2009 temmuz başak burcu

Aşk ve İlişkiler

Sevgili Başaklar Temmuz ayını incelemeye başlarken geçtiğimiz 18 Haziranda başlayan ve 12 Temmuz tarihine kadar devam edecek Venüsün yengeç burcu seyri hala devam etmekte olsa da burcunuzda gerçekleşecek Satürn Mars kavuşumunun Temmuz ayı açısından önemi çok daha fazla görülmekte. Eylül 2007 tarihinden bu yana burcunuzda ilerleyen Satürnün sizin için iki anlamı bulunmaktadır. Birincisi girişimleriniz ve kendinizi dış dünyada gösterebilme gücünüz diğer yandan ise aşk evinizin yönetici gezegeni olması dolayısıyla aşk hayatınızla ilgili konularda etkin olmasıdır. 10 Temmuz tarihinde gerçekleşecek Satürn Mars kavuşumu beraberlikler anlamında son derece özel bir tarih olarak görülüyor. Bu seyir aslında siz Başaklar için gerek yaşadığınız gerekse yaşayacağınız ilişkiler bakımından önemli gözüküyor. Satürn gezegeninin Başak burcundaki seyri ilişkiniz bakımından mantıklı hareket etmeniz gerektiğinin göstergesidir. Ayrıca yaşanılan aşkta her iki tarafın da sorumluluk duygusu içinde hareket etmesi dikkatli ve sabırlı olması gerekmektedir.

1 Temmuz tarihinde burcunuzla kavuşum yapacak Mars gezegeni bu dikkatin gösterilmeye başlanma günü olarak kabul edilebilir. Ayrıca bu transitin bir başka önemi ise Eylül 2007 tarihinden bu yana burcunuzda seyreden Satürn gezegeniyle de kavuşum haline geleceği. Bu son derece önemli. Sadece kişisel ilişkiler değil girişimleriniz iş hayatınız dış dünyadaki faaliyetlerinizle ilgili mevzularda da Temmuz ayına damgasını vurmakta. Bu yazdıklarım sizi kesinlikle ürkütmesin. Her zorlu enerjinin biz insanlara doğru yönü bulabilmemizde hakikaten faydası büyüktür. Yaşanan her güçlükte bir kolaylık vardır sözünü unutmamak gerekir. Çünkü sorumsuzluk disiplinsizlik veya kişinin içinde bulunduğu duruma göre davranmayışı kendiyle yüzleşmemesi eksiklerini tamamlamaması veya hatalarından ders almaması sonucu olan olaylarda kimseyi suçlamaya kaderine lanet etmeye hakkı yoktur. Öncelikle şimdi bu iki enerjinin size söylemek istediği nedir onun üzerinde durursak süreci olumlu anlamda geçirmeniz mümkün olduğu gibi belki de bu dönemde yapacağınız düzenlemelerle gayet faydalı sonuçlar almanız da mümkündür.

10 Temmuz tarihinde gerçekleşecek Satürn Mars kavuşumu dış dünyadaki ifade tarzınız üzerinde oldukça etkilidir. Sizin güçlü bir imaj sahibi olarak kendinizi gerçek hayatta göstermeniz ve düzgün bir ilişki yaşamanız için öncelikle mantıklı düşünmeniz şarttır. Yani bu süreçte duygusal düşünceler veya yaşanan ilişkinin kendi içindeki çıkmazları konusunda gerçekçi davranmanız şarttır. Bunu başarmanın yolu ise öncelikle kendinize ait sorumluluklarınıza sahip çıkmaktır. Siz kimlik duygunuzu tam olarak oturtmadığınız varmayı düşündüğünüz hedefle alakalı kesin saptamayı yapmadığınız sürece yaşam bunu yapmanız için size daha fazla baskı ve daha fazla zorunluluk yükleyecektir. Doğal olarak en kolayı bile başarmakta zorluk çeken siz üst üste binen görevlerin ağırlığı altında daha fazla kalacağınızdan bu sefer hiçbirinin altından kalkamamaya başlarsınız. Benim size önerim bu tarihten bir hafta öncesi ve bir hafta sonrası olmak üzere yani 3-10-17 Temmuz tarihleri arasında yukarıda izah ettiğim gibi hem kendinizi hem de beraberliğinizi gözden geçirmeniz veya kimlik yapınıza göre uygun seçimlerde bulunmanız ilişkinizi gözden geçirmeniz kiminle beraber olduğunuzu net olarak saptamanız ve ilişkinizin kalitesi üzerine düşünmenizdir. Bütün bunları dürüst bir şekilde ele aldığınızda gerekli düzenlemeleri yaparsanız biliniz ki bu süreçteki zorlu enerjinin size hiçbir zararı dokunmayacak. Bilakis bundan sonrası adına gayet olgun adımlar atmanızı sağlayacaktır. Görüldüğü gibi Satürn ve Mars gezegenlerinin kavuşum enerjisi kendinize olan güven duygunuzu kesinlikle yitirmeden sizi ilgilendiren her konuya ciddiyetle yanaşmanız gerektiğinin işaretidir. Eğer bu enerji altında bir takım zorluklar yaşanırsa beraberliğinizde veya başka bir alanda problemler oluşursa biliniz ki bu sizin gerekli düzenlemeleri yapmamanızdan ileri gelmektedir.

İş ve Kariyer

Temmuz ayı içindeki gelişmeler doğal olarak yine Satürn ve Mars gezegenlerinin kavuşum enerjisinin her alandaki etkisi altında geçeceğinden bunun iş dünyanız açısından olan yansıması da önemli olmakta. Fakat bu alanda sizi destekleyecek üç gezegeninin transiti sizi destekleyicidir. Birincisi yönetici gezegeniniz Merkürün sosyal ilişkiler evinde 26 Temmuza kadar devam edecek seyridir. Bu seyir esnasında Venüs ve Güneşin de bu yaşam alanında oluşu aslında gayet faydalıdır. Her ne kadar Yengeç burcundaki bu etkiler pek mücizevi gibi görünmese de yine de faydalıdır. Ne gibi gelişmeler yaşanabilir ve bunların size ne gibi faydaları olabilir birlikte inceleyelim.

Dostlarınıza karşı büyük bir sevecenlik ve içli bir ruh hali içinde davranacağınız bu dönemde yeni tanışacağınız bazı kişilerle ortak bir projeye başlayabilir ve başarılı olmak için var gücünüzle çalışabilirsiniz. Başkalarına hizmet olgusu içinde davranmaktan hoşlanan siz Başaklar için bu dönem manevi değerlerinize ailenize ve ülkünüze sahip çıkmanızda da etkili olabilir. Yani bir yandan yenileşmek özgürleşmek isterken diğer yandan geçmişi asla gözden çıkarmadan eskiyle yeniyi buluşturabilirsiniz. Hedef olarak koyduğunuz konuların başında değerleriniz en ön planda yer alabilir. Ne olursa olsun milli ve manevi duygularınızı merkez alabilir ve hiçbir şekilde kendinizden taviz vermeden ilerlemeyi tercih edebilirsiniz. Aşina olduğunuz insanlarla çalışmayı tercih edeceğiniz bu dönemde güvenliğinizi herşeyden daha fazla önemseyebilir risk altına girmeden nasıl bir yenilik yapabilirsiniz bütün bunları düşünebilirsiniz.

Güneş gezegeni burcunuzla uyumlu görünüm yapacağı Yengeç burcundaki seyri ise sosyal hayatın içinde yer alarak yaşamınızın güvenliği ve mutluluğu adına çaba sarfetmek anlamına gelmektedir. Bu dönemde ekip çalışmaları organize faaliyetler ve yeni kurulacak dostlukların da içeriğinde hep bu iki olgu yer almaktadır. Bir Başak daima çalışkan analizci ve özverili çalışabilen kişidir. Güneş yengeç burcunda ilerlediği süre içinde o öncelikle hedef duygusunun ve ihtiyaçlarının ne olduğunu saptamakla işe başlayabilir. Arınmak ve huzuru bulabilmek adına karanlıklardan çıkması gerektiğinin bilincindedir. Bugüne dek ne olduysa olmuştur ama bundan sonrasında mutlaka başarılı olmak zorunluluğu vardır. İşte bu nedenle eski dostları eski aşina ortamları eskiden beri tanıdığı insanları kısaca geçmişe ait ne var ne yoksa heybesine koyarak yeniye doğru koşmayı tercih edebilir.

Sevdikleriniz için son derece özverili davranacağınız bu dönemde yardımseverliliğiniz ve iyi niyetinizle herkesi kucaklayabilirsiniz. Sorumluluklarınızın her zaman olduğu gibi bu dönemde de farkındasınızdır. Bu yüzden de başarılı olmak için geçmiş tecrübelerinizden yararlanmak gerektiğinin bilincindesinizdir. Kimileriniz için bu süre ailenizi yönlendirmek adına her türlü zorunluluğu gönüllü kabul etmenizdir kimilerinize göre yeni bir aile düzeni kurabilmek adına girişimci olmanızdır. Her ne olursa olsun faydalı ve verimli geçeceği muhakkaktır. Bu dönemi olumlu geçirebilmenin yolu ekip halinde çalışmayı kabul etmek sizinle aynı amacı taşıyan insanlarla buluşmak ve uzun yıllardır hedefiniz olan herşeyi gerçeğe dönüştürmek olmalıdır. Bütün bu yazılanları uygulamanız ve dikkate almanız halinde Satürn Mars kavuşum enerjisini gerilim anlamında değil değişim anlamında kullanabilecek ve gerek iş gerekse özel hayatınızla alakalı konularda yeni bir dönemi başlatabileceksiniz. Umarım bütün bu yazılanları dikkate alabilir ve astrolojik açıdan bu iki zorlu enerjiyi gayet olumlu bir şekilde değerlendirebilirsiniz.

Para Konuları

Temmuz ayı içindeki parasal gelişmelerde finans evinizin yönetici gezegeni Venüsün yengeç burcundaki seyri hedeflerinize sahip çıkmanız gerektiğinin işaretidir. Burcunuzla olumlu görünüm yapacak Venüs enerjisinden yararlanmak için herşeyden önce kendi sınırlarınız çerçevesinde hareket etmekten ziyade daha sosyal başkalarıyla ilişki kurmaya istekli ve ekip halinde çalışmaya özen göstermeniz gerekmekte. Venüsün bu dönemde ciddi ilişki ortaklık evinizde bulunan Jüpiterle olumlu bakış açısı gerek iş hayatınız gerekse kurduğunuz ilişkiler yoluyla bunun gerçekleşmesinin mümkün olduğunu göstermekte. Ayrıca Güneş ve 10 Temmuz sonrası yönetici gezegeniniz Merkür de Venüsle birlikte ortak çalışmaya başladığında iletişim ve haberleşmenin kendi sınırlarınız dışına çıkması güvenlik koruma ve kollama olgularının yoğunlaşması yoluyla gelirler elde edilebileceğini göstermekte.

Ayrıca bazı yasaların çıkması siz Başaklar için parasal imkanların artışı olabileceği gibi kuruluşlarla yapılacak çalışmalar çevrenizle geliştireceğiniz ilişkiler kulüp dernek faaliyetleri emlak konuları ortaklık yoluyla gelen gelirlerin de simgesi olabilir. Bu dönemde sosyal çevrenin önemi son derece büyük. Dostlarınızla yapacağınız faaliyetlerin güce dönüşmesi evlilik yoluyla elde edilebilecek gelirler aile desteği de önem arzetmekte. Bugüne dek oluşturduğunuz bilgi ve tecrübelerin maddi gelir ve büyümenin sağlanması adına öncü gücünüzü de işin içine katarak size gelir kaynakları sağlayabileceğini bilmelisiniz.

Bu süreçte gelir kaynaklarını çoğaltmanın en önemli sırrı hayalinizi güçlü tutmak hedeflerinizin ne olduğunu tam olarak saptamak ve bu hedeflere göre sizi destekleyecek kişilerle bağlantıya geçmek. Ayrıca yukarıdaki iş ve kariyer bölümünde izah ettiğim gibi Mars ve Satürn enerjisi aslında sizin için yeni bir dönemin başlangıcı. Bu şekilde görebilir ve bu iki gücü olumlu yönde kullanabilirseniz siz Başaklar için hakikaten Temmuz ayı her yönüyle bereketli geçecektir. Ayrıca unutmayalım ki gerek başak ve gerekse Yengeç burcunda ilerleyen gezegenler çalışma hayatı ve güvence olgusunun en fazla yoğunluk gösterdiği zamanlardır.

Sevdikleriniz için son derece özverili davranacağınız bu dönemde yardımseverliliğiniz ve iyi niyetinizle herkesi kucaklayabilirsiniz. Sorumluluklarınızın her zaman olduğu gibi bu dönemde de farkında olacağınız muhakkaktır. Bu yüzden de başarılı olmak için geçmiş tecrübelerinizden yararlanmak gerektiğinin bilincinde olunuz. Kimileriniz için bu süre ailenizi yönlendirmek adına her türlü zorunluluğu gönüllü kabul etmenizdir kimilerinize göre yeni bir aile düzeni kurabilmek adına girişimci olmanızdır. Bu dönemi olumlu geçirebilmenin yolu uzun yıllardır hedefiniz olan herşeyi gerçeğe dönüştürmek olmalıdır. Bu size hem maddi yönden hem de çevrenizi genişletmeniz açısından rehber olacaktır.

Pozitif Enerjili Günler : 2-3-11-12-13-16-17-18-25-26-30-31

Zayıf Enerjili Günler : 1-9-10-14-15-21-22-27-28-29

Yeniay : 6-7-8

Ay gezegeninin Başak burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay : 21-22

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamal Böreği

Ahmet Abi'den Mektup Var

Aziz Nesin'ce Aşk...