Kıvırçık Saçın Yağmurlu Hava İle İmtihanı


Zor bir sınavdır. Bu sınavın zorluğunu da saçı kıvırcık olanlar anlayabilir. Mesela havada yağmur kokusu mu var, hemen o önlerde çıkan saçlar tülü tülü olur. Sonra saç olduğundan daha kıvırcık hale gelip yukarı doğru toplanır.
Allahtan benim saçım çok kıvırcık değil, hatta eskiden dalgalı ve hatta küçükken düzmüş. Neden ve nasıl böyle bir evrim geçirdi, orası sırlar dünyası...
Bu yüzdendir ki yağmurlu havalarda dışarıda olmayı çok sevmem.
Kıvırcık saçın çok fazla model seçeneği de yoktur. Kat kat kesmek ya da kısa küt hale getirmek vs yalandır. Kıvırcık saça sahip olmayanlar bu tarz modelllerde saçın hayvani bir hacme bürünüp hiçbir şekle girmediğini bilmediği için size sık sık '' Neden saçını kat kat kestirmiyorsun, neden saçını farklı bir model kestirmiyorsun ya da biraz kısaltsana '' gibi soru ve önerilerde bulunurlar.
Olmaz canlar, olmaz. Olsa dükkan sizin.
Kıvırcık saça en güzel giden ise omuzların aşağısından salınan ve aynı izada kesilmiş saçtır. Bir kaç santim kestirseniz zaten o saç hemen yukarı doğru havalanır ve acayip kısalır ve akabinde kabarır.
Kıvırcık saç ,hani o çok kıvırcıklardan bahsetmiyorum, candır ama çok model seçeneği yoktur. Hafif jöle ya da spreyle şekil verilerek doğaya salınırsa havasından geçilmez. Avantajı havimli olduğu için gür görünmesidir ve dikkat çeker.
Ben yine de memnunum saçlarımdan, yağmurlu havalarda biraz sorun olsa da böyle durumlarda yarım ya da tam toplayarak üstesinden gelinince pek sorun kalmaz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamal Böreği

Ahmet Abi'den Mektup Var

Aziz Nesin'ce Aşk...