3 Kasım 2011 Perşembe

Mercimek Köftesindeki Teknik Detaylar


Ben de diyorum neden annemin yaptığı gibi olmuyor yumuşak duruyor. Tadı eyvallah ,çok güzel ama bu bulgurlar niye dana gibi gözüküyor köftede.
Efenim öncelikle bulgur ince köftelik bulgur olmalıymış böyle taneleri un gibi nerdeyse. Bir de salçasını hafif yağ ile kavurup sarımsakları çiğden koymamakta fayda var. Sonrasını göz kararı zaten ayarlıyorsun.Durun tarif şeklinde yazayım da tam olsun.
Malzemeler:( 3 kişilik)
- Bir su bardağı mercimek( Çorba halindeyse, bir orta boy tabak kadar mercimek çorbası)
- Bir su bardağı bulgur
- Bir yemek kaşığı salça
- Bir diş sarımsak
- Bir tutam taze soğan
_ Bir tutam maydanoz
- Tuz, kimyon, nane, pul biber( burada istediğiniz gibi çoşabilirsiniz)
Mercimek çorbasını kaynar bir şekilde bir kaç dakika sıcak suda haşlanmış ve suyu süzülmüş bulgurun içine atıp iyice yoğurun. O biraz kenarda dinlenirken, bir yemek kaşığı yağ içine salçayı ve doğranmış sarımsağı koyup tavada hafifçe çevirip yoğurduğunuz karşıma ekleyin. İçine diğer malzemeleri yeşil soğanı , maydanozu ince ince doğrayıp baharatları da ekleyip hepsini iyice yoğurun.
Köfte şeklinde tabaklara koyup limon ve marul eşliğinde yemeğe sunun.
Oh afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Biten ve Bitmeye Ramak Kalan Dostluklar

40'lı yaşlara dayandık be yavrular. Arkadaşlık, dostluk kavramlarına hep  önem vermişimdir hala da veriyorum. Bu zamana kadar çok...