Depresyonu Alt Etmek İçin Meditasyon



1- Bağdaş kurarak rahat bir şekilde oturun.
2- Kollarınızı önünüzde, düz olarak uzatın, dirsekleriniz düz ve kollarınız yere paralel olsun.
3- Ellerinizin üst yüzünü birbirine birleştirin, tüm parmak eklemleriniz birbirine değsin ve baş parmaklarınız aşağı baksın.
4- Gözlerinizi onda bir oranında açık kalıncaya dek kapatın, içeri sadece çok az ışık girsin. Burnunuzun ucuna doğru bakın.
5- Çok derin bir nefes alın ve nefes verirken monoton bir tarzda '' Wah -Hey-Gur-Hoo'' seslerini tekrarlayın. ( Bu bu seslerin fonetik olarak hecelenmesidir. BU seslerin yaklaşık olarak çevirisi Tanrı sözcüklerin ötesinde sözcüklerle anlatılamayacak kadar büyüktür.)
6- Bunu bir nefeste, olabildiği kadar çok sayıda tekrarlayın, bu sözcükleri her nefeste on altı kez söyleyene dek çalışmaya devam edin.
7- Bu meditasyonu en az üç dakika kadar yapın, fakat bunu on bir dakika boyunca yapabilene dek günde bir dakika arttırmayı hedefleyin.

Etkileri: Gözlerinizi bu şekilde dikerek bakmak son derece rahatlatıcıdır. Sesleri tekrarlamak ise akupunktura benzer bir etki yapar. Akupunkturda bazı sinir demetlerini iğnelerle uyarırsınız ve böylece bedenin diğer bölgelerinde değişiklik yaratırsınız.

Kaynak: İnsanın Sekiz Yeteneği - Gurmukh Kaur Khalsa ve Cathryn Michon

Yorumlar

ENERJİ dedi ki…
Sağol bebeğim.Ben biliyom bu kitabı...Özledim hatta...Gelirken getirsende yapsam:))Sonra yine alırsın.Muck:))

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamal Böreği

Ahmet Abi'den Mektup Var

Aziz Nesin'ce Aşk...