15 Şubat 2012 Çarşamba

Portakallı Kek


Bugünlerde çok hoşuma giderek yaptığım kek, yağının az olması tercih sebebim.
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı yoğurt
Çeyrek su bardağı sıvı yağ
1 portakalın suyu
1 portakalın kabuğunun rendesi
İsteğe göre fındık, ceviz ya da badem
2 su bardağı un
1 vanilya
1 kabartma tozu
Hazırlanışı:
Ektra bir hazırlanış şekli yok. Püf noktası olarak; vanilya, kabartma tozu ve unu bir kapta karışyırıp eleyerek karışıma eklemek ve 2 paket kabartma tozu kullanmak 40 dakikanın ilk 20 dakikası 180 derecede son 20 dakikası da 160 derecede pişirmek diyebilirim. Bir de fındık, ceviz ya da bademleri iri olarak ezip hamura karıştırmak daha güzel oluyor.

Hiç yorum yok:

Biten ve Bitmeye Ramak Kalan Dostluklar

40'lı yaşlara dayandık be yavrular. Arkadaşlık, dostluk kavramlarına hep  önem vermişimdir hala da veriyorum. Bu zamana kadar çok...