Kayıtlar

Aralık, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Üşenmedim Yazdım

Facebook arkadaş listemdeki arkadaş sayısı her gün değişiyor. Bir artıyor bir azalıyor. Kim lan bu çıkıp duran diye merak ettim ve üşenmeden tek tek arkadaş listemdeki isimleri yazdım. Toplam sayıyı da yazdım. Bakalım artan ya da azalan olursa o yazdığım listeden bakacağım. Seni bulacağım olummmm. Evet çok boş zamanım var:)

2011'de Yapılabilmesinden En Çok Mutlu Olunacak Şeyler

Liste yapılmasından en çok mutluluk duyulacak ya da yapılması en önemli şeyler olarak sıralanmamıştır. - Fotograf makinesi almak ve bol bol fotoğraflar çekmek, - Sevdiğim, huzurlu, mutlu olarak çalıştığım işi yapmak, - İngilizceyi ilerletmek, - Sinema ve tiyatro aktivitelerini çoğaltmak, - Daha çok spor yapmak, - Tam bana göre dediğim insanla olabilmek, - Belki yeni bir dövme daha yaptırmak,( Buna tam karar verebilmiş değilim.) - Daha çok kitap okumak, - Seyahat planları yapmak, - Günlük tutmaya düzenli bir şekilde devam etmek, - TEGV'de tekrar görev almak, - Kaş'a en az bir kez daha gitmek ve oradaki bisiklet aktivitesine katılmak, - Daha sağlıklı beslenmek, - Doğa yürüyüşlerine katılmak , - Düzeyli insanlarla tanışmak, Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Hepsinin gerçekleşeceğine inanıyorum.

Yeni Yılda Belki Bir Tane Daha

Resim
Yeni yılda yapılacaklar listesini daha sonra yayınlayacağım. Bunlardan bir tanesi de belki ikinci bir dövme. Belki...

Kabağın Güzelliğine Yönelik Bir Keşif

Kabak yemeğini pek sevmem ama kabağı sevmeyenler için annemin tecrubelerinden bir öneri. Kabağı rendeleyip içine maydonoz, dereotu, nane ve tuzlu peynir koyarak börek yapılabilir. Okadar yumuşak ve güzel bir tat oluşuyor ki şiddetle tavsiye edilir.

Yağmurun Tutsaklığı

Yağmur hele şuanda yağan yağmur tam bir bereket tanımlaması. Ama evde olan ( okul, çalışma hayatı olmayan) ben gibiler için de tutsaklık. Bugün annemin günü vardı hani bir ay önceden sözleşilen günlerden. Tarih belli 28 Aralık 2010 Salı günü altın kızlar bizde toplanacaklar. Ben de kesin dışarıda olacağım o gün. Ama planlar yolunu şaşırdı ve ben evden çıkmadım. Birilerine seslendim işleri planları varmış, tek başına da çıkamadım yağmur hiç dinmedi. Kaderde kızlara börek, tatlı, çay servisi yapmak evi bulamayan için de yağmurda ıslanmak pahaaına dışarıda çıkıp onu Kısmet Market'in önünden almak eve getirmek ve Powerturk eşliğinde camdan yağmuru izlemek de varmış. İyi ki evdeymişim aslında bugün. Sağol evren...

Düğünler dernekler

Son bir aydır iki kınagecesi, iki düğün ve bir nikah olmak üzere izdivaçtan izdivaça koşmaktayım. El kadar bebeler de evlendi ya ben bu beceriksizliğe bir şey de demem gayri. İyi döktürdüm valla meğerse içimde bir roman yatıyormuş. A be kaynana naptın bize naptın bizee Yandan yandan. Yalnız düğünlerde bol bol darısı başına mesajları duaları aldım .Gelinin ayakkabısının altından ismim de silinmiş. Bu bir işaret mi yoksamm:P Hadi inşalllah:)

Facebook

Resim
Benim hayatımda çok önemli yere sahip olmuş site. İnsanların özel hayatlarına dahi bilgiler alabiliyorsun mesela. İnsanlar da mal gibi her yediği boku facebook sitesindeki sayfalarına yazıyorlar sağolsunlar. Mesela biri vardı -ben sevmem öyle ilişkisi var yazmayı ,sevgili ile fotograf koymayı- derdi ana bir baktım deste deste fotograflarını döşemiş nişanlısıyla! Bir tipleme vardı her gün arayıp sorarken birden kesildi aramaları. Dur dedim şunun doğumgünü ne zamandı bir bakayım hem de ne yapıyormuş bir yoklayım dedim. Haha döşemiş ilişkisi var şeklinde. Bu da güzel. Kime dokandıysam sevgilisi oluyor evleniyor vs. Ne şans getirirmişim insanlara hey maaşallah... Ben niye yalnızım? Bilmiyorum..

Tam İhtiyacın Olduğunda Kimsenin Aramaması

Mutluyken, yoğunken telefonların, mesajların ardı arkası kesilmezken; hatta dışarıya çıkma planı yaparken aynı güne iki görüşme ayarlamak durumunda kalabilirken kendini yalnız, mutsuz hissettiğinde telefonun günlerce çalmaz. Her gün neredeyse arayan dostların sen armadıkça telefonunu çaldırmaz. Hayat böyle seni sınamaya, üstüne üstüne gitmeye devam eder. Ama bilinmelidir ki her dibe çöküşün bir çıkışı vardır ve o beklenmelidir, umudunu yitirmeden.

İzmir'de Kar

Çok az da olsa yapıyor kar, ama tutacak gibi değil. Hava aşırı soğuk.( Yani İzmir'e göre çok soğuk.) Battaniye altında tv izlemek ya da internette olmak büyük zevk şu an.. Allah dışarıda çalışmak zorunda olanlara, evsizlere, tüm sokak hayvanlarına yardım etsin.

1001beceri.com

Arkadaşlar, Size bir arkadaşımın da el emeği göz nuru takılarının yer aldığı bir siteyi tanıtmak istiyorum. http://www.1001beceri.com/ Çantadan hatıra defterine, takılardan dantellere kadar çok tatlı şeyler var. Benim bile pek tarzım olmadığı halde canım bir kaç kolye, çanta neyim almak istedi. Hadi iyi alışverişler.

Müşteri Hizmetleri Güya

Babamla Adsl bağlantısı için Ptt'ye gittik. Telefon babamın adına kayıtlı olduğu için adam düştü benim için yollara. Yürüme mesafesi ile 25 dakika sonra PTT Müdürlüğü binasına geldik ki orada tadilat yapıldığını gördük. Geri döndük, postaneye gittik, tadilat yapılan binanın arka tarafında gecici bir yere taşınmış müdürlük. Hadi o yolu tekrar yürüdük neyse efenim nihayet ttn net müşteri hizmetlerinin olduğu yere vardığımızda memur bozuntusu denilen varlık başını öne eğmiş uyuyordu. Evet gerçekten uyuyordu! Merhaba diye uyandırdık hatunu, adsl başvurusu yapacağımızı ve seçenekleri kampanyaları öğrenmek istediğimizi belirttik. Elimize bir kağıt tutuşturup incelememizi söyledi, sözleşmeyi imzatmak için* kaleminiz var mı* diye sordu. Bir kalemi yokmuş! Babamla çeşitli şakalar yaparak kızı canlandırmaya, güldürmeye çalıştıysak da o karşımızda- nerden geldiniz ne güzel uyuyordum- modunda somurtup durdu. Kampanya hakında bir soru soruyoruz bize *söyledim ya biraz önce, demin de söylediğim

Diş Telinde 15 Ay Bitti

Hayatımın bir parçası olan diş tellerimin aylık kontrolü için bugün doktora gittim. ''Eh artık çıkaralım ''diyen doktora ''yok daha bir ay kalsın, ben onsuz yapamam daha kendimi hazırlamadım onsuz yaşamaya ''diye karşı çıktım. Evet bunu yaptım bugün. 8 Ocak'ta büyük ihtimal çıkacak. Ama o kadar beklemişim tam istediğim gibi olmasını istemek hakkım. Çok az kaldı , heyecanlıyım... Nedense yeni bir sevgili bulmayı, yeni bir işe girmeyi hep onun çıkmasına endeksledim. Yanlış ,biliyorum ama yaptım bunu. Bakalım umarım onlar gidince hayatımda süper gelişmeler olur. İhtiyacım var, özellikle bugün daha da hissediyorum bunu.

Erkeklerde Taşlı Yüzük Takma Merakı

Resim
Son yılların yeni modası. Evli bekar demeden erkeklerin parmaklarında hep aynı yüzükten. Bunu takan erkek nedense bana maço geliyor,hoşlaşmıyorum doğrusu. Ama zevk meselesi elbet , her moda gibi bu da geçecektir.

Hassas Bünye

Özellikle boğaz. Yanlış kullanım için bknz: boğazlar. Anlamıyorum arkadaş, en ufak ılığın üzerinde bir şey içsem anında şişiyor. Sigara içmem, sigaralı ortamlarda bulunmam, soğuk su yaz kış içmem, normal suyu bile ılık hale getirir öyle içerim. Açık saçık giyinmem kış gününde korurum kendimi. Ama yok en ufak bir üşüme halinde ya da dışarıda sıcak ayran bulamadım yavaş yavaş da olsa ayranı soğuk içtim mesela ertesi gün ateş ve faranjit. Bu faranjit de call centerdan miras... Acil şifalar diliyorum kendime ve nerde varsa efenim...

Havalar

Aralık ayına girmiş bulunmaktayız, lakin sıcaklık İzmir'de 22 derece. Bin yılın en sert kışını yaşayacağımızı söyleyen verilere* hani la nerde bu kış* diye sorasım var ama böyle de iyi. Çok soğuğu sevmiyorum. Bakalım hayırlara vesile olsun Aralık ayı..