Dün akşamdan Pagan Çıkarımı




İlginç tabi ya da dünya küçük cümlesiyle giriş yapabilirim yazıma..

Efenim, dün akşam Kıbrıs şehitlerinde kızlarla bulustuk. Nalan Deniz, Adiloş ve 3 yaşındaki kızı Duru.. Bir şeyler yedikten sonra saydığım bu grupla Opus'a gittik. Dışarda hemen yolun kıyısındaki masaya oturduk.( Rock barda çocukla oturmuşluğum da oldu , keyifliydi:))
Deniz'in fıstık yeme arzusu bizi oraya yönlendirdi de diyebiliriz. Biz efesleri tokuştururken Duru 'da sütüyle bize eşlik etti. Bir ara boş bira şişesini - ben baba oldum- diyerek dikmesine engel olamadık. Hatta -bu yaştaki çocuğa bira şişesini nasıl verirsiniz - diyecek sıkı çocuk hakları savunucusu ya da yeşilaycı bir tip yanımıza gelir, uyarısını yapar diye de korkmadım değil..

Sohbet muhabbet esnasında hatta ben cep telimde kamera çekimi yaptığım sırada yoldan geçen uzun boylu, uzun saçlı, top sakallı ,dar siyah kotlu ve dar bordo badyli ,parmaklarında eşek kadar büyüklükte gümüş yüzükler olan bir tip bana bakaraktan yanımıza yaklaştı ve bana - siz İstanbul'dansınız dedi.
Yok dedim İzmir'deyim. Beni sık sık birilerine benzetirler onlardan biri sandım haliyle. -Yok- dedi -Kamil Koç'tan bilet alıyordunuz ben de oradaydım sıra bekliyordum, İstanbul, Beşiktaş'ta. Üzerinizde mor askılı tişört, siyah kot, siyah çantanızı da çapraz takmıştınız. Saçlarınız da topluydu pagan kadınları gibi-..

Lan hakikaten de doğruydu. Deep Purple konserine giderken Beşiktaş'ta yolda Kamil Koç'u görüp bilet almak için durmuştuk. Ve orda bu adama benzeyen bir tip vardı ve o adamdı zaten. Bu kadar ayrıntıyı doğru olarak nerden bilecekti? Ama önemli olan bu kadar detayı nasıl hatırlayabiliyordu?

Biz tabi toplu halde şok geçirirken adam muhabbete başladı. İzmir'e tatile geldiğinden ve İzmir'in hastası olduğundan , hatta buraya yerleşmeyi düşündüğünden beni kastederek böyle birinin böyle bir tipin zaten asla İstanbullu olamayacağından asla unutulmayacak pagan kadınlarına benzeyen bir tip olduğumdan bahsedip durdu. İzmir'i övdükçe, İstanbul'u yerin dibine soktu iki dakikada.

Pagan tam olarak neydi yaw diye düşünürken herhalde kötü bir şey değildir diyerekten ve de bozuntuya vermeden tüm söylediklerine eyvallahı çektim. Bu esnada ortadaki görüntüyü aktarmam gerekirse, Adiloş Duru'ya lolipop veriyor, Nalan'la Deniz adamı süzüp kafa kafaya vermiş durum değerlendirmesi yapıyorlar, ben adamı dinliyorum, adam duygularında çoştukça çoşuyor. Tabii etraf da bize bakıyor.

Adamın yanındaki arkadaşı sıkıntıdan patlamış bir şekilde yanımıza gelince -arkadaşını bekletme istersen -diyerek kibarca arkadaşa yol verdik...

Tabi o gittikten sonra ünlü kahkalardan gönderdim Alsancak sokaklarına..
Deniz'in yorumu ise gecenin bombası oldu: Büyüksün abi , İstanbul'dan bile büyüksün...

Allah razı olsun ne diyeyim akşam akşam özgüvenimin iyi gazını almıştı.

Bu sabah itibariyle hemen netten paganın ne olduğuna dair küçük bir araştırma yaptım. Sonuç -nası yani lan- şeklindeydi.

Şu şekilde alıntılar yapmam gerekirse:

''Agaclara tapan degil, agaclarla, tum evrenle, hatta gecmis ve gelecekle bir olabildigine inanan insanlardir. dogayi anlamaya ve ona benzemeye calismak vardir ama tek tanrili dinlerdeki tanriya tapma kavramindan farklidir.''

Kaynak : Ekşi Sözlük


Vikipedide ise şu şekilde açıklar: Paganizme inanan kişi.

Paganizm nedir diye baktığımızda:

'' Paganizm , (zaman zaman Türkçe putperestlik sözcüğü de geniş bir şekilde aynı anlamda kullanılır fakat paganizm ve putperestlik farklı anlamları içerir) akide (yani dini esas) anlamında monoteizmden uzak olan ve çok farklı uygulama ve ibadetler içeren dinleri kapsayan geniş bir din bilimleri terimidir. Ayrıca yoğun bir kutsal sembolizm vardır ve bu çoğunda kendisini puta tapım yani daha belirli anlamıyla putperestlik olarak göstermiştir. Paganizm, özellikle İbrahimî Dinler tarafından İbrahimî Dinler dışındaki dinleri tanımlamakta kullanılır.''

Lannnnnnnnnnnnn
putperestlik mi, elhamdülillah müslümanım ben.
Onu gördüğüm yerde kafasını kırabilirim:)

Bu arada fotograflar da Pagan bir grubun Yunanistan'daki ritüelinden bir görüntü imiş.

Yorumlar

honeybunny dedi ki…
adam kendince ilginç bir kur yapma yöntemi izlemiş:)) pagan magan:) kızım nerde bir enteresanlık seni buluyor...
purplelife dedi ki…
Öyle şekerim, aşk nefret entrika her şey var hayatımda:P

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamal Böreği

Ahmet Abi'den Mektup Var

Aziz Nesin'ce Aşk...