2009 Mayıs Ayı Akrep Burcu Yorumu

21 Mayıs tarihine kadarki süreç sizin açınızdan ilişkiler konusunun yoğun bir şekilde gündeme gelmesini sağlayacaktır. Kuşku ve kuruntuya açık bir burcun insanı olarak kontrol veya güç arzunuzu en fazla sergileyeceğiniz alan birlikteliğiniz olacaktır. Bu dönemde karşılıklı olarak sorunlarınızı ele alabilir ve ortak bir nokta oluşturmaya gayret edebilirsiniz. Karşınızdaki kişinin fikirleri nedeniyle uzlaşma sağlanamayan konularda konuşmanız ve anlaşmaya varmaya çalışmanız yerinde olacaktır. Sizin yaşama bakış açınız ve gerçekleştirmek istediklerinizle, yaşadığınız ilişki örtüşmeyebilir. Siz düzenli bir beraberliğin getirdiği koşulları daha ileri boyuta taşımak isterken, beraberliğiniz buna engel oluşturabilir. Bu nedenle gerekli adımları atamıyor olabilirsiniz. Yapmanız gereken her iki yönde de esneyebilmek ve sabit görüşlerinizi beraberliğinizin niteliğine göre ayarlamak olmalıdır. Belki de ilişkiniz çevreniz tarafından farklı algılandığı için siz rahatsızlık duyuyor olabilirsiniz. Eğer gerekli ayarlamaları yapabilir ve yaşadığınız beraberlik size doyum veriyorsa mücadelenizi her alanda gerçekleştirebilirseniz bu süreç ilişkiniz açısından gayet faydalı geçebilir. Evli olan Akrepler bu süreçte eşlerine karşı duydukları bir takım kuruntuları karşılıklı olarak konuşarak çözüme kavuşturabilirler. İleriye dönük yeni kararlar alabilmek adına bu gereklidir. Ciddi ilişkisi olanlar ve her şekilde temeli sağlam olan birlikteliğe sahip olanlar güneş enerjisinin bu olumlu görünümünden yararlanarak yaşamı birlikte geçirme kararına varabilirler. Her ne şekilde olursa olsun kişisel düşünce tarzınızla ilişkiniz arasındaki hassas dengeyi kurmanız gereken bir süreç olacaktır.

Duygu ve Aşk

Mayıs ayı boyunca Venüs gezegeninin güneşinizle olan olumlu enerjisi sayesinde, öğrenim hayatınızla ilgili konularda ailenizle aranızda sözel iletişim yoğunlaşacaktır. Seçmek istediğiniz alanda onlardan destek görecek ve ilerisi adına atılımda bulunarak başarılı olacaksınız. Aileniz verdiğiniz kararları anlayışla karşılayacaklar ve siz de gördüğünüz ilgiyle kafanızın içindekileri hayata geçirebileceksiniz. Derslerinde sorunları olanlar son dönemdeki çalışmalarının semeresini görerek zor da olsa istedikleri sonucu alacaklardır. Gücünüzü sağlayabilmeniz için bundan sonrası adına yeni bir plan yapmalı ve bir daha böyle zorlu bir dönem geçirmemek için çaba sarfetmeniz gerektiğini anlayacaksınız. Yine bu dönemde yüksek eğitiminiz için iyi bir kurs programına katılabilir eğer devam ediyorsanız bu alanda da en iyisini yapmak için gerekli enerjilerden yararlanabilirsiniz. Yabancılarla olan iletişiminiz size artı değerler kazandıracak, kimi akrepler bu dönemde yabancı ülke bağlantılı öğrenim görmek için girişimde bulunacaklardır. İş hayatında olan akrepler ise ticaret konularında daha atılımda bulunabilir özellikle yabancılarla işbirliği yaparak satışlarını artırabilirler. İnancınızın fazlasıyla artacağı bu dönemde kendinize olan güveniniz de yükselecek ve siz bu dönemde epeyce hareketli olacaksınız. Araştırma ve keşfetme gücünüzün yükselmesi sonucu öğrenmeyi arzuladığınız birçok konuda bilgi sahibi olabilir, sezgi gücünüzle kendinizi kolaylıkla kötülüklerden koruyabilirsiniz. İlişkisi olmayan kişiler uzak şehirlerde veya yabancı ülkede ikamet eden kişilerle tanışabilir hatta bir gönül ilişkisine girebilirler. Evli olanlar bu süreçte eşlerinin aileleriyle olan ilişkilerini gayet olumlu yürütebilir olan sorunlar varsa bunları giderebilecek olanağı yakalayabilirler.

Fiziksel Enerjiniz

Mayıs ayı boyunca yönetici gezegenlerinizden Marsın günlük iş temponuz ve sağlık evinizden geçecek oluşu siz Akrepler etkileyici enerjilerin söz konusu olmasını sağlayacaktır. Bu süreçte iş hayatının gündelik temposu içinde aktif olmalı ve girişimci davranmaya özen göstermelisiniz. Güç ve kontrole duyduğunuz istek, bu dönemde fazlalaşarak daha hırslı bir şekilde çalışmanızı sağlayacaktır. İş bağlantılarında hızlı ve aktif davranacak, birlikte çalıştığınız kişilerle olan ilişkinizde gücünüzü onlara göstermekten hoşlanacaksınız. Güçlü bu etkiler zaman zaman agresif tavırlar içinize girerek olaylara sert tepkiler vermenize de neden olacağından daha kontrollü olmayı denemeniz yararınızadır. Bu süreçte her ne kadar Mars ikinci yöneticiniz olsa da sert etkileri gözardı etmemelisiniz. İş arkadaşlarınızla anlaşmazlığa düşmemeye, en ufak bir terslikte gergin tavırlar içine girmemeye, sürekli her olumsuzluğu gidermek amaçlı fevri davranmamaya çalışmanız faydalı olacaktır. Sürekli hareket halinde başarıya endeksli oluşunuz kimi zaman kendinizi unuturcasına çalışmanıza neden olabilir. Ayrıca kuşku ve kuruntular duymanız halinde gücünüzü kazanmak adına sert tedbirlere başvurabilirsiniz. Bu durumda sizi çekemeyen kişiler kötülük yapmaya kalkışabilirler. Dikkatli olmayı elden bırakmayınız.

İletişim ve Haberleşme

Merkür gezegeni Mars ayında, zihinsel faaliyetler açısından doğal burçlar kuşağında burcunuzun konumu olan yaşam alanınızdan geçecek oluşu bazı zorlu durumların zihinsel olarak sizi etkilemesi konusunda yardımcı olsa da, Merkür gezegeninin konumu siz akrepler için yine de temkinli olmak gerektiğinin bir işaretidir. Sizin gibi maddi güvenceye önem veren bir kişi için tam olarak doyuma ulaşma en önemli yaşam olgusudur, doğal olarak bu dönemde finansal konularda daha iyi yerlere gelmek isteği düşüncesi kafanızın içinde önemli bir yer tutabilir. Para sizin için şarttır ve bir şekilde kimseye güvenmeden ayaklarınızın üstünde durmak için var gücünüzle plan yapabilirsiniz. Size söylenen sözlerin altında bir şeyler arayabilir, yapılan hareketlerden bu süreçte kuşkulanabilirsiniz. Bu durumda yapmanız gereken kendinizde oluşan bu duygularla mantığınızı devreye sokarak mücadele etmektir. Olumsuz düşüncelere saplanmadan konuyu etraflıca düşünmeniz yerinde olacaktır. Gizli saklı duygularınız ve paylaşımdan yana olmayışınız yalnızlık hissetmenize neden olabilir. Kaynakları elde etme konusunda sabit düşünceler içinde olduğunuzdan zaman mevhumu olan herşey canınızı sıkabilir. Sabırsız davranmaktan ve illa bir şeylerin dibini araştırmaktan uzak tutarak bu süreci gücünüzü yeniden oluşturmak için plan yapmak için kullanabilirsiniz. Böylece negatiflikten uzak kalır ve projeleriniz için kendinizi odaklayabilirsiniz.

Sevgili Akrep, Siz sabit su burcusunuz. Güç kaynağınız olan güçlü duygularınızla insanlarla olan ilişkilerde samimiyeti devam ettirebilir, kontrolü elinizde tutabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamal Böreği

Ahmet Abi'den Mektup Var

Aziz Nesin'ce Aşk...