2009 Aralık Ayı Yay Burcu Yorumu

22 Kasım-21 Aralık tarihleri arasında, Güneş gezegeninin bugünden itibaren bir ay boyunca burcunuzda seyredecek oluşudur. Bu sizler için yeni bir yaş anlamı taşıyacağı gibi, kendinizi dış dünyada ifade etmeniz açısından da oldukça şanslı bir dönemdir. Sizler bu etki altında, özgürlüğünüz konusunda her zamanki gibi hassas davranacak, yeni girişimler için hevesli olacak ve başkaları üzerinde liderlik gücünüzü göstermek isteyeceksiniz.
Kimileriniz bu etki altında kozasından çıkmış kelebek misali yenilikleri yaşamak adına abartılı bir şekilde hareket edebilir, kimileriniz ise uzun zamandır girişimde bulunmayı düşündüğü halde geri planda bırakıldığı için bir türlü adım atamadığı konularda daha cesur davranabilirler. Her ne olursa olsun gayet olumlu bir süreçtir fakat yay enerjisinin aşırı genişlemeyi tetikleyen enerjisinin bilincinde olarak dikkatli hareket etmeyi de ihmal etmemelisiniz. Şimdi sizler, dış dünyada kendi varlığınızı insanlara ispat edebilir, coşkunluğunuzla birçok kişiye örnek olabilirsiniz. Sizi baskı altına alan herşeyden uzak kalmayı isteyeceğiniz bu dönemde size tavsiyem sorumluluklarınızı ne olursa olsun ihmal etmeyiniz.
2-25 Aralık tarihleri arasında burcunuzda ilerlemeye başlayacak Venüs gezegeni, aşk ve ilişkiler konusunda sizi destekleyici, huzur duygusu ve yaşamın zenginliklerini yüreğinizde hissetmenizi sağlayıcıdır. Bu etki altında siz Yaylar bir yandan popülerliğinizin yükselişine diğer yandan dış dünyada sizi tanıyan tanımayan herkesin dikkatini kolayca üzerinize çekiyor olmanın keyfini çıkarabilirsiniz. 225 gün sonra gelen bu şanslı dönem kısa süreli olsa da, bunu bir hediye paketi gibi düşünüp keyfini çıkarmaya bakın. Bu enerji sayesinde tavırlarınızdaki asalet ve doğallık, konuşmalarınızdaki dürüstlük ve akıcılık, sizi diğerlerinden ayıran son derece etkili silahınız olacaktır. Karşı cins üzerinde hem bilginiz hem de görünümünüzle etkili olacağın bu üç haftalık dönemi en güzel şekilde değerlendirmeye bakın. Sevdiklerinizle bir araya gelin, kendinizi şımartın, birlikte olduğunuz kişiyle güzel anlar yaratmaya bakın. Sorunları olanlar oturup tatlılıkla konuşun. Eğer yüreğinizdeki sevgi devam ediyorsa, altından kalkamayacağınız hiçbir sorun yoktur. Beraberliği olmayan Yaylar ise, bu kısa seyirde yeni biriyle tanışma fırsatı bulabilirler. Yine bu dönemin bir başka yansıması ise, yolculuklar, keşif gezileri, hukuk, yasalar, politika, halkla ilişkiler gibi alanlarda yapılacak girişimlerdir. Şimdi kendinizi tanıtma ve dış dünyada gösterme gücü bulabilirsiniz.
5 Aralık tarihinde Oğlak burcunda ilerlemeye başlayacak Merkür gezegeni, 26 Aralık tarihindeki geri hareketine kadar bu pozisyonunu sürdürecektir. Bu süreç içinde, eşiniz veya sevgilinizle aranızda iletişimsel açıdan belli bir mesafe söz konusu olabilir. Fazlasıyla gerçekçi ve ciddi düşünebilir. Hatta kimi zaman karamsar bir tutum içinde olması da mümkündür. Merkür haberleşme ve iletişimle alakalı konularda astrolojik olarak meraklılık, çabuk harekete geçme, hızlı düşünme ve bağlantı kurmayla alakalıdır. Yani daha aktiftir. Fakat Oğlak burcundaki Merkür tam tersine ciddiyet, sorumluluk, mesafelilik anlamındadır. Kısaca Merkür gezegeni Oğlak burcunun ciddi doğasıyla pek uyuşmaz. Ayrıca sizin gibi son derece hareketli kişiler için bu enerji, yavaşlamak, temkinlilik ve daha fazla dikkatli olmak demektir. Bu enerjinin bir diğer anlamı ise, eşinizin sizin tarafınızdan desteklenme arzusunun simgesi olabilir veya eşiniz bu dönemde maddi anlamda kafası karışık olduğundan sizinle iletişimde sorunlar yaşaması muhtemeldir. Böyle bir olasılıkla karşılaştığınızda onu sakinleştirmeniz, iletişimde bulunması için zorlamamanız, anlayışla karşılamanız gayet faydalı olabilir. İlişkisi olmayanlar için bu enerji, birlikte olacağınız kişinin, sizden farklı düşünen ve hayatı sizin gibi coşkulu ve spontan bir şekilde değil, daha ciddi ele alan birisi olması olasılık dahilindedir. Ayrıca sizler bu enerji altında, parasal konularda işyerinizle görüşmelerde bulunabilir, ortak işler yapıyorsanız finans konusunda yıl sonu olması dolayısıyla yeni ayarlamalarda bulunmanız mümkündür.
16 Aralık tarihinde burcunuzda burcunuz üzerinde meydana gelecek Yeniay oluşumu, tüm burçlar açısından iyileştirici, pozitif düşünmeyi sağlayıcı bir yansıma olarak dikkat çekiyor. Aralık ayının kendi içindeki yoğunluğunu düşünürsek Yeniayın güçlü enerjilerine hepimizin ihtiyacı var. Şimdi bu güçlü enerjinin sizler için olabilecek yansımalarını birlikte inceleyelim. Yeniay, sizin burcunuzda gerçekleşeceği için doğal olarak bu durumun güçlü ışığı öncelikle sizleri aydınlatıcıdır. Girişim isteği, cesaret ve yenilik arzusu veren bu enerji altında, önümüzdeki iki hafta boyunca yeni insanlarla tanışabilir, kendinizi güçlü bir şekilde ifade edebilir, hem ruhsal hem de fiziksel manada sesinizi dünyaya duyurabilirsiniz. Hayatın anlamını, derinlerde yatan sırları kısaca kendinizi yeniden keşfetmenizi sağlayan bu enerjinin desteği altında, çevrenizle yakın temasta bulunabilir, imajınızı güçlendirebilirsiniz. Gizli konulardaki çalışmalarınızı, becerilerinizi, bilgi birikiminizi, yeteneklerinizi kolayca ifade edebilir, farklı yanlarınızı diğer insanlarla paylaşarak kendi tanıtımınızı yapabilirsiniz.
Pozitif yanınızın yükselmeye başlayacağı bu dönemde, hak ve adalet duygusu içinde çevrenizdeki insanlara yardımcı olabilir, hayır dualarını alabilirsiniz. Fiziksel açıdan size olumlu tesiri olacak bu enerji, cazibenizin yükselmesini, tensel arzularınızın yoğunlaşmasını ve sıcaklığınızı sevdiğiniz kişiye hissettirmenizi sağlayıcıdır. Ayrıca yine bu etki altında bilge yanlarınız ortaya çıkabileceği için insanlar size danışabilir ve örnek almaya çalışabilirler. Yüksek eğitim, felsefe, yayın hayatı, medya, turizm, ticaret, spor, tercümanlık, astroloji, hukuk gibi meslekler aracılığıyla dünyaya sesinizi duyurabilirsiniz. Size düşen cesaretle öne atılmak ve artık kendinizi göstermektir. Bu enerjinin sizlere güç, başarı ve mutluluk getirmesini diliyorum.
İş ve Kariyer
Mars Geri Hareketi Hakkında Genel Not
20 Aralık-10 Mart 2010 tarihleri arasında Aslan burcunda geri harekette olacak Mars gezegeni tüm burçlar açısından son derece önemli bir dönemin göstergesidir. Geri hareket dönemleri bana göre onarım sürecidir. Yani durursunuz, şöyle ardınıza bir bakarsınız, neler aksamakta neler ters gitmekte, neleri tamamlamanız gerekiyor veya hangi konuda temkinli olmanız lazım. İşte bütün bunları gözden geçirmek için aslında son derece yararlıdır. Ancak tek dikkat edilmesi gereken nokta bu tarihler arasında önünüze çıkacak fırsatları iyi incelemek, hemen olur yanıtı vermemek, beklemede kalıp yakından gözlemlemektir. Ben geri hareketi, seyahat esnasında verilen kısa molalara benzetiyorum. Yani hedefe gitmeden önce durup eksikleri giderme zamanı. Fakat bilirsiniz insan egosu gereği sabırsızdır. İster ki bir an önce amacına erişsin, beklemeyi bilmez. Oysaki bazen durup dinlenmek gerekir. Fakat o bekleyiş süresi canımızı sıktığı için doğal olarak her geri hareket sözünü duyduğunuzda canınız sıkılır. Halbuki bu dönemin de kendi içinde oldukça faydalı yanları vardır. Şimdi gelin her burca göre etkili olduğu alanları, bu alanlarda yapılması gerekenleri ve tüm burçlar olarak ne yapmalıyız sorusuna cevap arayalım.
Mars Geri Hareketinin Siz Yaylar Açısından Etkili Olduğu Alanlar
1-Uzun seyahatleriniz(iş,eğitim,özel), yabancı bir ülkeye yerleşim(evlilik, iş, eğitim ),2-Yüksek eğitiminiz, akademik eğitiminiz, ahlaki görüşünüz,3-Yabancı kültürlere duyduğunuz merak, din ve inancınızla alakalı tüm konular,4-Fanatik görüşleriniz, gelenek ve göreneklere verdiğiniz önem, bilgelik yolundaki inanışlarınız,5-İthalat ve ihracatla ilgili meseleleler, yasalarla alakalı görüşleriniz, yargı konuları, araştırma ve keşifleriniz, maceralarınız, gönül ilişkiniz, eşinizin akrabalarıyla olan ilişkiniz(kardeşleri, yeğenleri),6-Taraftarlık(spor v.b), yabancı dil öğrenmek, felsefik görüşleriniz, ihtisaslaşma ile ilgili durumlarınız, dini kurumlar, yayıncılık, denizaşırı ülkeler,7- Kendi içinize yolculuk(ben kimim, nerden geldim nereye gidiyorum sorularının cevaplarını arama),8-Egzotik yerler, sezgisel olarak algılama gücünüz, yabancılarla tanışmak(maceralar, evlilik), prensipleriniz9- Mesleki uzmanlık, ihtisaslaşma konuları
Mars Geri Hareketi süresince yukarıda belirtilen alanlarda:
-Başkalarının onayına ihtiyaç duyabilirsiniz.-Hareketleriniz kısıtlanabilir.-Tek başına kaldığınızı hissedebilir, kendi kendinizle mücadele edebilirsiniz.-Sinirli tepkiler gösterebilirsiniz.-Kendinizden şüphe edebilirsiniz.-İhtiyaçlarınızı karşılamakta zorluk çekebilirsiniz.-Bu konularla aşırı ilgilenebilir veya tümüyle vazgeçmeye kalkışabilirsiniz.-Saplantılı, aşırı gururlu, kibirli, kendini beğenmiş davranabilirsiniz.-Sıra dışı davranabilirsiniz.-Kendi içinize dönerek olayları gereğinden fazla abartabilirsiniz.-Mücadeleden kaçabilirsiniz.
Tüm Burçlar Ne Yapmalı ?
-Geri hareket boyunca maddeler halinde sıralanan konularda eksiklerinizi gözden geçirmeli,-Yenilik anlamında herhangi bir karara varmamalı, beklemede kalmalı, ölçüp tartmalı.-Sabırsız olmamalı, bildiğinizi okumamalı.-Gücünüzü yanlış kullanmamalı.-Enerjinizin düşük olacağından kendinize fazlasıyla dikkat etmeli, özen göstermeli.-Tartışmalardan kaçınmalı, durumunuzu bilinçli bir şekilde ele almalı.-Bu dönemde ertelenmeler, gecikmeler veya tümüyle durmalar söz konusu olabilir. Sakin olmalı.-Meydana gelen gelişmelere, değişen koşullara temkinli yaklaşmalı ve sabırlı olunmalı.-Kendinize olan güven duygunuzu kaybetmemeli, bekleme süresince olayları kendi akışında değerlendirmeli.
Para Konuları
31 Aralık tarihinde Yengeç-Oğlak burçlarında meydana gelecek Dolunay ve hemen akabinde oluşacak Kısmi Ay Tutulması etkisi, halk arasında bilinen anlamıyla gerilim olarak düşünülse de, astrolojik açıdan kişinin yaşamıyla alakalı önemli bir gerçeğin daha net anlaşılması ve düzenleme yapılmasıdır. Şimdi bu etkinin size göstermeye çalıştığı gerçeği ve dikkat edilmesi gereken noktaları birlikte inceleyelim. Meydana gelecek Dolunay yaşamınızla alakalı yeni bir dönüşümde bulunma isteğiniz, duygusal ve ruhsal olarak kendinizi güvende hissetmek adına başkalarıyla olan her türlü bağlantınız, cinsel tercihiniz, istekliliğiniz, eş, ortak veya başka kaynaklı maddi ve manevi paylaşımlarınız konularında etkili olacağından, sizin şimdi yaşamınızı şöyle bir gözden geçirerek yeniden kurgulamanız gerekmektedir. Bunun adı yenilenmedir, toparlanmadır ve güçlenmek adına içgüdüsel olarak kendinizi hazırlamanızdır. Bazen ayrılıklar veya yaşanan maddi, manevi krizler neticesinde insan büyüdüğünü, geliştiğini hissedebilir.
Ne kadar kabul etmeseniz hatta isyan etseniz de bazen bu tür durumların ne kadar faydalı olduğu yıllar sonra anlaşılabilir. Şimdi siz de, içinde bulunduğunuz duygusal ve ruhsal hayatınızı gözden geçirerek yaşamınıza yeni bir yön vermek adına, kimseye güvenmeden kendi ayaklarınızın üstünde kalabilecek şekilde düzenlemeler yapmalısınız. Kimsenin sizin gibi düşünmesini beklemeden ve onlar üzerinde etki yaratmaya çalışmadan, mantık gücünüzden yararlanarak yeni bir yön çizmeniz ve sorumluluklarınıza sahip çıkmanız gerekmektedir. Hayatınızı genel anlamda gözden geçirdiğinizde işlevini çoktan yitirmiş, bozulmuş ve işe yaramayan ne varsa bu bir ilişki olabilir veya maddi bir konu olabilir hayatınızdan çıkarmalı, yeniden doğmak adına bunları geride bırakmalısınız. Bu bir yerde sizin yaşamınıza yeni ve bembeyaz bir sayfa açmanız anlamına gelecektir. Bunu yapmanız halinde, hem maddi hem de manevi açıdan başkalarına bağımlı kalmadan özgüvenli bir şekilde kaynaklarınızı değerlendirebilir, yeni yatırım alanları keşfedebilir ve sizin için değer taşıyan herşeyi kontrolünüz altına alabilirsiniz.
Merkür Geri Hareketi
26 Aralık 2009-15 Ocak 2010 tarihleri arasında Siz Yaylar
1-Yetenekleriniz yoluyla elde edilen tüm maddi kazanımlarınız,(geliriniz), kayıplarımız (parasal),2-Duygusal anlamda güven sağlayan değerleriniz, yatırımlarınız, gelir ve giderleriniz(bütçeniz), yetenekleriniz, becerileriniz, kar ve zararlarınız, harcamalarınız3- Zenginlik, hırsınız, sağlamlaştırmak (maddi ve manevi)isteğiniz, üretim şekilleri,4-Değer yargılarınız, menkul değerler, ticaret gelirleri, parasal sorunlarınızla mücadele gücünüz, borçlarımızla alakalı konular
Merkür geri hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:
- Belirtilen tarihler arasında yeni bir karar alınmamalı, dikkatli olmalı.- İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.- Hedeflerinizi gözden geçirmeli, acele kararlar almamalı.- Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı. -Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.-İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.-Geri hareketten çok önce karar verilmiş konular-Yukarıdaki konularda çok önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve karar vermek için süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Uygulayabilirsiniz.-İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.-Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.-Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.-Daha önce verilmiş bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.-Bütün bu durumlar gözden geçirildikten sonra yukarıda maddeler halinde sıralanan alanlardaki planlarınızı 22 Ocak 2010 itibariyle yürürlüğe koyabilirsiniz.
Gölgeli Günler: Tedbirli olmak açısından geri hareketin başlangıç tarihinin bir hafta öncesi olan 19 Aralık 2009 ve bitim tarihinin bir hafta sonrası 22 Ocak 2010 tarihleri göz önüne muhakkak alınmalıdır. Bunlar geri hareketin gölgeli günleri olarak bilinmekte ve etki alanı içinde olduğu düşünülmektedir.
Aralık Ayı Astrolojik Takviminiz
Pozitif Enerjili Günler :6-7-10-11-14-15-16-19-20-21-24-25-26
Zayıf Enerjili Günler :2-3-8-9-22-2329-30
Aşkta En Şanslı Günler :24-25-26
Parada bereketli günler : 17-18
Yeniay :14-15-16(Ay gezegeninin Yay burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay :2-3-29-30(Ay gezegeninin İkizler burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamal Böreği

Ahmet Abi'den Mektup Var

Aziz Nesin'ce Aşk...