19 Şubat 2012 Pazar

Fırında Tavuklu Mantarlı Ispanaklı Erişte


Oktay Usta'nın programında gördük, annem hemen uygulamaya geçti. Biraz uğraştırıcı ama misafirinize, eşinize, sevgilinize, arkadaşınıza ya da kendinize süpriz yapabilirsiniz. Oldukça besleyici ve tadı mükemmel. Vejetaryenler için içine tavuk koymayın olsun bitsin.
Önce erişteyi bildiğimiz pilav kıvamında pişiriyoruz. O bir kenarda bekliyor.
Bir tavada küçük boy soğan, küçük doğranmış tavuk, ve mantarı kavuruyoruz en son ıspanağı da ekleyip iyice pişirdikten sonra, borcamın içine eriştenin yarısını döküyoruz, üstüne tavadaki karışımı ,bir bardak civarında domates sosunu ve onun üzerine kalan eriştenin yarısını döküyoruz.
Üzeri için beşamel sosu yapıyoruz. Bunun için bir bucuk su bardağı sütün içine 2 yemek kaşığı un, muskat( bu hint cevizi olarak bilinen bir baharat) tuzu ilave edip sosu yemeğin üzerine döküyoruz, üzerine kaşar rendeleyip fırınlıyoruz. Üzeri pempeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Biten ve Bitmeye Ramak Kalan Dostluklar

40'lı yaşlara dayandık be yavrular. Arkadaşlık, dostluk kavramlarına hep  önem vermişimdir hala da veriyorum. Bu zamana kadar çok...