20. Efes Pilsen Blues Festivali


21 Kasım Cumartesi İzmir Hilton'da iliklerime kadar bluesa doyduğum tek kelimeyle muhteşem festivalti. Sahneye ilk Ray Schinnery çıktı , adamı kimse iplemedi. Herkeste bir sohbet muhabbet havası hakimdi. İnsanlar kendilerini tepinmeye çoşmaya endeksledikleri için melodinin on katı hızında dans eden gecenin başında kendinden geçen gençler ön sıralarda yerlerini almışlardı. Bu çoşma isteği o kadar aşikardı ki adam programını bitirip veda ederken bitti sonunda gibilerinden salondan büyük alkış koptu.
Sahneye Terry Evans&Band çıkınca ilk şarkı itibariyle herkes çoştu. Lan o nasıl şovdur herkesi kadın -erkek ayırarak miyavlatması, gitaristle atışmaları çok komikti. Klavyecinin popo dansı müthişti. bir ara Terry Evans elinde üç cd sahnenin önüne doğru ilerledi tabi sazan gibi cdleri bize fırlatacak sandık .Parayı veren düdüğü çalar diyerek ayarı verdi ama olsun terry evans acayip sempatik bir adam. Yeşil barış işaretli siyah tişörtünü de çok sevdim.
En son sahneye Shemekia Copeland çıktı. Hatunda bir ses var ahanda zenci gırtlağı bu olsa gerek dedik hep birlikte. müthişti, gerçe Terry Evans&Band kadar çoşturmasa da sesiyle bizi büyüledi. Bir ara sahneye evans band'ın gitaristi geldi ve Shemekia Copeland'ın grubunun gitaristle birlikte çaldılar. müthişti. Yalnız o yeşil bluzunu hiç beğenmedim ama sesi bunu örtecek kadar güzeldi.
Ortamdaki insan karelerinden 60 yaş civarı bir çiftin deli gibi dans edip ceplerinden konyak çıkarıp içmeleri ve amcanın fil ve geyik desenli gri yeleği, hemen arkamızda ortamdan kendilerini soyutlayıp patron-sekreter ilişkisini andıran 45 yaşlarında bir adamla 25 yaşlarındaki kızın sürekli yiğişmesi aklımda kalanlar.
Gerçe 20. yıla özel ne bileyim beleş bir bira olsun, bir tişört olsun verirler mi ki acep şeklinde bir ümit beslemiştim içimden ama çıkışta sadece blues festivallerinin geçmişiyle ilgili hazırladıkları bir gazete verdiler.2005 yılında Erkin Koray 'ın misafir sanatçı olarak katıldığı festival kadar olmasa da yine de blues anlamında hakkını veren bir festival olmuştur benim için.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamal Böreği

Ahmet Abi'den Mektup Var

Aziz Nesin'ce Aşk...