2009 temmuz koç burcu

Aşk ve İlişkiler

Sevgili Koçlar Temmuz ayına girmiş bulunmaktayız. 18 Haziran – 22 Temmuz arası ciddi ilişkiler ve hayatınızla ilgili konularda etkili olacak Venüs gezegeninin Yengeç burcu seyri bir önceki süreç olan Venüsün ikizler burcu döneminin tam aksine bir içe çekiliş geçmişte yaşanılanların bir değerlendirmesinin yapılması ve iç dünyanızda hassasiyetin artışı gibi durumlar yaşanabilir. Bu hassasiyet bir koç için oldukça sıkıntı vericidir. Kendini güçlü bir şekilde ve içinden geldiği gibi ifade etmekten hoşlanan bir burç mensubu olarak Merkürün geri hareketi nedeniyle yakın çevrenizle olan iletişiminizin sekteye uğraması sizler açısından zorlu geçmiş olsa da geçmişte yaşanılanların zihinsel olarak gözden geçirilmesi konusunda umarım ki son derece faydalı olmuştur. Günlük yorumlardan izlediğiniz gibi 19 Haziranda geri hareket ve ardından bir haftalık süreç olan gölgeli günlerini de bitirerek Merkürü yolcu etmiş olduk.

Merkürün geri hareketi bitmeden bir gün önce başlayan Venüsün Yengeç burcu süreci siz Koçlar için ilgilenmeniz gereken aileniz sevdikleriniz ve manevi değerleriniz doğal olarak enerjinizi durdurucu ikinci bir etki yaratabilir. Bir yandan da aşk konusunda garip bir şekilde eskiyi hatırlatan anılar gözlerinizin önünde şekillenmeye başlayabilir. Sanki bir şey sizi eskiye çekiyor gibidir. Doğal olarak ilişkisinde sorun yaşayanlar bu durumu ne kadar reddetmeye çalışsalar da ister istemez geçmişi düşünmek zorunda kalabilirler. Ailevi ilişkiler açısından bu dönem evinizle alakalı meselelere duygusal yaklaşımınız yuvanızın dirlik ve düzeni adına kendinizi ayarlamaya çalışmanız açısından olumludur. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli konu yuvanızla alakalı veya duygusal konularda paylaşım içinde olmayı sürdürmeniz çevrenizle iletişiminizde ailevi değerlerinize önem vermeniz huzur ve güvenliğinizi yeniden inşa etmek adına cesaretli olmanızdır. Bugüne kadar yaşadıklarınız ne olursa olsun şimdi gönül birliği yapma zamanınızdır. Belki bu tarihler arasında değerlerinizi yeniden oluşturmak ve kendinizi güvende hissetmek için bazı kişilerle taviz vermeniz gerekebilir. Böyle anlarda verilen tavizden ziyade huzurunuz ve mutluluğunuz önemlidir. Bunu gurur meselesi yapmayınız. Bazı konularda içinizde belirtemediğiniz söylemediğiniz duygular olsa bile sevdiklerinizle paylaşım içinde bunların üstesinden gelmeye çalışınız.

Evet sıra geldi aşk hayatınızı ilgilendiren bir başka enerjiye. Astrolojik açıdan kimlik duygumuz ve özgüvenimizin temsilcisi olan Güneş gezegeni 21 Haziran tarihinde Yengeç burcundaki seyrine başlamış olacaktır. 22 Temmuz tarihine kadar devam edecek bu etki altında eviniz ve ailevi ilişkileriniz duygusal güvenceniz ve huzur duygunuz odak noktanız haline gelebilir. Diyebiliriz ki sizin için bir ay boyunca bu konular merkez noktanız olacaktır. Siz bu mevzularla ilgili parlamak egonuzu doyurmak ve güvence elde etmek niyetinde olabilirsiniz. Bir koç her zaman kendi bildiği yolda ilerlemekten yanadır. O bir önderdir ve hiç kimsenin yaşamı üzerinde söz hakkı olmasını istemediğinden dolayı bu süreçte evinin güvenliği veya ev içindeki konumunun tam olarak belirlenmesi için gerektiğinde her türlü savaşı verecektir. Bu yolda ilerlerken ateşli enerjinizi belirli bir amaç bütünlüğü içinde yönlendirirseniz bu dönem gerek maddi ve gerekse manevi açıdan yaşamınızdaki güven olgusunu oturtmanız kolaylaşır.

Bu süreci olumlu manada değerlendirmek için dikkat etmeniz gereken en önemli husus kontrol dışı durumlarla karşılaştığınızda öfkenize yenilmemektir. Bugüne dek yaşadığınız ailevi sorunlar maddi yetersizlikler yetişme ortamınızdaki zorluklar veya erken çağlarda güvence peşinde koşmanın sizde yarattığı etkiler ne olursa olsun bunları olumsuz manada değil bilakis size kattığı güç olarak görürseniz bu dönem yuvanızdaki dirlik ve düzeni sağlamanız hatta yarınlarınızı garanti altına alacak girişimlerde bulunmanız da kolaylaşır. Kendinizi eksiksiz ve tam olarak ifade etmenin yolu alışkanlıklarınızı düzene koymak ev içindeki ilişkileri güçlü tutmak sizden farklı görüşlere sahip olsalar da birlikte yaşadığınız insanları koruyup kollamaya çalışmaktır.

İş ve Kariyer

Temmuz ayı iş hayatınızla alakalı konularda son derece önemli iki gezegenin kavuşum enerjisine ev sahipliği yapmakta. Birincisi Eylül 2007 tarihinden beri iş evinizde ilerlemekte olan Satürn gezegeni ikincisi ise 1 Temmuz-19 Ağustos arası aynı alandan geçerek Satürnle kavuşum yapacak Mars gezegeni. Bu iki gezegen de Başak gibi iş hayatıyla birebir alakalı bir burçta birleşmeleri astrolojik açıdan gayet dikkat edilmesi gereken bir enerjinin açığa çıkması anlamı taşıyor. Diyebilirim ki bu seyir Temmuz ayına bütünüyle damgasını vuruyor. Şimdi gelin olabilecek yansımaları ve neler yapılması gerektiğini birlikte inceleyelim.

Daha önceki aylık veya günlük yorumlarınızda da size izah ettiğim gibi Satürn Başak burcu seyrinin siz Koçlar için en önemli anlamı iş hayatınızla alakalı konularda gerçekçi bir bakış açısı içinde hareket etmeniz düşünmeniz ve sistemli disiplinli bir şekilde ayarlamalar yaparak sorumluluklarınızı ele almaktı. Satürn genel doğası gereği hangi burçta bulunursa bulunsun o burcun özellikleriyle alakalı içsel ve dışsal baskılar uygulayarak sizi yaşamsal imtihana tabi tutan bir gezegendir. Onun amacı sizin bu baskılara rağmen ne denli özgüvenli ve sorumluluk sahibi olduğunuzu sınamaktır. Gelelim Mars gezegenine. Mars ise Satürn gezegeninin tam tersine size mücadele etmeniz için ve isteklerinizi elde etmeniz adına savaşmanızı emreder. Bu durumda Satürn ve Mars gezegeninin iş evinizdeki bu kavuşumu bir yandan temkinli olmanız diğer yandan ise öne atılmaya ve ele geçirmeye hazırlanmanız anlamı taşıdığından iki farklı olgunun savaşı gibi durabilir. Biz burada olumsuz etkilerinden ziyade bu iki enerjiyi nasıl olumlu kullanabilir ve bu dönemi başarılı geçirebiliriz onun üzerinde duralım. Tabi ki sizin genel doğanızı da göz ardı etmeden.

Sizin de bildiğiniz gibi bir Koç daima savaşçıdır. Onun astrolojik olarak dünyaya geliş amacı isteklerinin peşinden giderek ele geçirmektir. Önündeki engel veya istediği şeyin imkansızlığı onun için önemli değildir. Çocuksu bir cesaretle fayda zarar hesabı yapmadan ileriye atlayabilir. Oysaki iyi düşünmesi ve sistemli hareket etmesi ve varmak istediği hedefin çok iyi tespit edilmesi lazımdır. Temmuz ayı tüm burçlarda olduğu gibi Siz Koçlar için de bu iki enerjinin etkisi altında geçeceğine göre yapılması gereken öncelikle iş hayatınızla alakalı tüm konularda kendinizi sisteme uygun bir şekilde düzenlemenizdir. Çünkü bir yandan Satürn Başak burcunda çalışma koşullarınızda zorluklar çıkararak sizin kendi içinizde güvensizlik yaşatırken Mars gezegeni de aynı şekilde Başak burcunda kendinizi ortaya koymanızda temkinlilik verebilir.

Bu iki dürtü sonucu bir Koç ne yapacağını bilmez bir vaziyette aynı nokta üzerinde saplanarak kalır ve bu durum iş hayatındaki belirsizliklerin iki misli artışı anlamına gelir. Tabi ki bundan etkilenecek olan hayati bir başka konu ise sağlığınızdır. Stres kaçınılmaz hale gelebilir. Sizin açınızdan son derece önemli olan bu iki zorlu enerji hakkında gerekli bilgileri verdikten sonra şimdi sıra geldi ne yapılması gerektiğine.

Öncelikle iş hayatınızın gündelik temposu içindeki tüm görevleri yerine getirirken sizden konum olarak usta olan kişilerle iyi geçinmeye çalışmalı yeri geldiğinde onlara danışmalı fikirlerini sormalı ve geçirdikleri tecrübelerden yararlanmalısınız. Bir koç bildiğiniz gibi bunu yapmaktan hoşlanmayacaktır. Oysaki bu enerjiler altında buna muhakkak gönüllü olması gerekmektedir. İkincisi özverili disiplinli ve sorumluluklarınıza sahip çıkan tarzda çalışmanız gerekecektir. Bir Koç doğaldır ki böylesi bir durumda isyana yatkın olabilir. o herşeyi kendi bildiği şekilde yapmak isteyecektir. Fakat bu enerji altında bu problemlere yol açabilir. Birlikte çalıştığınız insanlarla ılımlı hoşgörülü bir şekilde anlaşmaya çalışmalısınız. Çünkü iş şartlarında yaşanabilecek huzursuzluk böyle bir enerjiyle birleşti mi kişinin sağlığını bozucu bir etki yaratabilir. Sağlık ve hijyeninize dikkat etmeniz lazımdır. Çalıştığınız ortamlardaki düzen intizam veya gündelik aktiviteniz esnasında kullandığınız her türlü alet ve ekipmanın yeteri kadar temiz olup olmadığı bu süreçte önemlidir. Ayrıca sağlık kontrollerinizi ihmal etmemeli beslenme düzeninize dikkat etmeli. Temiz olmayan sağlık kurallarına dikkat edilmeyen ortamlardaki yiyecekleri tüketmemelisiniz.

İş ortamınızdaki düzen kendi isteğinize göre olmadığında agresif tepkiler göstermemeli en azından bu süreçte olabildiğince doğal akışa ayak uydurmaya çalışmalısınız. Kurallara uymanız gayet önemli olacağından sizin fikirlerinize veya isteklerinize göre insanları veya düzeni sorgulamanız değiştirmeye kalkmanız mümkün olmayabilir. Bir haksızlıkla karşılaştığınızda veya size uymayan bir durum oluştuğunda olabildiğince olgun bir şekilde davranmaya çalışmalı gerekirse ılımlı bir anlaşma ortamı yaratarak konuşmaya çalışmalısınız. Arzu ettiğiniz gelişmeler oluşmadığında belirsizlikler ve kaos gibi durumlarla karşılaştığınızda siz görevinizi ne olursa olsun yapmaya çalışmalı çatışmalardan uzak durmak için gayret göstermelisiniz. Bu süreçte detaylar ön planda olabilir ve bu düzenli çalışmanızı gerektirebilir. Konudan konuya işten işe atlamamalı belirli bir plan çerçevesi içinde hareket etmeye özen göstermelisiniz. Evet gelelim Satürn ve Mars gezegenlerinin etkili olacağı tarih hakkında sizi bilgilendirmeye. Sevgili Koçlar Satürn ve Mars gezegenlerinin gökyüzündeki kavuşum tarihi 10 Temmuzdur. Bu tarihin neredeyse bir hafta öncesi olan 3 Temmuz ve kavuşum tarihinden sonraki 17 Temmuz etki süresi içindedir. Bu demek oluyor ki sizler 3 Temmuz-17 Temmuz arasında yukarıda yazılanlar ışığında hareket etmelisiniz.

Para Konuları

Finansal açıdan Temmuz ayı içinde parayla alakalı yaşam alanlarında direk olarak etkili olabilen gezegen etkinliği yok. Bu durumda bu evlerin yönetici gezegenlerinin Temmuz ayı içindeki hareketlerini incelememiz gerekiyor. Dikkate alacağımız ilk enerji kendi kazanımlarınızı ilgilendiren para evinizin yöneticisi olan Venüsün seyri. Bildiğiniz gibi bu dönemde Venüs yengeç burcunda ilerlemekte ve yuva evinizden transit geçmekte. Demek oluyor ki kazanımlarınız konusunda son derece hassas bir süreçtesiniz. Özellikle 18 Haziran-12 Temmuz arası bu hassasiyet daha fazla yoğunlaşabilir. Para konusunda bazı iniş ve çıkışlar olması mümkün. Yani dalgalanmalar olabilir. Bir düzensizlik gelecek paranın belirli yerlerde kullanılması mecburiyetini doğurabilir. Bu sürecin parasal konularda birçok olasılığı içinde barındırdığını söylemek mümkün. Bunlardan en önemlisi. Aile evlilik iş ortaklığı yeni yapılan sözleşmeler yoluyla maddi kazançlar elde edilmesidir. Yine bu etki altında yakın çevre evinizin yöneticisi olan Merkürün 10 Temmuzda başlayacak seyri ardından güneşin 21 Haziranda başlayacak Yengeç burcu seyrini şöyle bir toparlarsak çocuklarınız yaratıcı sanatsal faaliyetleriniz spor aktiviteleriniz eski girişimleriniz yoluyla gelecek paraları göstermesi de mümkündür. Yalnız para evinizin yöneticisinin yengeç burcundan geçecek oluşu tutumlu davranmanız gerektiğinin de göstergesidir. Belki de elinize geçecek para evinizle alakalı giderler için kullanılacağından dikkatli olmanızı gerektiriyor olabilir.

Yatırımlar konusu da bu dönemde önemlidir. Yarınlarınız adına hareket etmeniz geleceğinizi düşünerek birikimlerinizi değerlendirmeniz gerekebilir. Yalnız bu transitin kısa süreli oluşu öyle büyük bir yatırım yapılması anlamından ziyade yeni bir eve taşınmak yani kiralamak anlamında kiranın artışı veya giderler nedeniyle birikimlerin kullanılması manasındadır. Bu süreçte dikkat etmeniz gereken konu para hesabınızı iyi yapmanız işinizden elde ettiğiniz kazanca göre bütçenizi düzenlemenizdir.

Pozitif Enerjili Günler : 1-4-5-14-15-19-20-27-28-29-

Zayıf Enerjili Günler : 2-3-9-10-16-17-18-30-31

Yeniay : (Ay gezegeninin Koç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay : 9-10

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamal Böreği

Ahmet Abi'den Mektup Var

Aziz Nesin'ce Aşk...