2009 Aralık Ayı Kova Burcu Yorumu

Aşk ve İlişkiler
2 Aralık tarihinde Güneş ve Ay gezegenleri arasında meydana gelecek Dolunay etkisi altında, aşk hayatınız, sanatsal faaliyetleriniz, sosyal hayatınızla alakalı konularda ani kararlar vermemeye özen göstermelisiniz. Bu günlerde karşınıza çıkabilecek kişi konusunda iyimser davranmamaya çalışmanız faydalıdır. Aşk hayatınızla ilgili sorunları bu enerji altında çözmeye çalışmanızın pek bir anlamı olmayabilir. Borsa ve spekülasyon, şans oyunları veya bu türlü mevzularda paranızı risk altına alabilecek kararlardan uzak durmanız faydalıdır.
2-25 Aralık tarihleri arasında Yay burcunda ilerlemeye başlayacak Venüs gezegeninin sizler açısından anlamı özellikle yabancı uyruklu kişilerle tanışmanız, sosyal faaliyetlerinizin ön plana gelişi olduğu gibi, yolculuk, eğitim, ekip halinde yapılan çalışmalar esnasında karşılaşacağınız özel bir kişinin işareti de olabilir. Bu enerji kısa sürelidir. Aralık ayının kendi içindeki yoğunluğu nedeniyle geri hareketler başlayana kadar bu olumlu dönemin keyfini sürünüz. Size yeni dostluklar kazandırması ve herkesin yararına olabilecek çalışmalarda ön sıralarda yer almanızı sağlayıcı olan bu enerjiyi bir hediye paketi gibi düşünün. İçini açın, keyfini sürün ve lezzetinden yararlanın. Sosyal haklarınız konusunda duyarlı, barış dolu bir dünya kurmak için elbirliği, farklı kültürleri araştırmaya gönüllü bir ruh haliyle hareket edeceğiniz bu dönemde, ilginç projelerde yer alarak, ülke dışına çıkarak güçlü insanlarla bir araya gelerek kendinizi geliştirebilir, büyütebilirsiniz.
16 Aralık tarihinde Yay burcunda meydana gelecek Yeniay etkisi altında öncelikle arkadaşlık ilişkileriniz fazlasıyla ön plana çıkabilir. Gerek iş yerindeki arkadaşlıklar gerekse sosyal hayatın içinde birlikte olduğunuz dostlarınız için her türlü fedakarlıkta bulunabilir, arkadaşlarınıza destek vermekten zevk alabilirsiniz. Kimileriniz, bir yakın dostu sayesinde iş bulabilir veya yine bir dost sayesinde işinizde başarılı noktalara gelebilirsiniz. Sizin için bu enerji altında dostluklar son derece önemli olduğundan iyi bir can dosta büyük ihtiyaç duyabilirsiniz. Grup aktivitelerinde söz sahibi olabilir, projelerinizi geniş bir grubun içinde uygulamaya çalışabilirsiniz. Çevre değişikliği size oldukça iyi gelebilir ve siz bu yeni çevrede sizinle aynı amacı paylaşan kişilerle bir araya gelerek faaliyetlerde bulunabilirsiniz. Duygusal ilişkilerinizde ise, eşinizle arkadaşlık kurmak ve onunla paylaşımda bulunmaktan zevk alabilirsiniz. Bu iki haftalık süreç içinde, evlenmiş, ayrılmış çocuğu olan biri dikkatinizi çekebilir veya böyle bir ilişkiniz varsa bu süreçte ilişkinizin yaşamınızda daha fazla yer edineceğini söyleyebiliriz. Kimileriniz için özgür ilişkiler önemliyken bazı Kovalar bu süreçte yalnız kalmayı tercih edebilirler. Her Kova aynı olayları yaşamıyor olsa da, Yeniay etkisinin sizler açısından gayet olumlu gelişeceğini söyleyebiliriz. Bu enerjinin sizlere güç, başarı ve mutluluk getirmesini diliyorum.
Mars Geri Hareketi Hakkında Genel Not
20 Aralık-10 Mart 2010 tarihleri arasında Aslan burcunda geri harekette olacak Mars gezegeni tüm burçlar açısından son derece önemli bir dönemin göstergesidir. Geri hareket dönemleri bana göre onarım sürecidir. Yani durursunuz, şöyle ardınıza bir bakarsınız, neler aksamakta neler ters gitmekte, neleri tamamlamanız gerekiyor veya hangi konuda temkinli olmanız lazım. İşte bütün bunları gözden geçirmek için aslında son derece yararlıdır. Ancak tek dikkat edilmesi gereken nokta bu tarihler arasında önünüze çıkacak fırsatları iyi incelemek, hemen olur yanıtı vermemek, beklemede kalıp yakından gözlemlemektir. Ben geri hareketi, seyahat esnasında verilen kısa molalara benzetiyorum. Yani hedefe gitmeden önce durup eksikleri giderme zamanı. Fakat bilirsiniz insan egosu gereği sabırsızdır. İster ki bir an önce amacına erişsin, beklemeyi bilmez. Oysaki bazen durup dinlenmek gerekir. Fakat o bekleyiş süresi canımızı sıktığı için doğal olarak her geri hareket sözünü duyduğunuzda canınız sıkılır. Halbuki bu dönemin de kendi içinde oldukça faydalı yanları vardır. Şimdi gelin her burca göre etkili olduğu alanları, bu alanlarda yapılması gerekenleri ve tüm burçlar olarak ne yapmalıyız sorusuna cevap arayalım.
Mars Geri Hareketinin Siz Kovalar Açısından Etkili Olduğu Alanlar
1-Uzun süredir devam eden ilişki2-İlişkinizdeki ortaklık duygusu 3-Evlilik hayatınız 4-Seçilecek eş, yakın ve samimi dostluklar, hak, adalet, hukukla ilgili konular,5-Çiftler arasındaki uyum ve uyumsuzluklar
Mars Geri Hareketi süresince yukarıda belirtilen alanlarda:
-Başkalarının onayına ihtiyaç duyabilirsiniz.-Hareketleriniz kısıtlanabilir.-Tek başına kaldığınızı hissedebilir, kendi kendinizle mücadele edebilirsiniz.-Sinirli tepkiler gösterebilirsiniz.-Kendinizden şüphe edebilirsiniz.-İhtiyaçlarınızı karşılamakta zorluk çekebilirsiniz.-Bu konularla aşırı ilgilenebilir veya tümüyle vazgeçmeye kalkışabilirsiniz.-Saplantılı, aşırı gururlu, kibirli, kendini beğenmiş davranabilirsiniz.-Sıra dışı davranabilirsiniz.-Kendi içinize dönerek olayları gereğinden fazla abartabilirsiniz.-Mücadeleden kaçabilirsiniz.
Tüm Burçlar Ne Yapmalı?
-Geri hareket boyunca maddeler halinde sıralanan konularda eksiklerinizi gözden geçirmeli,-Yenilik anlamında herhangi bir karara varmamalı, beklemede kalmalı, ölçüp tartmalı.-Sabırsız olmamalı, bildiğinizi okumamalı.-Gücünüzü yanlış kullanmamalı.-Enerjinizin düşük olacağından kendinize fazlasıyla dikkat etmeli, özen göstermeli.-Tartışmalardan kaçınmalı, durumunuzu bilinçli bir şekilde ele almalı.-Bu dönemde ertelenmeler, gecikmeler veya tümüyle durmalar söz konusu olabilir. Sakin olmalı.-Meydana gelen gelişmelere, değişen koşullara temkinli yaklaşmalı ve sabırlı olunmalı.-Kendinize olan güven duygunuzu kaybetmemeli, bekleme süresince olayları kendi akışında değerlendirmeli.
Merkür Geri Hareketi
26 Aralık 2009-15 Ocak 2010 tarihleri arasında Siz Kovalar
1-Gizli ilişkiniz, bastırılmış öfkeleriniz, seçimleriniz, geçmişe ait deneyimleriniz,2-Bilinçaltınızdaki tüm meseleler, dünyadan uzaklaşma isteğimiz(inziva), kaçışlarınız,3-kaçamaklarınız, gizli işleriniz, gizli düşmanlarınız, yüzleşmekten kaçındığınız konular, geçmiş hayatınızla ilgili tecrübeler,4-Edebiyatla ilgili çalışmalar (roman, şiir, senaryo), rüyalar, kaçışlarınız(televizyon izlemek, alkol, ilaç bağımlılığı, sürekli bilgisayar başında olma hali, sürekli uyumak gibi),5-meditasyon, iyileşme ve tedavi yeteneğiniz(nekahet dönemi), yüksek bilinci, istekleriniz ve zorunluluklarınız, yaşamdaki yönünüzü etkileyen güdüleriniz,6-fizikötesi deneyimleriniz(mistizm, huşu, arınmak için yapılan tüm eylemler), şefkat ve merhametiniz, gizlilik içinde yaptığınız iyilikleriniz,7-Gizli görüşmeleriniz, ruhsal sınır ve sınırsızlıklarınız, sırlarınız
Merkür geri hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:
- Belirtilen tarihler arasında yeni bir karar alınmamalı, dikkatli olmalı.- İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.- Hedeflerinizi gözden geçirmeli, acele kararlar almamalı.- Durumunuzuriske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı. -Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.-İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.-Geri hareketten çok önce karar verilmiş konular-Yukarıdaki konularda çok önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve karar vermek için süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Uygulayabilirsiniz.-İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.-Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.-Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.-Daha önce verilmiş bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.-Bütün bu durumlar gözden geçirildikten sonra yukarıda maddeler halinde sıralanan alanlardaki planlarınızı 22 Ocak 2010 itibariyle yürürlüğe koyabilirsiniz.
Gölgeli Günler: Tedbirli olmak açısından geri hareketin başlangıç tarihinin bir hafta öncesi olan 19 Aralık 2009 ve bitim tarihinin bir hafta sonrası 22 Ocak 2010 tarihleri göz önüne muhakkak alınmalıdır. Bunlar geri hareketin gölgeli günleri olarak bilinmekte ve etki alanı içinde olduğu düşünülmektedir.
İş ve Kariyer
5 Aralık tarihinde Oğlak burcunda ilerlemeye başlayacak Merkür gezegeni 26 Aralık tarihindeki geri hareketine kadar düz olarak seyrini sürdürecektir. Bu enerjinin sizler için anlamı, geri plana çekilerek gerek iş ve gerekse her konuda kendinizi gözden geçirmeniz ve sizin için önemli meselelerde doğru kararlar verebilmek adına, olayların üstüne ciddiyetle eğilmeniz demektir. Bu süreç içinde, özgür yaklaşımlara sahip bir kişi olarak sorumluluk içinde hareket etmeniz mümkündür. Geçmişte yaşananların muhasebesini yapacağınız bu dönemde, şu ana kadar yaşadığınız olayları ciddi bir bakış açısı altında süzgeçten geçirerek yeni düzenlemelerde bulunabilir, yanlışlarınızın, eksiklerinizin farkında olarak bundan sonrası adına daha dikkatli hareket etmeye özen gösterebilirsiniz. Bu süreç içinde oldukça sakinsinizdir. Hiçbir şeyi aceleye getirmemeye özen gösterebilirsiniz. Özellikle bu dönemde incelemeden, üzerinde düşünmeden anlaşmalar imzalamamaya dikkat ediniz. Önünüze çıkabilecek fırsatlar üzerinde iyice incelemede bulununuz ve bunları sürecin bitiminden sonra yürürlüğe almaya çalışınız.
31 Aralık tarihinde Yengeç-Oğlak burç aksı üzerinde meydana gelecek Dolunay ve hemen akabinde oluşacak Kısmi Ay Tutulması etkisi tüm burçlar için farklı yaşam alanlarında yapılacak düzenlemelerin ve dikkat edilmesi gereken noktaların altını çizmekte. Siz Kovalar için anlamını birlikte ele alalım. İş hayatınızı düzenli ve verimli sürdürmeniz için herşeyden önce bedensel ve zihinsel açıdan sağlıklı yaşamanız, düzenli beslenmeniz ve gündelik hayatınız içinde stres, yorgunluk ve gerilimli tepkilerden uzak durmanız lazımdır. Günlük yaşamda her insanın yapmakla yükümlü olduğu görevleri bulunmaktadır. Kimileri evde, kimileri ise iş yaşamının içinde rutin bir şekilde yapılması gereken görevleri yerine getirmeye çalışır. Bunlar şöyle bir genel olarak düşündüğümüzde belirli bir düzen içinde sürüp gider. İhtiyaçların düzgün bir şekilde karşılanması ve güven dolu bir hayat sürebilmek için sağlığımıza son derece dikkat etmek, düzenli beslenmek, uykumuza, dinlenmemize özen göstermek gerekir. Bu konularda dikkatsizlik yapmak, bile bile zararlı alışkanlıkları sürdürmek zamanla iş gücü kaybına ve rahatsızlanmamıza neden olabilir. Bütün bunların sonucunda ise, görevlerinizi yerine getiremediğiniz gibi gereksinimlerinizi karşılamanız da güçleşebilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta bundan sonrası adına hayatınıza bir düzen kurmak, yeteneklerinizi gösterebileceğiniz bir alanda iş sahibi olmak, seçimlerinizi doğru düzgün bir şekilde yaparak yaşamınıza yön vermektir.
Böylece hem başkalarına hem de kendinize karşı olan sorumluluklarınızı yerine getirmiş olur hem de geleceğinizi garanti altına almış olursunuz. Gelişiminizi bu şekilde sağlamanız zamanla çalıştığınız alanda ustalaşmanıza ve diğer insanlara bilgi ve deneyimlerinizi aktararak onların da verimli bir şekilde hayata katılmasına yardımcı olabilirsiniz. Bu durum gerek ruhsal açıdan gerekse maddi anlamda kimseye muhtaç olmadan hayatınızı kurgulamanızı sağlayabilir. Şimdi dolunay etkisi altında kendinizi bir kez daha gözden geçiriniz ve aksayan noktaları tespit ederek, izlediğiniz yolda varsa eksiklerinizi tamamlayınız yoksa daha fazla ilerlemek adına neler yapabilirsiniz bunları tespit ediniz. Bu alanda olabilecek ters gelişmelerde lütfen dürüst olunuz, sizden kaynaklanan bir yanlış varsa bundan sonrası adına hatalarınızdan ders alarak yeni düzenlemelerde bulunmaya çalışınız. Böylelikle apansız durumlarla karşılaşmaz, dünyadan soyutlanmaz, keyifsiz ve sağlıksız yaşamaz mutlu ve huzurlu olursunuz. Tam tersi durumda ise bu dolunay sizin için oldukça eğitici ve tedirgin edici geçebilir.
Parasal Konuları
Merkür gezegeninin geri hareketi sadece aşk yaşamınız ve geri planda kalan konularla alakalı kalmayıp başkalarıyla ortaklaşa paylaştığınız paralar ve aşağıda maddeler halinde size bildirilen finansal konularda da etkilidir. Şimdi gelin bunları birlikte gözden geçirelim.
26 Aralık 2009-15 Ocak 2010 tarihleri arasında Siz Kovalar
1-Bankalarla alakalı kredi girişimleri veya borçlarınız,2-Yatırım ve muhasebe ile ilgili tüm hesaplar3-Ortak kazançları, evlilikle kanalıyla edinilen maddi gelirler,4-Başkalarıyla olan finansal ilişkileriniz5-Vergiler, sigorta, mirasla ilgili durumlar, değişimler
Merkür geri hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:
- Belirtilen tarihler arasında yeni bir karar alınmamalı, dikkatli olmalı.- İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.- Hedeflerinizi gözden geçirmeli, acele kararlar almamalı.- Durumunuzuriske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı. -Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız halindeani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.-İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.-Geri hareketten çok önce karar verilmiş konular-Yukarıdaki konularda çok önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve karar vermek için süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Uygulayabilirsiniz.-İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.-Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.-Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.-Daha önce verilmiş bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.-Bütün bu durumlar gözden geçirildikten sonra yukarıda maddeler halinde sıralanan alanlardaki planlarınızı 22 Ocak 2010 itibariyle yürürlüğe koyabilirsiniz.
Gölgeli Günler: Tedbirli olmak açısından geri hareketin başlangıç tarihinin bir hafta öncesi olan 19 Aralık 2009 ve bitim tarihinin bir hafta sonrası 22 Ocak 2010 tarihleri göz önüne muhakkak alınmalıdır. Bunlar geri hareketin gölgeli günleri olarak bilinmekte ve etki alanı içinde olduğu düşünülmektedir.
Aralık Ayı Astrolojik Takviminiz
Pozitif Enerjili Günler :2-3-10-11-14-15-16-19-20-21-24-25-26-29-30
Zayıf Enerjili Günler :1-6-7-12-13-27-28
Aşkta En Şanslı Günler :24-25-26
Parada bereketli günler : 22-23
Yeniay :19-20-21(Ay gezegeninin Kova burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay :6-7(Ay gezegeninin Aslan burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamal Böreği

Ahmet Abi'den Mektup Var

Aziz Nesin'ce Aşk...