Artık Bir Eğitim Gönüllüsüyüm...








Nihayet artık bir eğitim gönüllüsüyüm. Bu hafta ikinci dersimi vereceğim. Eğitim gönüllüleri ile ilgili bilgi aktarmam gerekirse vikipedide şöyle bir bilgi yer almakta:

''Türkiye'de devlet tarafından verilen temel eğitime katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteren sivil toplum örgütüdür.

23 Ocak 1995 tarihinde Suna Kıraç'ın öncülüğünde faaliyetlerine başlamıştır. Vakfın geliştirdiği özgün bir modele göre oluşturulan eğitim ortamlarına kendi isteği ile gelen 7-16 yaş arası çocukların gönüllüller tarafından eğitilmesini sağlar. Eğitim parkı, öğrenim birimi, gezici öğrenim birimi şeklinde adlandrılan eğitim ortamlarında çocuklara kendini ifade etme, çevre ile iletişim kurma, bilgisayar ile tanışma olanakları sunulmaktadır.''


İlk dersim çok heyecanlı geçti, ama tek başına olmadığım için şanslıydım. Bilgisayar eğitimi veriyorum 5. sınıflara, Şenay adında bir eğitim gönüllüsü arkadaşımla. O bu konuda benden çok daha deneyimli. Ama ben de uzun yıllar bu görevi sürdürmeyi ve çocuklara elimden geldiğince bildiklerimi aktarmayı istiyorum..

Çocuklarımla ilgili bilgileri diğer haftalarda vermeye başlayacağım:)

Yorumlar

ENERJİ dedi ki…
Hayırlısı olsun.Destekçinim.Başarılar dilerim:))
purplelife dedi ki…
Teşekkürler tatlım:)
Harikasın..

Vallahi sizin gibi insanlar görünce umutlarım yeşeriyor:)

Çok sevindim...
purplelife dedi ki…
Seni de bekleriz Digim:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamal Böreği

Ahmet Abi'den Mektup Var

Aziz Nesin'ce Aşk...