2009 temmuz boğa burcu

Aşk ve İlişkiler

Sevgili Boğalar Temmuz ayının ilk etkili enerjisi günlük yorumlarda bahsettiğim 18 Haziran tarihinde başlayan Venüs gezegeninin Yengeç burcu seyriydi. Bu enerji hakkında sizlere bilgi verirken karşı cinsle olan ilişki biçiminizi duygusallaştıracak demiştim. Özellikle bayan boğalar anaç tavırlar gösterebilirler. Bay boğalar ise sahiplenici ve koruyucu tarzda hareket edebilirler diye eklemiştim. Venüs Yengeç burcu seyri eskiyi hatırlatan aşkların bu dönemde tekrar karşınıza çıkmasını veya eskiyle alakalı sorunların gündeme gelerek çözümlenmesinde etkili olabilecek bir enerjiydi. Ayrıca Yengeç burcunda ilerleyecek Venüs bu süreçte aşk evinizden transit geçmekte olan Satürn gezegeniyle 21 Haziran günü olumlu görünüm yapmış ve sorunların disiplinli bir şekilde ele alınarak çözümünde faydalı olmuştu. Tabi ki doğum haritanızda böyle bir enerji ve her iki kişinin de ortak haritasında güçlü bir Venüs-Satürn etkileşimi varsa biliniz ki eski sevgilinizle tekrar bir araya gelmeniz veya şu an birbirinizden ayrıysanız size geri dönmesi mümkündür diye eklemiştim.

Diyelim ki ilişkinizde sorunlar var ve bir türlü düzelmiyor. Venüs yengeç burcuna girdiğinde ve aşk evinizdeki transit Satürnle olumlu bir görünüm yaptığında biliniz ki bu eski sorunlara çare bulmayı düşünebilirsiniz. Eğer her iki taraf ta anlaşmaya razı ve sevgisinden eminse bu süreç ilişkinizin temellerini sağlamlaştırmanız açısından gayet etkili olabilirdi. İlişkisi olmayanlar içinse 21 Haziran tarihi civarındaki bir önemli durum aranızda yaş farkı bulunan özellikle sizden büyük kişilerle yaşanabilecek aşkın da simgesiydi. Olgun kendi alanında deneyim sahibi bir kişi dikkatinizi çekebilirdi. Yakın çevrenizdeki insanlara gayet şefkatli yardımsever koruyucu davranışlar göstermeye devam edebilir ailevi ve manevi değerlerinizi herşeyin üstünde tutabilirsiniz. Dostlarınız çocuğunuz mahalleniz eski çevreniz eski dostlarınız kısaca eskiyle alakalı herşey sizin için son derece önemli hale gelebilir diyerek bitirmiştim. Yani bu süreçte zihinsel düşünme sürecinde sahiplenme hissi gayet etkili olacaktı.

Evet şimdi gelelim Temmuz ayının son derece önemli ve tüm burçlar için dikkatli olmayı gerektiren diyebilirim ki Temmuz ayına damgasını vuracak olan en önemli astrolojik etkisine. Yukarıdaki Venüs Yengeç burcu seyri 18 Haziran tarihinden itibaren iletişim evinizde geçmişle alakalı olgular ve huzur dolu bir güvenlik hissinin oturmasını sağlarken dipten dibe etkisi başlayan Mars gezegeninin Başak burcu seyri 1 Temmuz itibariyle aşk hayatınızla alakalı yaşam evinize girmiş olacak. Siz Boğalar Venüs gezegenlerinin Yengeç burcu etkisi altında zihinsel açıdan olumlu titreşimler yaşarken Mars gezegeninin Başak burcundaki etkinliği şöyle bir durup ne yöne gidiyorum tarzı bir düşünme sürecini başlatabilir. Sanki garip bir şekilde ince eleyip sık dokuma zamanıdır bu. Bu durum kararsızlığı tetiklediği gibi bu kararsızlık kuruntularla kardeş gibi elele yürümeye başlayabilir. Yani tam herşey yoluna giriyor gibi dururken ve sahiplenici koruyucu tarzda hareket ederken başlayan Mars enerjisi vermeye çalıştığınız kararlar üzerinde durup düşünmeye yol açabilir. Acaba gerçekten doğru yolda mıyım yoksa biraz daha düşünmeli miyim tarzı bir psikolojik durumdur bu.

1 Temmuz-19 Ağustos arası etkili olacak bu seyir 10 Temmuz günü Satürn gezegeniyle kavuşum yaptığında etkisi tam anlamıyla oturmuş olacaktır. Yani geçmişe sarılmaya çalışırken kendi içinizde ayrıntıların ön plana gelerek yaşadığınız aşkı sorgulamanız mümkündür. Mars Başak burcu seyir zamanları ayrıntılarla uğraşma zamanıdır. Adım atılacak hangi konu olursa olsun herşey kılıkırk yaracak şekilde elenmelerden geçmeye başlar. Çünkü bilirsiniz ki bütünü oluşturan herşey detaylarda gizlidir. Bu detaylar yüzünden kendi içinizde çelişkilere düşmeniz de mümkün hale gelebilir ve başlarsınız birlikte olduğunuz kişiyi beraberliğinizi sorgulamaya. Ne gariptir ki belki de yaşadığınız ilişkiyi hiç bu denli ve bu dönemde olduğu kadar irdelememişsinizdir. Evet biliyorum ki bu satırları okurken kafanız karıştı fakat bu enerjinin farkında olmadan atılacak bir adım daha sonra pişmanlıklara neden olabilirdi. O yüzden yaşadığınız aşkı Mars Başak burcunda gerçekçi gözlerle incelemeye başladığınızda belki de hiç olmadığı kadar doğru bir karar verebileceksiniz. Bu enerjiyi bu faydalı yönüyle de düşünmek lazım. Çünkü bu enerjiler burcunuzla uyumlu bir görünüm sergilemekte. Evet bu dönem içinde benim size önerim lütfen kuruntularınızı bir kenara koyarak ilişkinize tam anlamıyla odaklanmanızdır. Mars Başak seyirleri bu yönüyle meşhur olduğu için bazen yaşanan doğru bir ilişkinin gereksiz yere yıpratılması anlamı da taşıyabilir. Bu etki 10 Temmuz tarihinde aşk evinizde geçen yıldan beri transit geçmekte olan Satürn gezegeniyle kavuşum yaptığında çok daha fazla önem taşıyıcı olacaktır. Bu transitin tam olarak etkisi karar vermeden önce içinde bulunduğunuz koşulların iyice gözden geçirilmesi Böylece ilişki hakkında olabilecek yanılgıların önüne geçilmesidir. Ben bu enerjinin şu an yaşadığınız ilişki veya karşınıza çıkabilecek yeni bir insanla ilgili son derece olumlu olacağını düşünüyorum. Çünkü bu kadar ciddiyet içinde ele alınan ve son derece önemsenen bir beraberlik bu kadar ince detayların üstünde durulması ve ince eleyip sık dokunması mantıklı düşünülmesi sayesinde hem temeli güçlendirilecek hem de uzun bir zamana yayılması mümkün olacaktır. Dikkat etmeniz gereken tek nokta birlikte olduğunuz kişiyi gerçekçi gözlerle görebilmenizdir. Eğer bunu başarabilirseniz biliniz ki bu zorlu enerjiyi doğru ve düzgün bir manada kullanmışsınız ve bu dönemi gayet faydalı geçirmişsiniz demektir. Tabi ki bu işin olumlu tarafı. Eğer yaşadığınız beraberlikte sorunlar varsa ve uzun zamandır birbirinize uygun olmadığınızı düşünüyor ve bitirmeye kararlı bir şekilde sürdürüyorsanız biliniz ki bu enerjinin etkisi altında ayrılık kaçınılmaz demektir. Demek oluyor ki bu süreç ciddi sürdürülen veya yeni başlayacak ilişkiler için iyi bir sınav sorunlu beraberlikler için son noktanın koyulduğu bir dönem anlamı taşımaktadır.

İş ve Kariyer

Temmuz ayındaki gelişmeleri mesleki yaşamınız açısından ele almaya iş evinizin yöneticisi olan Venüs gezegeninin Yengeç burcu seyriyle başlamak istiyorum. Venüs gezegeni dediğimiz anda siz Boğalar için bir çok konuda önemi her zaman büyüktür. Hem girişimleriniz konusunda etkilidir kimi zaman aşkla alakalı yaşam evlerinden geçtiğinde ilişkiler konusunda iki kat daha önemli hale gelebilir ve özellikle gündelik iş temposu evinizin de yöneticisi olduğundan dolayı mesleki olarak ta önemi vardır. Şimdi bu ayki gelişmeleri birlikte inceleyelim.

Bildiğiniz gibi 18 Haziranda başlayan Venüs Yengeç burcu seyrinin en önemli olgusu güvenlikti. Bu olgu öncelikle iş yaşamınızın gündelik temposu içinde işlerinizi yaparken daha dikkatli hareket etmenizi sağlayıcı olmuştu. Böylece iş yaşamınızdan memnunsanız aynen devam etmesini isteyecektiniz. Fakat tam tersine sorunlar varsa yarınlarınızı garanti altına alabilecek bir seçimde bulunmanız gerektiğini düşünebilirdiniz. Yani ne olursa olsun konumunuzu korumak taraftarıydınız. Zaten bir boğa hiçbir zaman marjinallikten hoşlanmadığı için bu seyir sizin açınızdan gayet sağlıklı olmuştur. Bu sürece girildikten üç gün sonra başlayan 21 Haziran tarihindeki Güneş Yengeç burcu seyri de yine güvenlikle birebir ilgili bir enerjiydi. Bu iki transitin de ana konusu tartışmalardan uzak durmak huzurlu ve güvenli bir şekilde girişimlerde bulunmaktı. Bu transitler devam ederken yaratıcılık evinizdeki Satürn gezegeniyle olan etkileşimleri de ciddiyet ve disiplinli çalışmanızda gayet faydalıydı. Şimdi bu kısa bilgilerden sonra gelelim Temmuz ayına.

1 Temmuz tarihinde başlayan mücadele ve aktivite gezegeni Mars siz bu satırları okurken Başak burcunda seyretmeye başlamış olacak. Bu transit gerek Güneş ve gerekse yönetici gezegeniniz Venüsle olumlu görünüm yapacağından hem elinizdekileri korumak yanlısı davranacaksınız hem de mücadele ederken son derece mantıklı düşünmeyi tercih edebileceksiniz. 10 Temmuz tarihinde Mars gezegeni kariyer evinizin yöneticisi olan Satürn gezegeniyle Başak burcunda kavuşum yaptığında sizler iş hayatınızla alakalı konularda kimi zaman kuruntulu olsanız da bu mükemmeli aramanız dürtüsünün getirdiği bir durum olacaktır. Girişimlerinizde her adım attığınız konuyu derinlemesine inceleyecek hatasız bir şekilde hareket etmek için özen göstereceksiniz. Başarının disiplinli çalışmak ve sorumluluklara sahip çıkmaktan geçtiğinin farkında olan bir kişi olduğunuz için ben hem Mars Başak seyrinin hem de Mars Satürn kavuşumunun sizin içinizdeki yaratıcılık gücünü açığa çıkarabilecek girişimlerde bulunmanızda hem de iş yaşamınızı düzene sokmanızda oldukça faydalı olacağını düşünmekteyim. Bu enerji iki malefik( kötücül) gezegeninin kavuşumu olması dolayısıyla kimi anlarda sizi Eğer dikkat edilecek hususlar göz ardı edilmezse sonuç gayet başarılı olunabilir. Bunları bilmenizin faydalı olacağını düşündüğüm için belirtiyorum.

Bir kere en fazla üzerinde durmanız gereken nokta kendinize olan güven duygununuzu kesinlikle yitirmemektir. Şartlar zorlu olabilir mesleki açıdan sorumluluklar ağırlaşabilir. Siz yine de sistemli ve pratik bir şekilde çalışmayı sağlam kararlar vermeyi bilen bir kişi olduğunuz için bu sürecin olumlu yönden değerlendireceğinizi düşünmekteyim.

Dikkat edeceğiniz bir başka husus ise sistemli hareket etmek olmalıdır. Çevrenizdeki insanların sizin gibi çalışması dikkat sarfetmesi zor olabilir. Böyle durumlarda lütfen gerilime düşmeden ayarlamalarda bulunmalısınız. Genelde sabit düşünceli bir insan olmanız dolayısıyla başka fikirlere kapalısınızdır. Mars Satürn kavuşumu ise Başak burcunda oluşacağından siz bu enerji altında biraz daha esnek düşünebilir içinde bulunduğunuz durumu farklı açılardan inceleme fırsatı bulabilirsiniz. Ben bu yönüyle de bu enerjinin sizin açınızdan yararlı olacağını düşünmekteyim. Şimdi bütün iş sizin sabrınıza hızlılığınıza mantık gücünüze ve istemenize kalıyor.

Para Konuları

Finansal evinizde Temmuz ayında etkili bir transit olmadığından para evinizin yönetici gezegeni Merkürün 10 Temmuz tarihinde başlayacak Yengeç burcu seyrinden bahsetmek gerekiyor. 26 Temmuz tarihine kadar devam edecek bu seyir parasal kazanımlar açısından duyarlılığın yükselmesi iletişimde bulunurken olayları kendi bakış açınıza göre değerlendirerek girişimlerde bulunacağınızın göstergesidir. Tabi ki bu duyarlılık bir yere kadar her zaman faydalıdır. Fakat etrafınızdaki dünyayla temas ederken aşırı hassasiyet göstermeniz finansal konularda dalgalanmalara sebebiyet verebilir. Bu dönemde kazanımlar yuvanız aileniz yakın çevrenizle bağlantılar şeklinde gerçekleşebilir. Amacınız güven olduğundan iletişimde bulunduğunuz her konuda da bu olguyu ön plana alarak kazancınızı çoğaltmayı düşünebilirsiniz. Maddi güvende olmak için para herşeyden önemlidir. Çünkü sizin amacınız herşeyden önce sahip olduğunuz değerleri korumak ve kollamaktır. Bunu yapabilmenin yolu ise öncelikle yarınlarınızı garanti altına almaktır. Birikimleriniz önemli hale gelebilir. kimileriniz bu dönemde bildik tanıdık bir ortamda küçük bir iş kurarak gelir elde edebileceği gibi ailesiyle beraber yürütebileceği bir iş için de girişimlerde bulunabilir. Maaşlı çalışan bir kişi iseniz bu süreçte risk altına girmeden hareket etmekten yana olabilirsiniz. Bu durum kimi zaman gelişiminiz önünde engel oluşturabilir. Yani içinde bulunduğunuz durumu korumak aşina olana sarılmak ve her adımınızda bunları göz önüne alarak hareket etmek gibi. Benim önerim ise para hesabınızı iyi yapmak gerektiğinde gelişiminiz adına çıkarlarınızı korumayı da bilmektir.

Pozitif Enerjili Günler : 2-3-6-7-8-16-17-18-21-22-30-31

Zayıf Enerjili Günler : 4-5-11-12-13-19-20

Yeniay : 25-26

(Ay gezegeninin Boğa burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay : 11-12-13

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamal Böreği

Ahmet Abi'den Mektup Var

Aziz Nesin'ce Aşk...