2009 Mayıs Ayı Terazi Burcu Yorumu

21 Mayıs tarihine kadar eşiniz veya ortaklarınızdan elde ettiğiniz gelirler konusunda yoğun bir dönem geçirebilirsiniz. Ortak paralarının kullanımı konusunda arzu ettiğiniz sonuçlar pek görülmese de, en azından bu dönemde bunlarla ilgili yeni kararlar almak gerektiği konusunda kendinizi yönlendirebilirsiniz. Elde ettiğiniz paralarda düşüşler veya beklediğiniz haberler gecikebilir ve siz adım atmakta zorlanabilirsiniz. Ayrıca miras davaları, uzun sürecek hukuk sorunları ile karşılaşma durumunuz nedeniyle canınızı sıkılabilir. Eşiniz kaynaklı elde ettiğiniz gelirinizde düşüşler gözlemlenebilir veya siz düzenli olan gelirinizde azalmalar yaşayabilirsiniz. Sizin gibi rahatına düşkün burcun insanları için bu süreç zorlu olabilir. Elinizde olmayan nedenlerle gelirinizi azaltacak durumlarla karşılaşma riskinizi göz önüne alarak dikkatli harcamalarda bulunmalısınız. Kimi Teraziler ise kendi dışındaki insanlar nedeniyle para kaybı yaşayabilir ve bu nedenle gerilim içinde olabilirler. Çevrenizde yakın gördüğünüz kişiler sizin paranızla ilgili müsriflikte bulunabilir ve siz de bu nedenle bazı girişimlerinizi erteleyebilirsiniz. Cinsel dürtüleriniz artabilir ve siz cinselliği yeniden farklı bir şekilde keşfedebilirsiniz. Bu süreçte birlikte iş yaptığınız insanlar konusunda da dikkatli olmanız gerekebilir. Onların farklı bakış açıları nedeniyle zarara girebilir veya bazı düşündüklerinizi ertelemek zorunda kalabilirsiniz.

Duygu ve Aşk

Mayıs ayı, ilişkiler açısından toplumsal hayatınız, mesleğiniz ve otorite konumundaki insanlarla ilişkiniz kendinizi duygusal olarak güvende hissettiğiniz yaşam alanı olacaktır. Bu konumda yönetici gezegeniniz Venüsün burcunuzla oluşturacağı zorlu görünüm yukarda saydığım konularda zorlanacağınızın ve bir o kadar da güçlü enerjilere sahip olacağınızın göstergesidir. Toplumsal yaşamınızı düzenlemek isterken ailevi sorumluluklarınız nedeniyle kendinizi zorlanmış hissedebilirsiniz. Kendinizce yaptığınız planlar onların içinde bulundukları zorlu yaşam koşulları nedeniyle sizden yardım istemelerine neden olabilir ve rahatına düşkün bir burcun mensubu olarak kendi isteklerinizin peşinden gitmek zorlaşabilir. Gerilimde altında tutacak bu enerji nedeniyle bunalabilir ve gerilim altında tepki verebilirsiniz. Sizden büyük ve üzerinizde hakimiyeti olan insanlar sizin adına kendileri için görev dağılımı yapabilir ve siz bunları gerçekleştirmek zorunda kalabilirsiniz. Kimi Teraziler ise bu dönemde yaşça büyük olmanın sorumluluğu ile küçüklerinize yardımcı olmak durumunda kalabilirsiniz. Dengeyi kurmaya çalışırken kimi zaman yaşamınız konusunda kararsızlıklar yaşayabilir ve duygu dünyanızda sıkılabilirsiniz. Birlikte çalıştığınız kişilerin isteğiniz dışında sizi yönlendirmeye kalkışması ve zamanınızı alacak görevler yüklemesi nedeniyle yorulabilir ve tepki gösterebilirsiniz. Mesleğinizden elde ettiğiniz gelirin istediğiniz gibi bir yaşam geçirmenize engel teşkil etmesi nedeniyle kendinizi rahat hissetmeyebilirsiniz. Maaşınızın artırılması doğrultusunda girişimde bulunabilir fakat arzu ettiğiniz sonucu almakta zorlanabilirsiniz. İşinizden memnun olmayışınız sonucu yeni iş girişimde bulunmak isteyebilir fakat istediğiniz koşullarda bulmanız zorlaşabilir.

Fiziksel Enerjiniz

Mayıs ayı süresince Mars gezegeninin burcunuzla oluşturacağı karşıtlık enerjisi, ikili ilişkiniz ve ortaklık konularında bir karar dönemi yaşayacağınızın göstergesi olacaktır. Bu süreçte yaşadığınız ilişkide sorunlar baş göstermeye başlayabilir. Siz daima huzur ve barıştan yana olduğunuz halde, karşınızdaki kişi daha baskın bir karakter olarak kendi isteklerini dayatabilir ve bu nedenle aranızda problemler oluşabilir. Bu gerginliklerin başında iki kişinin de kendi egosunu dayatması en baş sebeplerden biri olacaktır. Bu süreçte ikili ilişkinizle alakalı konularda siz de gerginlik gösterebilir ve bu ilişkiye verdiğiniz değeri tekrar gözden geçirebilirsiniz. Bu durumda öncelikle kendi kişisel özelliklerinizi ve ilişkinizin niteliğini düşünmeniz faydalıdır. Eğer bu beraberlik sizin isteklerinize uygun değilse ve kendinizi mutsuz hissediyorsanız artık kesin olarak bir sonuca varmanız gerekli demektir. Bunun tam tersi durumda ise o zaman kendi kimlik özelliklerinizi ve isteklerinizi ilişkinizin sağlığı açısından yeniden değerlendirmeniz gerekecektir. Her ne olursa olsun terazinin salınan kefesini bir ortak nokta üzerinde sabitlemek ve bir tarafa yüklenmeyi engellemek gerekir. Sadece sizin veya partnerinizin fedakarlığı veya baskınlığı üzerine yürütülen bir ilişki sorun kaynağı demektir. Her iki tarafta gerilim altında kalarak tartışmadan karşılıklı olarak konuşmalı ve ilişkilerini yeniden düzenleme yoluna gitmelidirler. Bu dönemi yukarda saydığımız yöntemler ışığında değerlendirirseniz sorun çıkmayacaktır. Aksi takdirde bu dönemde ilişki yaşanan kavgalar nedeniyle sona erebilir. Sakin olunuz ve mantığınızı devreden çıkarmadan yüreğinizin sesine kulak veriniz.

İletişim ve Haberleşme

Merkür gezegeni Mayıs ayında iletişim, zihinsel faaliyetler ve haberleşme açısından yoğun bir gündem geçirmenizi sağlayacaktır. Bu süreçte kendinize olan inancınızı yeniden oluşturmanız ve sözel olarak ta etrafınızdaki insanlarla paylaşmanız olasıdır. Mantıklı bakış açınızı devrede tutarak size ait fikirleri karşınızdaki insanlara açıklamaya çalışır ve egonuzun başkaları tarafından yönetim altına alınmasına izin vermeyecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Yaşam karşısındaki görüşleriniz doğrultusunda hayatınızı kendi isteklerinize göre düzenlemek istersiniz. Başkalarının size yönlendirmesine izin vermeden ve kimseye hesap vermeyecek şekilde hayatınızı geçirme isteğiniz vardır. Bu durumda ilişkiniz veya başka sebeplerle size ayakbağı olacak herşeyden uzaklaşma meyli gösterebilirsiniz. Bu süreçte iletişim ve haberleşme özellikle yabancı ülke bağlantılı işlerde daha fazla görülebilir. Uzun seyahatlere çıkabilir ve birçok insanla tanışma olanağı bulursunuz. Özellikle genç ruha sahip insanlarla bir arada olmak size keyif katacaktır. Zekanız kıvrak ve sözel olarak kendinizi ifade edişiniz kolay olacaktır.

Sevgili Terazi, siz öncü hava burcusunuz. Güç kaynağınız olan sosyalliğinizle güçlü ilişkiler kurabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamal Böreği

Ahmet Abi'den Mektup Var

Aziz Nesin'ce Aşk...