planda olacağından onların güvenliği adına daha fazla kazanmak gerektiğini düşünebilirsiniz. Yeni bir dünya kurabilmek için harcamalarınıza dikkat etmeniz gerektiğini otomatik olarak başarabilirsiniz. Kazandığınız her bir kuruşu en iyi alanlarda değerlendirerek çoğaltmaya çalışabilirsiniz.

Venüs bu süreçte eskiyle alakalı parasal problemleri tekrar önünüze getirerek eşiniz aileniz ortaklarınızla iyi ilişkiler kurmanız gerektiğinin de işaretidir. Manevi değerleriniz aile mirası denilen manevi duygularınız fazlasıyla önemli hale gelebilir. Kazancınızın büyük bir kısmını yuvanız varsa çocuklarınız ve sevdiklerinizle paylaşmayı tercih edebilirsiniz. Duygusal konularda her zaman mantıklı düşünmeye çalışan siz bu süreçte para konusunda oldukça hassas tepkiler verebilirsiniz. Yarınlarınızı garanti altına almanızı sağlayacak girişimlerde bulunmayı düşünebilirsiniz fakat şunu bilin ki bu süreç öyle fazla hızlı bir dönem anlamına gelmez daha çok eskiyle alakalı işlerin çözüme kavuşturulacağı bir dönemdir. Güvenlik gayet değerlidir. Eskiden beri iş yaptığınız kişilerle finansal anlamda çalışmayı daha fazla önemseyebilirsiniz. Çünkü onlar size göre daha güvenilir kişilerdir. Bu süreçte ev ve evle alakalı yatırımlar göze çarpabilir. Paranızı bu yönde değerlendirmeyi tercih edebilirsiniz. Kimileriniz önemli büyük yatırımları için evleri ipotek altına alarak büyük bir borcun altına girmeye çalışabilir. Eğer gerçekten kazançlı çıkacaksınız uzmanlardan olumlu tiyolar aldıysanız bir sakıncası yoktur.

Temmuz ayının bir başka önemli etkisi ise Güneş gezegeninin 21 Haziran tarihinde başlayan ve 22 Temmuz tarihine kadar sürecek bu seyir parasal konularda güvenlik dürtüsü içinde hareket etmeye özen göstermeniz anlamı taşıyabilir. Siz maddi kazanımlarınızı her türlü yoldan elde edebilecek gücü bu tarihler arasında bulabilirsiniz. Bununla beraber gayet çalışkan sabırlı ve gerektiğinde azla idare edebilen fakat bütün bunlara rağmen azimli bir şekilde ilerlemeye öylesine istekli olursunuz ki sizi kimsenin durdurması mümkün olmayabilir. Amacınız güven olduğundan bunu iki alanda daha fazla gösterebilirsiniz. Birincisi işinizde güçlenmek ve gelirinizi yükseltmek ikincisi ise kazanımlarınızı doğru yer ve doğru alanlardan değerlendirmektir. Böylece kimseye muhtaç olmadan ilerlemeniz de kolaylaşabilir. Sizin için bu süreçte para son derece önemli olabilir. Mutluluk ve huzur bulabilmenin finansal açıdan güçlü olmakla eş değer olduğunu düşünmeniz doğaldır ve hatta gerçektir. İşte bu dürtü sizi girişimde bulunmak adına yönlendirebilir. Kafanızın içindeki planların yerine gelmesi halinde arzuladığınız yaşam şartlarına kavuşmak ve yarınları garanti altına almak kolaylaşacaktır.

Yengeç burcu süreçleri her ne kadar duyarlılığın yüksek olduğu dönemler olsa da kişiyi öncü bir enerjiyle donattığını da söylemek mümkündür. İşte bu enerji bir İkizleri sırf güvence elde etmek adına hızla öne itekleyebilir. Sizin gibi atak zeki ve girişimcilik kabiliyeti olan bir kişinin bir de bu enerjiyi arkasına alarak hareket ettiğini bir düşünsenize kimbilir neler yapacaksınız? Ayrıca yönetici gezegeniniz Merkürün geri hareketi bittiğine göre bu seyir size iki misli kuvvet olabilir. O zaman şimdiden kollarınızı sıvayın ve güvence sağlamak adına girişimleriniz için start vermeye hazırlanın. Göreceksiniz ki hem maddi güvencenizi hem de aradığınız huzuru bulmak ancak ve ancak sizin içinizdeki inanç ve yüreğinizdeki sabır sayesinde gerçekleşiyor.

Pozitif Enerjili Günler : 4-5-9-10-19-20-23-24

Zayıf Enerjili Günler : 6-7-8-21-22

Yeniay :1-27-28-29

(Ay gezegeninin İkizler burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay : 14-15

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamal Böreği

Ahmet Abi'den Mektup Var

Aziz Nesin'ce Aşk...