2009 Nisan Ayı Aslan Burcu Yorumu

Sevgili Aslanlar, yöneticiniz Güneşin, baharı müjdeleyen ılık nefesini yavaş yavaş üzerinizde hissedeceğiniz Nisan ayına girmiş bulunmaktasınız. Baharın bu coşkulu ve öne atılmaya hazır ateşli etkisinin ,sizlere aradığınız güzellikleri, aşkı ve başarıları getirmesini dileyerek yorumunuza başlıyorum. Ele alacağımız ilk konu, Aşk hayatınızla ilgili. Bu alanda geçtiğimiz aydan bu yana etkisi devam eden ve Nisan ayının ilk iki haftası boyunca da, anlamı aynı yönde olacak Venüs gezegeninin geri hareketini tekrar hatırlatmak gerekiyor. Yani yeni bir aya girmiş olsak da, temkinli olmayı sürdürmek önemli gözüküyor. Bu etki neydi ve nelere dikkat etmek gerekiyordu. Önce bunu ele alalım. Daha sonra geri hareket bitiminde olabilecek duruma odaklanalım.

Aşk ve İlişkiler

6 Mart - 17 Nisan tarihleri arasında Koç burcunda geri hareketi devam edecek olan Venüs gezegeninin seyri tüm burçlar için önemli. Eğer Venüs bu tarihler arasında geri harekette olmasaydı bu enerji sizler açısından çok daha olumlu ve heyecanlı geçebilirdi. Çünkü Koç burcu enerjisinin kendi içindeki ateşli ve dinamik etkisi sizler açısından her zaman aktif bir dönemi gösterir. Geri hareket ise her zaman olduğu gibi daha içseldir. Koç burcundaki geri hareket ise, bencil isteklerin yoğun olduğu, duyguların arka planda kaldığı ve sevgiyi ifade ediş biçiminin daha çok kendine dönük olduğu bir zaman dilimini gösterir. Bu geri harekette siz Aslanlar, uyum ve paylaşma konusunda, sizden farklı düşünen kişilerle olan her türlü bağlantınızda kendi isteklerinizi daha fazla ön planda tutabilirsiniz. Astrolojik açıdan aşk olgusunun zodyaktaki en güçlü temsilcisi olan sizler, normal zamanlarda da bildiğiniz şekilde davranmaktan, ilişki kurarken kendi bildiğiniz yolda ilerlemekten ve buna uyulmadığı takdirde gardını alabilen kişilersiniz. Bu geri hareket ise, bu durumun daha fazla yoğunlaşması ve inandığınız değerler sistemine göre hareket etmeniz, kim olursa olsun anlaşmak, ortak bir nokta oluşturmak için tavizde bulunmayacağınızı gösterebilir. Ayrıca geri hareket zamanları güçlü duygusal bağlar kurmaktan uzak durulan bir zaman olduğu için doğal olarak ilişkilerde kimi zaman zıtlaşmalar, üstünlük savaşları oluşması mümkündür.

Geri hareketin bir başka yansıması ise, macera arzunuzu yoğunlaştırması, sıradışı ilişkiler yaşama arzunuzu körükleyici oluşudur. Fakat bu ilişkilerde yine ön planda olan sizin isteklerinizdir. Herhangi bir kuvvetli temel atmak zordur. Kişi kendi doğasında kısa seyirli ilişkilerden hoşlanan bir yapıdaysa, bu dönemde birlikte olduğu kişileri de bu istek doğrultusunda çekebilir. Yani çok fazla ciddiyet içermesi mümkün olmayabilir. Yine bu dönemde hoşlandığınız ve sizi rahatlatan aktivitelerde bulunmanız mümkündür. Yani kendi ruhunuz neyle mutlu oluyorsa o doğrultuda hareket edebilirsiniz. Uzak bir ülkeye mi gitmek istiyorsunuz, imkanınız varsa bunu denersiniz. Kaçamak birşeyler mi yaşamak istiyorsunuz buna göre insanlarla bir araya gelmeye çalışırsanız. Ruhunuzda iç hesaplaşmalar yoğunlaşabilir. Eğer sorunlu bir ilişkiniz varsa kimi zaman partnerinize yönelir, kimi zaman kendi isteklerinizi ön planda tutarak fakat bir o kadar da tutkulu davranarak dönemi geçirebilirsiniz. Bu tarihler arasında yaşanan bir ilişkinin uzun vadeli olması pek mümkün değildir. Karşınızdaki insan hakkında bir fikre varabilmeniz için herşeyden önce geri hareketin bitimine kadar gözlemlemenizi gerekir. Ancak ondan sonra belli bir kanaat oluşturulabilir. Benim önerim bu geri harekette yaşadığınız ilişkinin adı, niteliği veya içeriği ne olursa olsun kesin kararlar vermemek ve kuşkulardan uzak durmak ve kendi değerleriniz kadar karşınızdaki kişinin de içinde bulunduğu durum ve kimliğine göre davranmayı unutmamaktır.

17 Nisan - 5 Haziran tarihleri arası, yukarıdaki geri hareket döneminin yansımalarının geride kalmaya başlayacağı tarih aralığı olarak gayet olumlu. Demek oluyor ki, siz Aslanlar için olumlu bir dönem ay ortasından itibaren başlıyor. Geri hareketin bitiminin, ilişkisi sağlam ve düzgün yürümekte olanlar açısından anlamı herşeyden önce yeni bir dönemin başlaması açısından değerlidir. Birbirinizle ilişki kurma biçiminiz, uyumlu ve paylaşımcı bir şekilde gelişebilir. Tabi ki bir Aslan olarak egonuz yüksek olduğundan, bu dönemde partnerinizden ziyade kendi isteklerinize odaklanma görülebilir. Hani şu geri harekette bir türlü kendinizi doğru düzgün ifade edememiş olanlarınız varsa, doğal olarak geri hareket sonrası, yaydan fırlamış bir ok gibi hareket etmeniz kolay. Fakat madem ilişkiniz düzgün bir şekilde ilerliyor ve geri harekette de büyük bir sorun yaşamadan beraberliğinizi sürdürebildiniz. O zaman şimdi yapmanız gereken, ilişkinizi büyütmek ve geliştirmek olmalıdır. Hangi amaçlarınız veya idealleriniz varsa, birbirinizden güç olarak bunları hayata geçirebilirsiniz. Yani birbirinize kuvvet verebilirsiniz.

İlişkisi olmayanlar açısından geri hareketin bitimi ise gayet olumlu. Şimdi artık önünüz açık. Aşkta maceraya dönük ilişkiler yaşayabileceğiniz gibi, yeniliklerde bulunmanız, yabancılarla temas etmeniz, tutkulu birlikteliklerde erotizmin uç noktalarında dolaşmanız gayet kolay. Hareketlilik ve aktivite açısından etkili olan bu enerji, 22 Nisanda Mars gezegeninin Koç burcunda ilerlemesiyle iki misline çıkabilir. Hem cinsel açıdan güçlü bir dönem geçirebilirsiniz hem de kendi isteklerinizi karşınızdaki kişiye kabul ettirebilirsiniz. Mars mücadele gücünün simgesi olduğu kadar, tensel arzuların ifade bulması ve yaşanması adına da güçlü bir enerjidir. Bu da gösteriyor ki, paylaşımların özünde cinsellik baş rolde. İlişkisinde sorun olanlar çiftle açısından bu enerjinin önemi, iktidar gücünüzün yükselişi ve iplerin kendi elinize geçmesini sağlayıcı yanıdır. Yani geri hareket döneminde bastırılmış duygularınız, istekleriniz veya ilişkinizde yaşanan aksaklıklar sona eriyor. Sona eriyor derken, sizin hakimiyetiniz yükseldiği için ön plana çıkmanız da kolay oluyor demek istiyorum. Nisan ayı gösteriyor ki, özellikle 22 Nisan sonrası aşk açısından gayet şanslı bir dönem.

İş ve Kariyer

9 Nisan - 30 Nisan tarihleri arasında Boğa burcunda ilerlemeye başlayacak Merkür gezegeninin seyri, kariyer hayatınızla ilgili konularda iletişimin önemini göstermekte. Yani mesleki konularda, kendi istekleriniz ile, otorite konumunda bulunan kişilerin sizden beklentileri arasında olumlu bir dengenin kurulması gereken bir tarih aralığı olarak göze çarpıyor. Güçlü egonuzu biraz geriye çekerek, uyumlu ve işbirliğine yatkın bir şekilde hareket etmeniz lazım. Bu enerji altında, toplumsal aktivitenizde ve kariyerinizle ilgili konularda huzur ve güvenlik duygusunun sizin için ne kadar önemli olduğunu, bunu sağlamak adına ne kadar istekli olduğunuzu şimdiden söyleyebiliriz. Güneşin Boğa burcu seyir zamanları siz Aslanlar için daima, maddi-manevi değerlerinize sıkı sıkıya sarıldığınız dönem olarak dikkat çekicidir. Fakat burada bir noktayı işaret etmek isterim. Sabit fikirli ve herşeyi kendi bakış açınızla ele almak, saplantılı bir şekilde davranmanın, bu süreçte sizlere pek bir yararı olmaz.
İşbirliği şart. Yani köprüyü geçene kadar diyerek, çıkarlarınızı iyi korumak adına, etrafınızdaki insanlara politik bir şekilde davranmanız gerekiyor. Yani bu kişilere benim ihtiyacım var diye düşünmek gayet akıllıca olabilir. Demiyorum ki, onların karşısında eğileceksiniz. Sadece oyunu kuralına göre oynamanız yeterli. Cazibenizi ve sevimliliğinizi göstererek, giyiminize kuşamınıza dikkat ederek, mevki sahibi kişilerle irtibatınızı güçlü tutarak, tereyağından kıl çeker gibi sezdirmeden ilerleyebilirsiniz. Böyle davranmanın maddi açıdan da size faydası yüksek. Çünkü kariyerinizde sizi destekleyecek kişiler sayesinde yükselmeniz de kolay olabilir. Ayrıca bu oluşum altında sabırlı olmak da gerekiyor. Yani bir hedefiniz varsa ve bu hedefe ulaşmak sizin için gayet önemliyse, önünüze çıkabilecek engellerle boğuşmanın bir sırrı da, sabırlı olmaktan geçiyor. Hani bazen deriz ya, bu noktaya gelebilmek için az sabretmedim diye. İşte bu cümle, sanki bu dönemin işareti gibi.
20 Nisan - 20 Mayıs tarihleri arasında yöneticiniz Güneş gezegeninin, bir üst paragrafta ele aldığımız Merkür enerjisine ek bir güç olarak Boğa burcunda ilerlemeye başlaması, mesleki konulardaki kararlılığınızı sürdürmeniz açısından değerlidir. Sakin ve sahiplenici bir şekilde isteklerinizi, kafanızın içinde belirleyerek ilerlemek gerekiyor. Uygulamacı olmak lazım. Bu da çok önemli. Yani üzerinde düşündüğünüz ve taslak haline getirdiğiniz plan ve projelerinizi, otorite konumunda bulunan kişilerle paylaşmanız, kafanızın içindekileri onlara anlatabilmeniz şart. Bunu yaparken, o güçlü duruşunuz size ışık olabilir. Bu tarihler arasındaki bu iki enerjinin, köklenmeniz adına önemli olduğunu biliniz. Yöneticiniz Güneşin, meslek evinizden geçmesi, neredeyse bir yıl sonra gerçekleşen bir yansımadır.
Demek oluyor ki, aklınızı iyi kullanabilirseniz, otoritelerle iyi işbirliklerinde bulunursanız, çaba sarfederseniz ve herşeyden önemlisi sabırlı olmayı başarırsanız geleceğinizle ilgili gelişmeler için ivme kazanabilirsiniz. Ayrıca bu dönemde, çalışkan ve sistematik şekilde hareket etmeniz lazım. Yani illa öne atılacağım diye, plansız ve programsız bir şekilde hareket etmemek lazım. Kafanızın içindeki hedefe göre kendinizi yönlendirmeniz gayet önemli. Bir önemli nokta da şudur. Sağlam adımlar atmaya özen göstermek gerekiyor. Hani sizler fazla cesursunuzdur, kendinizi göstermek için kimi zaman düşünmeden bazı durumların içinde yer alırsınız. Oysaki bu etkiler altında, karşınıza çıkabilecek fırsatları incelemek ve size olabilecek yararını, hem maddi hem de manevi açıdan iyice incelemeniz lazım. Belki bu enerjiler çok hızlı bir şekilde hareket etmeniz anlamına gelmeyebilir. Yalnız şu var ki, sağlamlık içerir, dayanıklılık demektir.
Bu açıdan bakarsak, ileriye yönelik düşünüldüğünde gayet destekleyicidir. Muhafaza etmek anlamına gelen bu yansımalar, kendinizi bulunduğunuz alanda güçlendirmek adına, kuvvetli bir zırhla sarmalamanız demektir. Bu zırh sizi dışarıdan gelebilecek baskılara karşı koruyabilir. Peki bu enerjileri negatif anlamda kullanırsak ne olabilir derseniz. Herşeyden önce otoritelerle ilişkinizde, kendi fikirleriniz konusunda esneklik göstermediğiniz ve dengeyi kuramadığınız için, içinizde biriken öfkenin dışa vurumu demektir. Ki böyle bir durum çatışmak ve onlarla kutuplaşmak anlamına geleceğinden sizler açısından gayet olumsuz gelişmelerin yaşanmasına neden olur. Bu dönemin sırrı, esnek düşünmeyi bilmek, yeteneklerinizi akıllı bir şekilde otoritelerle iyi geçinmeye çalışarak ifade etmekten geçmektedir.

Para Konuları15 Mart - 21 Nisan tarihleri arasında geçerli olacak, aktivite ve istek gücünün astrolojik temsilcisi Mars gezegeni hatırlarsanız Balık burcunda seyrine başlamıştı. Geçtiğimiz ayki yorumlarınızda bu konuya değinmiş ve sizlere bilgi vermiştim. Bu enerji Nisan ayının üç haftası boyunca etkili olmaya devam edeceğinden tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum. Bu enerji parasal açıdan başkalarıyla olan münasebetinizin, gelir elde etmenizdeki önemini gösteriyordu. Bu etki altında önemli olan kendi hedeflerinizi veya içinde bulunduğunuz durumu başkalarına bağımlı olarak çözmek yerine, engelleri ve sıkıntılarınızı kendinize güvenerek halletmeye çalışmanızdır demiştim. Yani dışarıdan bir yardım görmeseniz bile ayakta durabilmek önemliydi. Bu seyir altında, parasal konularda dayanıklılığınız azalabilir. Hayali düşünce hakim olabilir. Hayatta hiçbir şeyin garanti olmadığını daha iyi anlayabilirsiniz. Bir amacınız vardır ve bunu gerçekleştirmek istiyorsunuzdur. Bu olduğu takdirde durumunuz belirlenecektir. Fakat bu süreçte herşey yavaş geliştiği için sabırlı olmak şarttır. İşte bu sabırlı olma aşamasında sıkılabilir, kadere veya başkalarına karşı içsel bir öfke besleyebilirsiniz. Çaresizliğinizi kimi zaman insanların dikkatini çekmek için kullanabilirsiniz. Oysaki yapılması gereken maddi konularda gerçekçi düşünmek, gerçekçi bir planlama yapmak, mücadeleden vazgeçmemek, kazanç elde etmek için hem dış dünyada savaşmak hem de size yardımcı olabilecek kişilerle ilişkinizi güçlü tutmaktır. Yani işinizi bilen bir kişi gibi hareket etmeniz lazım. Görülüyor ki, finansal açıdan Mart ayı kimi zaman teşvik görmenizi kimi zamansa bulunduğunuz duruma göre hesabınızı bilmenizi fakat kesinlikle yılmamanızı, gerçekçi olmanızı gerektiriyor diyerek bitirmiştim.

9 Nisan - 30 Nisan tarihleri arasında etkili olacak, para evinizin yönetici gezegeni Merkürün Boğa burcundaki seyri ise, Nisan ayına damgasını vuruyor. Yukarıdaki paragrafta ele aldığım enerjiniz, geçtiğimiz ay, maddi açıdan durgunluk yaratmış ve başkalarından elde etmeyi düşündüğünüz konularda zorluklar çıkarmıştı. Oysaki bu enerji, kendi kazanımlarınız konusunda bana göre gayet olumlu. Yeter ki bazı noktalara dikkat edilsin. Bu noktalar nedir şimdi beraber inceleyelim. Herşeyden önce, Boğa burcu geçişleri astrolojik anlamda parayla birebir alakalı zamanların göstergesidir. Yani ister istemez maddi konular ön plana gelmeye başlar. Bu tarihler arasında özellikle kendi kazanımlarınız konusunda güvencenize gereğinden fazla önem verebilirsiniz. Yani maddi mevzularda, paraya karşı bağımlılığınız artabilir. Yalnız bu bağımlılık hırsla öne atılarak risk alacağınız anlamına gelmez. Tam tersine elinizdekini korumak veya sağlam temelli hareket etmeye çalışacaksınız demektir. Bu tarihler arasında parasal konularda sorunları olanların rahatlamaları için, yeteneklerini, becerikliliklerini, düşüncelerini güvenceleri adına yoğunlaştırmaları ve uygun alanlarda kendilerini gösterebilmeleri lazımdır. Yani ne yapmanız gerektiği konusunda bilinçli hareket etmeniz gerekiyor. Sanatsal konular, parayla birebir alakalı meslekler, toprak(üreticilik), finansal açıdan gelir sağlayabileceğiniz alanlar olarak dikkat çekiyor.

Pozitif Enerjili Günler : 1-4-5-8-9-13-14-22-23-24-27-28
Zayıf Enerjili Günler : 10-11-12-18-19-25-26
Aşkta En Şanslı Günler : 13-14

Yeniay : 4-5

Ay gezegeninin Aslan burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır.

Dolunay : 18-19
Ay gezegeninin Kova burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamal Böreği

Ahmet Abi'den Mektup Var

Aziz Nesin'ce Aşk...