2009 Mayıs Ayı Yay Burcu Yorumu

21 Mayıs tarihine kadar sürecek dönemde, günlük iş temponuz ve sağlığınız ve iş ilişkileriniz açısından yoğun bir dönem yaşanacaktır. Bu süreçte, maceracı ve keşifçi yanınızla, iş yaşamınızın getirdiği koşullanmalar ve zorluklar arasında kalabilirsiniz. Değişimden yana bir burcun insanı olarak belki kafanızın içindeki planları uygulama alanı bulamayabilirsiniz. Sizin düşünceleriniz ile ekonomik dünyanın göstergeleri arasında farklılıklar oluşabilir. Yeni bir iş düşünceniz olsa dahi öncelikle çok iyi araştırmalı ve kesinklikle yararına inandığınız konularda girişimde bulunmalısınız. Eğer patronsanız yanınızda çalışanlarla ilgili birtakım problemler çıkabilir ve siz bunlarla uğraşmak durumunda kalabilirsiniz. Eğer bir yerde görevli kişiyseniz, kazandığınız geliriniz ve iş şartlarınızın uyumsuzluğu nedeniyle kendinizi sınırlanmış hissedebilirsiniz. Bu sizin gibi yeniliğe açık kişinin aynı noktada kalması anlamına geleceğinden sıkılabilir fakat radikal bir karar almak yönünde hareket etmek istesiniz de engellenebilirsiniz. Aslında bu dönemde elinizdekileri korumaya yönelik davranırken kendinizden de fazla ödün vermemeye çalışmanız faydalı olacaktır. Risk zamanı değildir fakat bu doğanıza aykırı koşullar nedeniyle de kendinizi huzursuz hissetmeniz anlamı taşımamalıdır. Gerekli sağlam koşulları bulduğunuz ve sizin açınızdan kesinlikle olumlu olacağını düşündüğünüz bir iş olanağı bulursanız atılımda bulunmanız da faydalı olacaktır. Bu süreçte sağlık kontrollerinizi ihmal etmemeli, stresten uzak kalmaya özen göstermelisiniz.

Duygu ve Aşk

Mayıs ayı boyunca maddi güvencenizi sağlayan işiniz veya kişilerden sağladığınız gelirler konusunda kimi zaman olumlu kimi zamansa olumsuz durumlar yaşayabilirsiniz. Çok güvendiğiniz kişilerin içinde bulundukları durumlar nedeniyle size destek olamamaları veya beklediğiniz paraların gecikmesi söz konusu olabilir. Bu durumda abartılı tepkiler verebilir kendinizi duygusal olarak güvencede hissetmeniz zorlaşabilir. Evli iseniz eşinizin işiyle olan sorunları nedeniyle bütçenizi tekrar gözden geçirmek zorunda kalabilirsiniz. Hukuki davalarınız sonucu elde edeceğiniz miras, sigorta gibi gelirler nedeniyle epeyce yoğun günler yaşayabilir elde etmeyi düşündüğünüzden daha azı ile karşılaşabilirsiniz. Çok yakın bir aile üyenizin sağlık problemi ile uğraşabilir ve maddi olarak destek olmak zorunda kalabilirsiniz. Ailenizi ilgilendiren konularda daha hassas davranabilir ve destek göremediğinizde alınganlık yapabilirsiniz. Duygusal olarak kendinizi güvende hissetmediğinizi düşündüğünüz durumlarda daha fazla kazanmak adına girişimde bulunmak istediğiniz halde içinde bulunduğunuz yaşam şartları riske almanıza engel olabilir. Cinsel isteğinizin yükselmesi sonucu yanlış olabilecek ilişkilere girebilir ve bundan zarar görebilirsiniz. Bu nedenle birlikte olduğunuz kişilere özellikle dikkat etmeli ve sağlığınızı düşünmelisiniz. Gizli saklı yaşadığınız bazı beraberlikler nedeniyle ailenizle aranızda gerilim oluşabilir ve hesap vermek zorunda kalabilirsiniz. Birlikte olduğunuz kişiyi maddi açıdan desteklerken öncelikle bütçenizi düşünmeli ve ne olursa olsun disiplinli hareket etmeye özen göstermelisiniz.

Fiziksel Enerjiniz

Mars gezegeninin burcunuzla oluşturacağı etkili enerji siz Yayların Mayıs ayı boyunca aşkta fetih duygularını çoğaltacaktır. Bu nedenle kendinizi ilişkiden ilişkiye kolaylıkla geçiş yapar bir durumda bulabilirsiniz. Aşk ilişkilerinde çeşitlilik enerjiniz sizi tek bir ilişkiye bağımlı kalmaktan uzak tutabilir ve deneyimsel olmayı daha çok tercih edebilirsiniz. Aşkın bedensel zevkleri size haz duygusu yaşatabilir ve çok çeşitliliği benimseyebilirsiniz. Hayattan büyük bir zevk aldığınız için de, eğlenmek keyfinizce gezmek, şans oyunları oynamak ve hatta ileriye gitmek te etkiler arasında sıralanabilir. Macera duygunuzun artışı sık sık aşık olmanıza veya aşık olduğunuz sanmanıza yol açabilir. Aslında bu ilişkilerin temelinde yatan sadece bedensel hazlar olabilir. Fakat tam anlamıyla bunu kafanızda oturtamadığınız için karşınıza çıkan kişiye aşık olduğunuzu sanabilir ve oldukça ileriye gidebilirsiniz. Her istediğinizi yapmak hevesiniz o denli yüksektir ki, çevrenizde bulunan dostlarınızın uyarılarına pek kulak asmazsınız. Bu süreçte hakikaten aşkta şans sizden yanadır ama her şansı iyi kullanmak ve olumlu anlamda değerlendirmek gerekir. Toplumsal yaşamınız son derece renklenir ve siz girdiğiniz her ortamda dikkati çekecek kadar hoş olabilirsiniz. Fakat kısa sürede etkilendiğiniz kişilerden hemence uzaklaşabilir ve hatta hatırlamayabilirsiniz. Bu sürecin etkilerinin bilincinde olarak kendinizi ne olursa kontrolde tutmalı ve abartılı davranışlarınızı dizginlemesini bilmelisiniz.

İletişim ve Haberleşme

Merkür gezegeni Mayıs ayında, iletişim açısından ilişkiler kurmaktan yana olacağınızı, yeni insanlarla tanışmaktan ve sözel olarak haberleşmekten zevk alacağınızın göstergesi olacaktır. Bu süreç içinde olayları kendi lehinize döndürmek için olan bir şeyi farklı anlatabilir ve buna en başta kendinizi inandırabilirsiniz. Abartılı sözleriniz kimileri tarafından çok zekice bulunabilir ve hatta çok popüler olabilirsiniz. Temeli sağlam, uzun yıllardır beraber olduğunuz kişi varsa bu süreçte sizin davranışlarınız nedeniyle rahatsız olması mümkündür. Sizin bir dediğinizin diğerini tutmayan sözleriniz sevdiğiniz kişi tarafından itici bulunmanıza neden olabilir. Kim yaylar doğum haritalarındaki etkilere göre bu dönemde yukarda yazılan olumsuz etkiler dışında gayet keyifli bir süreç geçirebilirler. İlişkilerinde pürüzlü yanları yeniden ele alarak iyimser ve pozitif bir şekilde çözümleme yoluna gidebilirler. Kimileriniz bu süreçte çift kısmetli olabilirsiniz. Var olan bir ilişkiniz olduğu halde karşınıza ilginizi çeken bir başka kişi çıkabilir ve siz kolaylıkla bu ilişkiyi denemek isteyebilirsiniz. Düşünceleriniz o denli hızlıdır ki, bir düşünceyi uzun süre muhafaza etmediğiniz için doğal olarak her kalıba girebilirsiniz. Bu etkilerin bilincinde olarak geçici bu transit dolayısıyla enerjinizi ne olursa olsun olumlu anlamda kullanmalı gereksiz riskleri göze alacak şekilde fikirler geliştirmemelisiniz.

Sevgili Yay, siz değişken ateş burcusunuz. Güç kaynağınız olan iyimserlik gücünüz ve inancınızla pek çok insana ulaşabilir ve büyüyebilirsiniz.

Yorumlar

ENERJİ dedi ki…
ahhh canım kıyamam.Sen de olmasan nerden bakçez gulümm:))
purplelife dedi ki…
Ewet ewt iyi ki varım ben:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamal Böreği

Ahmet Abi'den Mektup Var

Aziz Nesin'ce Aşk...