2009 Nisan Ayı İkizler Burcu Yorumu

Aşk ve İlişkiler

17 Nisan tarihine kadar, Koç burcunda geri hareketini sürdürecek aşk evinizin yöneticisi Venüs gezegeninin yansımasının, geçtiğimiz Mart aylık yorumunuzda söz edilenlerden anlam olarak pek bir farkı yok. Yani yeni bir ilişkiye başlamak veya devam eden ilişkinizle alakalı konularda ani kararlar almak ve bunları yürürlüğe koymak mümkün gözükmüyor. Geri hareket aşk konusunda adı üstünde geriye dönerek düşünmek ve gözden geçirmelerde bulunmak olduğu için, sizlerin başta sosyal hayatın içindeki ilişkileriniz olmak üzere, özel hayatınızla ilgili mevzularda aksayan veya sorun çıkaran durumları ele alarak temkinli bir şekilde gözden geçirmek. İlişkisi düzgün seyirde gidenler ise, bu dönemi ortak aktiviteler belirlemek üzere kullanırken, yeni başlayan ilişkilerde ise ani kararlar vermemek, öncelikle karşınızdaki kişiyi iyi tanımak gerekiyor. Gördüğünüz gibi ayın ilk iki haftası beraberlik anlamında yavaş geçeceğe benziyor.

17 Nisan – 5 Haziran tarihleri arasında, geri hareketini sona ermiş ve düz olarak seyrine devam eden Venüs gezegeni, yukarıdaki paragrafta sözü edilen yenilik anlamındaki uygulamaların hayata geçirilmesinin önündeki engeli kaldırıcıdır. Sizler bu tarihler arasında gerek sosyal hayattaki paylaşımlar ve gerekse aşk yaşamınızla ilgili konularda, geri harekette karar verdiğiniz ve incelemede bulunduğunuz kararları yürürlüğe koyabilirsiniz. Burada bir sorun yok. Yalnız size belirtmek istediğim bir önemli husus, Venüs gezegeninin Koç burcu etkinliğinin, paylaşım anlamındaki konular üzerinde zorlayıcı etkisidir. Yani siz sadece kendi adınıza hareket etmekten ve ilişkilerde kendi düşüncelerinizi haklı bulmaktan hoşlanabilirsiniz. Deneyimsel ve maceraya dönük, beklenmedik hızda gelişen ve bir o kadar çabuk biten beraberlikler yaşayabilirsiniz. Uzun soluklu olması pek ender bu ilişkiler konusunda şimdiden kendinizi düzenlemenizde fayda vardır. İlişkisinde sorun olmayanlar ve birbirlerini gayet iyi tanıyan çiftler açısından bu dönem, ortak hareket edebilmek açısından olumludur. Ortak hedefler belirlemeniz ve ileriye yönelik düşünmeniz, bu hedefleri hayata geçirmeniz mümkün hale gelebilir.

İlişkisinde sorun olanlar ise, arkadaşlık olgusunu ön planda tutmaları ve partnerleriyle ortak düşünmeleri halinde, birlikten kuvvet doğar sözüne uygun şekilde bir düzen kurabilirler. Ayrıca bu enerji altında, arkadaşlık ilişkisinin yeni bir aşka dönüşmesi de mümkündür. Venüs Koç burcunda sadece özel ilişkiler anlamında değil, sosyal hayatla ilgili konularda da, hevesli, liderlik yapmaya meyilli, açık ve direkt bir tarzda hareket etmenizi sağlayıcı bir enerjidir. Fakat bir üst paragraflarda belirttiğim gibi, bir başka insanla bağ kurma konusunda bencil isteklerin daha fazla ön planda olması nedeniyle sıkıntılar oluşturabilir. Eğer yüreğinizi diğer insanla paylaşmaya, dürtüsel hareket etmek yerine, karşınızdaki kişiyi tanımaya daha fazla özen gösterirseniz, bu ateşleyici gücü olumlu bir şekilde kullanmış olursunuz. Venüs astrolojik açıdan ortaklaşa hareket etmek ve sen-ben demek yerine biz demeyi bilmektir. O zaman yapılması gereken, bizlik duygusu içinde paylaşımda bulunmaktır. Bu şekilde davranmanız size güçlü dostluklar kazandıracağı gibi, popülerliğinizin yükselmesinde de etkili olabilir.

İş ve Kariyer

15 Mart – 21 Nisan tarihleri arasında, yani Nisan ayının ilk üç haftası boyunca, meslek evinizde etkinliği devam edecek Mars gezegeninin Balık burcu seyrinden yine söz etmek durumundayız. Hatırlarsanız geçtiğimiz Mart ayı analiz raporunuzda bu enerjiden söz etmiştim. Şimdi tekrar o satırları beraberce hatırlayalım. Mars gezegeninin Balık burcu seyri, İkizler burcu mensuplarının dayanıklılık gücünü azaltıcı bir enerji olarak dikkat çekicidir. Yani kendisine güvenen ve girişimci olan İkizler, bu enerji altında motivasyon sıkıntısı çekebilirler. Duygusal kontrol zayıfladığı için kendini ortaya koymakta zorlanmaya başlayabilirsiniz. Burada dikkat edilecek husus, kendinizi sessiz bir şekilde gözden geçirmek, hedeflerinizi gerçekleştirmenin önünde duran engellerin farkında olmaktır. Yani içinde bulunduğunuz şartların bilincinde olmalı, fakat yılmadan, amacınızdan şaşmadan gerektiğinde esnek düşünmeyi bilmeniz lazımdır. Dışarıdan hiç kimsenin moralinizi bozmasına izin vermemek, yavaşlayan aktif gücünüzü zorlamadan görevlerinizi de aksatmadan yolunuzda devam etmek son derece önemli. Hani bazen köprüyü geçene kadar deriz ya. Aynen öyle. Azminizi kaybetmeyecek , enerjinizi boşa tüketmeyecek, çaresizliğinizden kimsenin yararlanmasına izin vermeyecek ne olursa olsun güçlü durarak ilerleyeceksiniz. Gördüğünüz gibi bu üç enerji de sizler için yavaşlatıcı etki yaratmakta. Madem durum böyle, yapmanız gerekenleri de az çok biliyorsunuz. Bunlara göre kendinizi ayarlamanız yerinde olur.

20 Mart – 19 Nisan tarihleri arasında devam edecek, Güneş gezegeninin Koç burcu seyri, geçtiğimiz ay olduğu gibi Nisan ayında da etkisini sürdürmeye devam edecek. O nedenle bu enerjinin yansımalarını geçtiğimiz aylık yorumunuzdan alıntı yaparak hatırlatmak istiyorum. Güneş gezegeninin Koç burcu seyir zamanları tabiatın uyanışı ve hayatın canlanması demektir. Bu enerji altında İkizler burcu mensupları, aktivite gücünü açığa çıkararak mücadeleci kimliğini ön plana alarak hırsla başarıya odaklanabilir. Bu enerji altında projelerinizi peşinde aktif bir şekilde koşmanız mümkündür. Enerjiniz öylesine yükselir ki, amaçlarınız için insanlarla bağlantı kurmanız, liderlik gücünüzü ve iletişim becerinizi ortaya koymanız artık daha kolaydır. Sabırsızlık görülebilir. Bunun farkında olursanız ona göre kendinizi ayarlayabilirsiniz. Direkt ve kendinizden emin davranışlarınızla bu enerjiden yararlanarak, geleceğe yönelik hedeflerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal gruplarla temas edebilir, dostluk ilişkilerinizi güçlendirebilir, girişimlerde bulunabilir ve sizinle ortak amaçlarda olan kişilerle bir araya gelebilirsiniz.

22 Nisan – 31 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda son derece güçlü enerjisiyle sizleri destekleyecek iş evinizin yöneticisi Mars gezegeni, ileriye yönelik hedefleriniz, girişimleriniz açısından olumludur. Mars astrolojik anlamı olarak, isteklerin elde edilmesi için kişiye mücadele gücü sağlayan bir gezegendir. Güçlü olduğu bir burçta ilerlemesi ve bir de burcunuzla olumlu görünüm içersinde olması İkizler için önemli bir şans. Bu etki altında, bilgi ve deneyimlerinizi, belli bir plan ve projeleri gerçekleştirme yönünde odaklayabilir, kelimenin tam anlamıyla bir savaşçı gibi davranabilirsiniz. Burada önemli olan hedefinizin farkında olmak ve sizi ileriye götürecek sistemin içinde yer almaktır. Yani kendinizi hangi alanda göstermek istiyorsanız, o alanın içindeki kişilerle ilişkilerinizi güçlü tutmak lazım. Subjektif bakış açısı içinde tartışmacı bir kimlik sergilemek veya kavgacı tarzda hareket etmek sakıncalı olabilir. Kendinizi göstermek istiyorsanız, girişim ruhunuzu canlandırmalı fakat ekip halinde ilerlemek gerektiğinin de bilincinde olmalısınız. Ayrıca bu tarihler arasında çevrenizdeki rakiplerinizi geçebilmenin yolu, işinize ve amacınıza ne kadar sarıldığınıza yani odaklandığınıza bağılıdır. Bağlı bulunduğunuz sosyal grupta hayatta kalmanın yolu, sıkılganlık göstermemek, daima içten doğal bir savaşçı portresi çizebilmektir. Bütünün içindeki yerinizin farkında olursanız, karşınıza çıkabilecek engellere rağmen nasıl yol almanız gerektiğini bilirsiniz. Bunu başarmanın yolu ise, varacağınız hedefin farkında olmaktır.

İkizler merak ve oldukça girişken yapısıyla, Mars gezegeninin bu güçlü etkisini, eğer dağılmadan kullanabilirse, hakikaten olumlu girişimlerde bulunmanız mümkün olur. Bu arada Merkür ve Güneş gezegeninin 9 Nisan – 20 Mayıs tarihleri arasında Boğa burcunda ilerleyecek oluşları ve herşeyden önemlisi ileriye yönelik hedef evinizde 17 Nisan tarihine kadar geri hareketini sürdürecek Venüs gezegeninin yansımaları sizi etkilemesin. Siz Mars desteğiyle her güçlüğün üstesinden gelebilirsiniz. Dediğim gibi yapmanız gereken sadece ılımlı ve akıllı hareket etmek, projeleriniz ve hedefleriniz için kimlerle temas etmeniz gerektiğini bilerek akıllıca ilerlemektir. İşte burada parlak zekanız rehberinizdir. Bunu kullanmayı biliniz. Dağılmamanızı öneriyorum. Yani odaklanma gücünüzü asla devreden çıkarmayın. Etrafınızdaki dünyayla temasını keserek, dünyaları ben yarattım havasında olmayın. Dirsek temaslarında bulunun. Amacınıza gidecek yolun üstünde size gerekli olan kişilerle bir arada olmaya çalışın. Gerisi kolay. Ben özellikle 22 Nisan tarihi sonrası atakta bulunmanız açısından önünüzde engel kalmayacağını düşünüyorum. Şimdiden planlarınızı yapmanız yerinde olur. Pasifize olmayın. Sizi durgunlaştıracak Güneş gezegeninin Boğa burcu seyrini, geri planda çalışma ve amacınıza sahip olma yolunda kullanın.

Para Konuları

9 Nisan – 30 Nisan tarihleri arasında Boğa burcunda ilerleyecek yöneticiniz Merkür gezegeninin seyri, finansal konularda öncelikle değerleriniz(maddi-manevi) ve kaynaklarınız(dışarıdan veya kendi elde ettiğiniz para)konuları üzerinde durup düşünmeniz, güvenceniz konusunda durduğunuz yeri iyi bilmeniz gerektiğinin göstergesidir. Pratik, yavaş ve son derece gerçekçi bir şekilde hareket etmek önemli. Uygulanabilir konulara ağırlık vermeniz gerekiyor. İnsan bazen neyi görmek istiyorsa onu görür. Oysaki gerçeği görmek lazım. O zaman bu tarihler arasında elinizdeki paranızı veya para elde etmek amaçlı girişimlerinizi akıllıca yapmak lazım. Plansız, spontan hareketlerden kaçınmak gerekiyor. Yani dinginlik şart. Sadelik içinde yaşamak elinizdekini korumaya çalışmak önemli. Sabit bir iş, güven veren ilişkiler ağının size maddi olarak geri döneceğini söyleyebiliriz.

Venüs gezegeninin 17 Nisan tarihine kadar devam edecek geri hareketini göz önüne alırsak, ay ortasına kadar tüm burçlar gibi sizin de, hayatın lüks ve konforlu yönüyle ilgili durgunluklar yaşamanız tabi ki doğal karşılanmalı. Bu arada biraz önce açıkladığım yöneticinizin Boğa yani parayla alakalı bir burçta ilerlemesi, geri planda bütçenizle ilgili konularda düzenlemelerde bulunmanız gerektiğini gösteriyor. Yani elinizdeki gücü tam olarak belirleyip, gelir-gider dengenizi tespit etmeniz yararlı gözüküyor. Mars gezegeninin hedefler evinizdeki seyri, ortaklaşa çalışmaların sizin açınızdan faydalı olduğunu gösteriyordu. Özellikle 22 Nisan sonrası etkisi hissedilecek bu enerji, size ekip halinde, organize yapılan işlerden, dostluklardan, elbirliğinin oluştuğu alanlardan destek gelebileceğinin göstergesi. Bütün bunları toparlarsak, bu ay iktisatlı hareket etmek, elinizde olmayan durumlar nedeniyle para kaybetmemek için, bütçenizin sınırları içinde hareket etmeye çalışmanın önemli olduğunu söyleyebiliriz.

Pozitif Enerjili Günler : 1-4-5-8-9-18-19-22-23-24-27-28

Zayıf Enerjili Günler : 6-7-13-14-20-21

Aşkta En Şanslı Günler :8-9

Yeniay :1-27-28
(Ay gezegeninin İkizler burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay :13-14
(Ay gezegeninin Yay burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamal Böreği

Ahmet Abi'den Mektup Var

Aziz Nesin'ce Aşk...