2009 temmuz terazi burcu

Aşk ve İlişkiler

Sevgili Teraziler Temmuz ayının siz Terazilerin aşk hayatınız ve ciddi ilişkiler(evlilik) konularında dikkat edilmesi gereken bir ay olduğunu belirterek başlamak istiyorum. Belki şimdi bunu söylediğim için tedirgin oldunuz fakat emin olun ki her zorlu enerjide dikkat edilmesi gereken püf noktalarına önem verildiği zaman bu zaman dilimleri gayet verimli geçiriliyor. Köşemizdeki yorumlarda bildiğiniz gibi önce enerjinin ne olduğunu sizlere bildiriyor sonra da yapılması gerekenleri sizlere sunuyorum. Şimdi gelelim bu dönemde olabilecek yansımalara.

Öncelikle Temmuz ayının gerek aşk ve gerekse ciddi ilişki evlerinden geçen direk transit etkisi bulunmamakta. Bu durumda bu evlerin yönetici gezegenlerinin hareketlerini mercek altına almamız lazım. Bu durumda Satürn ve Mars gezegenlerinin seyirleri önem taşımakta. Bu ay içinde tüm burçlar için bu iki gezegenin 3 Temmuz tarihinden başlamak üzere 10 Temmuz ve 17 Temmuza kadar sürecek kavuşum etkisinin rolü büyük. Bu kavuşum ise fiziksel ve ruhsal anlamda arınma ve kendinizi yeniden düzenlemeyle alakalı yaşam alanında oluştuğu için özel önem arzediyor.

1 Temmuz tarihinde Başak burcunda ilerlemeye başlayacak Mars gezegeni öncelikle ciddi ilişki yaşayan Terazilerin kendilerini yeniden keşfederek hatalı veya eksik yanlarını bir ilişkide olması gerekenleri kendi kafalarının içinde tekrar belirlemeleri gereken bir zaman dilimi anlamına gelmekte. Beraberliğin verimli bir şekilde yaşanması sorunların gerek sağlığınızı gerekse genel hayatınızı olumsuz yönde etkilemesinin önüne geçici olacaktır. o nedenle bu tarih itibariyle gerçeklerin farkında olmak ilişkide aksayan noktaları saptamak analiz etmek ve gerekirse iç dünyanızda bu sorunları belli bir şekilde çerçeveleyerek nasıl daha huzurlu bir dönem geçirilir veya nasıl daha olumlu bir ilişki yaşanır bunu belirlemek lazımdır. Mars Başak süreçleri genel anlamda mantıklı düşünme zamanlarıdır. Bu dönemin siz Terazilerde kimi zaman saptanan gerçeklerin yüreğinizin içinde çelişkiler veya değişkenliklere neden olabileceğini söylemek lazım. Yani siz ilişkideki sorunların bilincindesinizdir veya nelerin sorun yarattığının gayet iyi farkındasınızdır. Kendinizce bir karar alırsınız fakat daha sonra aldığınız kararın yanlış mı doğru mu olduğu yönünde şaşırıp kalabilirsiniz. İşte bu durumun farkında olursanız çelişkileri kendi içinizde yok edebilir net bir yol izleyebilirsiniz. Bilirsiniz bir Terazi hem siyahı hem de beyazı aynı anda fark edebildiği için hangisinin tercih edilmesi konusunda kimi zaman zorluklar yaşar. O yüzden kimilerince pek dengesini kuramıyor diye bilinir. İşte bunun tek sebebi olayları iki yönüyle de görebilmesidir.

Mars ve Satürn kavuşumu ise aşk hayatınız ve ciddi ilişkinizle alakalı konularda aynı bu şekilde gerçeklerin saptanmaya çalışılmasını fakat kimi zaman karar vermek zorunda kaldığınızda çelişkilere düşmeniz anlamı taşıyabilir. Tabi ki bu durum öncelikle sağlığınız ardından iş hayatınız ve sonrasında moral duygunuzla alakalı olarak sorunlara yol açabilir. Yapılması gerekense öncelikle beraberliğinizin niteliğinin net olarak saptanması beklentilerinizin neler olduğunun tespit edilmesi birlikte olduğunuz kişinin özellikleri ve bugüne dek geçirilen süre içindeki gelişmeler. Tümünü dikkate alarak artıları ve eksileri tespit etmek ve sonuca varmaktır. Bütün bunları yaparken kesinlikle mantıklı olmak gerçek dışı hayallere kapılmamak düzenlemesi gerekenlere karşınızdan değil önce kendinizden başlamak eleştiri oklarını belirli bir seviyede tutmak aşırı tepkilerden kaçınmaktır.

İlişkisi olmayanlar ise yine aynı şekilde önce kendilerini gözden geçirmek nasıl bir beraberlik yaşamak istiyorsunuz bunu tespit etmek. Geçmişi geride bırakarak yeniden hayatınıza yön çizebilmek adına arzuladığınız ilişki ve kişi tercihini doğru tespit etmektir. Bu durumu tam olarak gerçekleştirdiğiniz zaman bundan sonra karşınıza çıkan kişinin sizin için doğru kişi olup olmadığını daha en başında görmüş olabilirsiniz.

Bu enerjinin bir başka yansıması ise gizli ilişkiler konusunda dikkatli olunmasını gerektiriyor. Masum görünen ve sizi peşinden sürükleyen beraberliklerde fantezi dünyasına aşırı kaymanız sağlığınız açısından sakıncalı olabileceği gibi sonu olmayan bir beraberlikte kendinizi boş yere üzmüş olabilirsiniz. Öncelikle yaşadığınız ilişkinin ne kadar gerçek ve ne kadar uzun ömürlü sizin açınızdan ne kadar gerekli olduğunun birlikte olduğunuz kişinin sizin yaşamınızdaki yerinin tespit edilmesidir. Zaman kaybına uğramamak için kalbinizle değil zihninizle hareket etmeyi bilmelisiniz. Çünkü bu süreçte bağımlılıklar konusu önemlidir. Yani bilirsiniz doğru kişi değildir fakat nedense devam edersiniz. Karşınızdaki kişinin delişmen halleri veya özellikleri sizi kendisine çeker ve bir türlü kurtulamazsınız. Fakat Satürn ve Mars gezegenleri kavuşum yapmaya yakın zamanlarda yani 3-10-17 Temmuz tarihlerinde gerçeklerin farkına hala varamıyorsanız yaşam size farkına varmanız adına baskıda bulunmaya başlar. Benim size önerim ise hayatın değil bizzat kendinizin farkına vararak oto kontrolünüzü sağlamaktır. İşte o zaman bu dönemi hem kolayca aşabilir hem de doğru tercihlerde bulunabilirsiniz.

İş ve Kariyer

Sevgili Teraziler iş hayatınızla alakalı konularda doğal olarak yönetici gezegeniniz Venüsün 12 Temmuz tarihine kadar sürecek seyri ardından Güneşin 22 Temmuza kadar devam edecek Yengeç burcu geçişi ve 10 Temmuz tarihinde Merkürün bu iki gezegene eşlik edişinin önemi ortadadır. Hatırlarsanız sizlere bu iki gezegenin bu dönemdeki yansımalarından günlük yorumlarınızda söz etmiş ve sizlerin özellikle mesleki ve toplumsal konularda birlikte çalıştığınız insanlar patronlarınızla daha ılımlı ve hoşgörülü bir tarzda iletişim ve ilişki kurmanız gerektiğinin göstergesidir. Bu dönemde dikkatleri üzerinizde toplamaktan pek hoşlanmasanız da eskiyle alakalı her türlü girişiminizi tekrar gözden geçirerek sorumluluklarınızın farkında olarak hareket etmeniz gayet faydalıdır demiştim. Bu süreçte daha önce yaşadığınız tecrübeler size rehber olabilir. Başarılı olmak adına bu söylediğim son cümle gerçekten önemlidir diyerek devam etmiştim. Eğer aynı hataları yinelerseniz o zaman eskiye bağımlı kalabilir genişleyemezsiniz. Kazançlı yatırımlarda bulunmak için herşeyden önce geçmişin acı deneyimlerini göz önüne almak ileriye doğru adım atarken daha fazla dikkatli olmak gereğiniz vardır. Bu süreçte üzerinde durmanız gereken en önemli konu kesinlikle pasif davranmamak yarınlarınızı düşünerek hareket etmek yeteneklerinizi sergileyeceğiniz alanlarda tercihler yapmak olmalıdır.

Aşırı hassasiyet göstermemeli değişken tavırlar içinde olmamalı alınganlıklardan uzak durmalısınız. İş hayatı içinde kimi zaman oldukça kırıcı sözler veya ters durumlar oluşması normaldir. Siz bu durumdan fazlasıyla etkilenerek tepkisel davranır veya tümüyle içinize kapanarak kendinizi ezdirirseniz bu dönemin zor geçmesi mümkündür. Her ne olursa olsun subjektif düşünmek yerine gerçekçi olmaya çalışmalı kendi kabuğunuz içine saklanmamalı öncelikle ihtiyaçlarınıza göre bir yön çizmeli ve o yön üzerinde ilerlemeye çalışılmalıdır. Sizi rahatsız eden konuları es geçmemeli bu mevzular üzerinde durmayı ihmal etmemeli fakat ılımlı bir tarzda bunları izah ederek hakkınız olanı almaya çalışmalısınız. Yani ne fazla hassasiyet içinde olmalı ne de pasif davranmamalısınız. Bu dönemde aile işlerinden gelir elde etmeniz veya ailevi ilişkiler aracılığıyla yeni bir iş sahibi olmanız mümkündür. Kimileriniz aile ocağından ilk kez uzaklaşarak yeni bir işe girebilir kimileriniz evde üretken olarak kendinize geçim kaynakları yaratabilirsiniz.

Temmuz ayının neredeyse sonlarına kadar etkili olacak Güneş gezegeninin Yengeç burcu geçişi hakkında da sizlere günlük yorumunuzda bilgi vermiş 22 Temmuz tarihine kadar devam edecek bu seyir sizler için mesleki her konuda veya toplum içindeki yeriniz açısından belirleyici bir faktör olabilir demiştim. Kimileriniz için bu dönem baba mesleğiyle uğraşmak olduğu gibi kimileriniz için baba olma mutluluğuna eriştiğiniz bir dönem de olabilir. Ne olursa olsun bir yanınızla ailevi değerlerinizi ön plana alarak hareket etmek isteğinizi yükseltici olacaktır. Sizin isteğiniz parasal güce kavuşmanızı sağlayacak bir iş sahibi olmaktır diye eklemiştim. İşinizde başarılı olmak arzunuz yoğundur. Doğal olarak kimileriniz için bu süreç eski işine yeniden dönme isteği yaratabilir. Çünkü o iş size aşina ve o ortam bildiğiniz yerdir. Bu aşinalık arzusu yaşamınızla ilgili her konuda geçerli olabilir. Bunun en önemli nedeni kendinizi güvende hissetmek isteğinizdir. Yabancı ortamlar ve yabancı insanlar yerine daha önceden bildiğiniz her yer ve tanıdığınız her kişi sizin için önemli hale gelebilir. Bu süreçte bazılarınız mesleki olarak kendi ülkeniz sınırları içinde kalmaya özen gösterirken bazılarınız bir başka ülkede olsanız da kendi anayurdunuzla temasta olmaya özen gösterebilirsiniz.

Kimi Teraziler içinse bu dönemin anlamı yeni ailenizle ilgili sorumluluklarınızın yoğunlaşması sonucu istesiniz de hayatın keyifli yanlarının tadını çıkaramamanız anlamına gelebilir. Dikkat etmeniz gereken en önemli konu dar düşünmemek dışarıdan gelebilecek olumsuz tesirlerde yılgınlık göstermemek geçmişe bağımlı kalarak aynı yerde aynı konumda kalmayı kabul etmemektir. Gelişmeniz için atak ve cesur olmanız lazımdır. Bunu gerçekleştirmenin yolu ise ancak çaba sarfetmek ve kendinize güvenmekle olabilir. Patron konumundaki insanlarla olan iletişiminize dikkat etmeniz gereken bu dönemde girişimcilikten vazgeçmemeli eğer maddi ve manevi yönden güçlü olmak istiyorsanız risk almaya gönüllü olursanız bu risk size sorumluluk duygusu vereceğinden faydalı olabilir diyerek bitirmiştim.

Gördüğünüz gibi bu iki seyir ve 10 Temmuz tarihinde başlayacak Merkür gezegeninin yansımasını da dikkate alırsak mesleki konularda sizin açınızdan yukarıda yazılanlara dikkat edilerek yapılacak düzenlemeler iyi bir süreç geçirilmesini sağlayıcı olacaktır.

Para Konuları

Temmuz ayında parasal konularda finans evinizin yöneticisi olan Mars gezegeninin Başak burcu seyri ve doğal olarak diğer konularda olduğu gibi Satürnle olan kavuşumu önem taşımakta. Şimdi gelin olabilecek yansımaları ve neler yapılması gerektiğini birlikte ele alalım. Bildiğiniz gibi Mars gezegeni sizin hem ciddi ilişkiler hem iş ortaklığı hem de parasal kazanımlar evinizin yöneticisi olarak önem arzetmekte. Ay içindeki yorumlarda eğer para evlerinizde transit geçen bir gezegen hareketi yoksa doğal olarak söz sahibi olan yöneticilerin durumuna odaklanmak gerekiyor. Buna göre özellikle iş hayatınızla ilgili gelirler konusunda bu ay dikkatli olmak gerekliliği fazla. Her Terazi aynı olayları yaşamayacağına göre olabilecek yansımalara bir bakalım.

Öncelikle bu dönemde parasal konularda geri planda çalışan bazı güçlerin hakimiyeti olabilir demek lazım. Yani siz öncelikle kişisel harcama alışkanlıklarınızı veya genel anlamda kendinizi gözden geçirmeniz gerekebilir. İsteklerinizden ziyade bütçenize göre ayarlamalarda bulunmanız bu dönemde son derece önemli. Kimileriniz için bu dönem sağlık harcamaları gösterdiği gibi bazı borçlar nedeniyle belirli bir sınır çerçevesi içinde hareket etmenin de göstergesi olabilir. İş hayatınızla alakalı yapılacak değerlendirmeleri bekliyor olabilirsiniz veya şu anki iş sorunlarınız nedeniyle belirli bir bütçe içinde hareket etmek zorunda kalıyorsunuzdur. Yaşamınızda tek kişi mücadele veren kişilerdenseniz bu süreçte zorluk çekmeniz mümkündür. beklediğiniz iş zammı birkaç ay sonraya ertelenebilir bütün bunları göz önüne alarak hareket etmeniz faydalıdır. Sizin elinizde olmayan ve mecburen uymak zorunda olduğunuz durumlar kısıtlı bir bütçe anlamına gelebilir. Gizli bir mesele nedeniyle yüksek faizle bir borcun altına girdiyseniz bu dönemde alacaklılar konusunda sıkıntı yaşanabilir. Durumunuzun ciddiyetinin farkında olarak eğer ferahlık bulayım diye böyle bir şey düşünüyorsunuz sakın buna kalkışmayın. Çünkü bu dönem böyle işler açısından gayet sakıncalı. Ev veya ailenizle alakalı giderler konusu da bu ay önemli. belki kimileriniz taşınmayı düşünüyor kimileriniz ise geleceğini düşünerek yatırımda bulunmayı istiyor olabilir. Bu süreçte bu konularda piyasayı iyi kolaçan etmek çok önemli. Bazı garip insanlara dikkat etmek lazım. Çok masum görünen insanlar veya uygun bir ödemeyle önünüze gelen tekliflere çok fazla dikkat ediniz. Kira artışı söz konusu olanların da yıllık tefe tüfe artışına göre sözleşmelerini yenilemelerini öneriyorum.

Kimileriniz için özellikle bayan burç mensupları boşanma nedeniyle tek başlarına mücadele vermeye başlamış olabilirler. Bu durumda nafaka davaları veya dul olmaları nedeniyle devletin bağladığı dulluk maaşı gibi sorunlar için hukuksal haklarını gözden geçirmeleri gerekebilir. Kısaca bu dönemde finansal konularda idareli olmak gereksiz harcamalardan uzak durmak hesabınızı iyi yapmak ve dikkatli olmak son derece önemli. özellikle 3-10-17 Temmuz tarihlerinde olabilecek sıkıntılarda lütfen sakin olunuz olayları değerlendirmek için acele etmeyiniz beklenmeyen gelişmeler adına bir B planını hazır tutunuz ve iplerin sadece kendinizin elinde olduğu bir idare kurmaya çalışınız. Kimseye borç vermeyiniz yüksek borçların altına girmeyiniz iş yaşamınızda uyumlu olmaya çalışınız sağlam bir iş bulmadan işinizden ayrılmayınız elinizdeki paranızı düzgün ve gerekli yerlerde kullanınız.

Pozitif Enerjili Günler : 1-4-5-14-15-19-20-27-28-29-

Zayıf Enerjili Günler : 2-3-16-17-23-24-18-30-31

Yeniay : 9-10

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamal Böreği

Ahmet Abi'den Mektup Var

Aziz Nesin'ce Aşk...