2009 Nisan Ayı Boğa Burcu Yorumu

Aşk ve İlişkiler

15 Mart – 21 Nisan tarihleri arasında etkisi devam edecek, ciddi ilişkiler evinizin yöneticisi Mars gezegeninin Balık burcu seyri, beraberliğiniz ileriye yönelik olarak düşündüğünüzde içgüdüsel olarak ne yapmanız gerektiği konusunda belli bir yön ve kararlılık içinde hareket etmenizin zor olduğunu göstermektedir. Barışçı tutumunuz öylesine hakimdir ki, yaşadığınız ilişkiyle alakalı sorunları veya genel anlamda geri planda kalmanızı gerektiren durumları, sırf huzurunuzu kaçırmamak adına, es geçebilirsiniz. Aslında hayalleriniz son derece güçlüdür. Sezgileriniz size rehberdir. Partnerinizi ve beraberliğinizi, kafanızın içinde belli bir noktada tutmak arzunuz yoğundur. Gördüğünüz eksiklere rağmen bunları çözümlemek için güç kullanmaktan yana değilsinizdir. Hani şu herşeyi oluruna bırakmak hali vardır ya. Bu enerjinin hissettirdiği duygu da aynıdır. Dürtüleriniz son derece yumuşaktır. İlişkinize duyduğunuz güven ve kendinizi motive etme eksikliği yaşamanız mümkündür. Duygusal konularda kontrolünüz zayıf olabilir. Fanteziler ön planda olduğu için, karşınızdaki kişiyi olduğu haliyle kabul etmeyi tercih edebilirsiniz. İlişkisi olmayanlar açısından bu enerjinin anlamı, karşı cinsle paylaşımda bulunmaktan yana olduğunuz, arkadaşça yanaşımlara ihtiyaç duyduğunuzun göstergesi olabilir. Bir yandan kendinizi ortaya koymak için mücadele verirken ve ileriye yönelik hedefler belirlemeye çalışırken, açıkçası problemli bir aşkla uğraşacak haliniz pek yoktur. karşınıza çıkacak kişinin anlayışlı olması, sevecen yaklaşımlara sahip olması, sorun çıkarmaması en önemli isteğinizdir.

17 Nisan tarihine kadar geri hareketini sürdürecek yöneticiniz Venüs gezegeninin seyri hakkında geçtiğimiz Mart ayında sizlere geniş bir bilgi vermiştim. Her Boğa aynı olayları yaşamayacağına göre bu etki altında birçok yansıma görülebilirdi. Kimileriniz için tutkulu bir ilişkinin gözlerden uzak yaşanması, bazılarınız için kangren haline gelmiş bir aşkın göstergesi, bir çoğunuz için geriye çekilerek duygularınızı gözden geçirme anlamı taşıyordu. Fakat genel olarak anlamı, duygu dünyanızla ilgili her konuyu, ilişkiniz olsun veya olmasın, gözden geçirmek, içinde bulunduğunuz şartların farkında olarak, bundan sonrasına adına yapmak istediklerinizi belirlemekti. Geri hareket zamanları genelde olumsuz olarak değerlendirilir. Sanki herşey ters gidecekmiş gibidir. Oysaki bu zamanlarda yeni oluşmuş bir terslikten ziyade, yaşamınızda varolan eski sorunların, eksiklerin veya yanlışların belirgin hale gelmesi mümkündür. Yani birlikte olduğunuz kişi veya beraberliğinizde aksaklıklar varsa ve bunları görmezden geliyorsanız, doğal olarak geri hareket zamanlarında geçmiş problemlerle tekrar karşılaşmanız mümkündür. Yapmanız gereken, ön plana çıkan bu durumların farkında olmak ve gerçekçi bir şekilde ele alarak düzene kavuşturmaya çalışmaktır. Yani onarmaktır. Bunu evinizin düzene kavuşturulması adına yapılan tamirat gibi görebilirsiniz. Şimdi sizler de 17 Nisan tarihine kadar, geriye çekilerek aşk hakkında hissettiklerinizi, yaşadığınız beraberliği, geçirdiğiniz olayları mercek altına almalısınız.

17 Nisan – 5 Haziran tarihleri arasında geri hareketi biten ve düz olarak Koç burcunda seyrine devam edecek Venüs, üst paragrafta ele aldığımız gözden geçirmelerin hayatın içinde uygulanması adına önem taşımaktadır. Geri hareketin süresince karşılaştığınız durumları, geçmişte yaşananları net bir şekilde saptayabildiyseniz ve neler yapmanız gerektiğini kafanızın içinde oturttuysanız o zaman hiçbir sorununuz kalmaz. Şunu da belirteyim ki, bir Boğa için, yönetici Venüsün Koç burcundaki seyir zamanları, iç dünyanızda kopan fırtınaların işareti olarak önemlidir. Bir Boğa huzur ve güvenlik arayışı içinde olan bir burçtur. Oysaki Koç burcundaki Venüs süreci, bilinçaltınızda biriken bir öfkenin işareti olabilir. Pasif agresif denilen tarzda bir enerjidir. Duygularınızı tam olarak yüreğiniz veya kafanızın içinde oturtmanız kolay olmayabilir. Yani geri hareket bitmiş olsa dahi, yeni bir ilişkiye başlamak kolay olmayabilir. Hala bazı durumlarla ilgili yüzleşmelerde bulunuyor olabilirsiniz. Kendi içinizde inandıklarınızla gerçek hayatta yaşadıklarınız arasındaki farklılıklar kafanızın içini meşgul ediyor olabilir. Bunlardan tam anlamıyla kurtulmak ise, 5 Haziran tarihinden itibaren, yani yöneticiniz Venüsün burcunuzda ilerlemeye başlamasıyla mümkün olacaktır. O nedenle, özellikle aşk konularında dikkatli hareket etmeyi sürdürmeli ve hayati kararlar almayı Haziran sonuna ertelemelisiniz.

İş ve Kariyer

9 Nisan – 30 Nisan tarihleri arasında burcunuzda ilerlemeye başlayacak Merkür gezegeninin seyri, iletişimsel konularda destekleyici bir enerji olarak önemlidir. Kendiniz hakkında düşünmeniz, güvenliğinizi ön plana almanız, yavaş ama gerçekçi bir şekilde hareket etmeniz mümkün olabilir. Zihinsel açıdan size sakinlik getiren bu enerji, güvencenizle alakalı mevzuların da altını belirleyicidir. Yani bir adım atmadan önce, durup düşünmeniz daha kolaydır. Etrafınızla olan iletişimsel bağınızda, güvenlik olgusuna fazlasıyla önem verebilirsiniz. Bir konu üzerinde uzun uzun düşünerek anlamaya çalışabilirsiniz. Tabi ki bir Boğa her zaman sabit bir görüş çerçevesinde olayları süzdüğünden, girişimde bulunacağınız mevzularda dışarıdan gelebilecek önerileri kendi kıstasları çerçevesinde değerlendirmeyi tercih edebilir. Denenmiş ve kanıtlanmış usullerle çalışmayı tercih edebilirsiniz. Aslında Nisan ayına şöyle bir göz gezdirdiğimizde açıkçası iş hayatınızla ilgili konularda da çok olumlu bir gidişat görünmüyor. Daha ziyade geri plandaki çalışmalar ve etkinlikler çok daha yoğun. Bir yandan 19 Nisan tarihine kadar sürecek Güneş ve 31 Mayıs tarihine kadar devam edecek Mars ve herşeyden önemlisi çalışma evinizin yöneticisi Venüs gezegeninin Koç burcundaki ilerleyişleri gösteriyor ki, yolunuz daha uzun. Fakat şu var ki, burcunuzda ilerleyen Merkür, bütün bunlara rağmen en azından zihinsel manada rahatlamanız anlamına gelebilir. Ayrıca bu enerjinin bir başka yararı, içsel manada bunaldığınızda hatta gerilim yaşadığınızda, mantıklı bir şekilde düşünerek, buna yol açan etkenleri gerçekçi bir şekilde gözden geçirmenizi sağlayıcı oluşudur.

20 Nisan – 20 Mayıs tarihleri arasında etkili olacak Güneş gezegeninin burcunuzdaki ilerleyişi tabi ki çalışma hayatınızla ilgili konularda kararlılık ve güvenilirlilik sağlayan bir enerjidir. Bu zaman dilimi içinde, bir üst paragrafta da belirttiğim gibi, sağlam adımlar atmaya çalışmanız mümkündür. Ayrıca Güneşin bir yıl sonra burcunuzla kavuşumu sizler için kendinizi dış dünyada ifade edebilmeniz ve kararlılık gösterebilmeniz adına destekleyicidir. Genel olarak Boğalar, öyle pek savaşçı ve körü körüne mücadeleci bir profil çizmezler. Sizin için önemli olan güvencenizdir. Yani siz, elinizdekine ve elinize geçirebileceklerinizi önemsersiniz. O yüzden hayali hedefler içinde yer almanız pek mümkün değildir. Yaşamın keyifli yönlerinden zevk aldığınız için, huzurunuzu kaçırabilecek, rahatınızı bozabilecek durumlarda olabildiğince uzak durmaya çalışırsınız. Ancak kafanıza bir şeyi takmaya görün. O zaman elinizden hiçbir şey kurtulmaz. Hele bir de bunun içinde maddi ve manevi açıdan bir fayda varsa, sabit bir şekilde üzerine odaklanarak elde etmeye çalışırsınız. Nisan ayını şöyle bir gözlemlediğinizde bu tarihler arasında, geri plandaki çalışmaların hala devam ettiğini görmekteyiz. Yani her ne kadar Güneş bireysel açıdan size belli bir itekleme ve ifade gücü kazandırsa da, henüz planları uygulamak ve isteklerinizi elde etmek için sabırlı olmayı sürdürmek gerekiyor. Yalnız şu var ki, Merkür ve Güneş gerek iletişimsel ve gerekse kimliğinizi ifade edebilmeniz açısından sizi iki kat sarmalayan bir zırh gibi korumakta. Yani bilinçli bir şekilde planlarınızı uygulamak için son çalışmalarınızı yapıyor olabilirsiniz. Şunu unutmayalım ki, Mars gezegeni astrolojik anlamı itibariyle mücadele ve istek gücüdür. 22 Nisan tarihinde yöneticisi olduğu Koç burcunda ilerlemeye başladığı andan itibaren sizler açısından isteklerinizi hayata ve başkalarına dayatmadan, boş yere gerilime düşmeden, nerede durmanız gerektiğinin bilinci içinde yolunuza ve hedefinize doğru ilerlediğinizin göstergesidir. Koç burcunda ilerleyen Mars, zorlu enerjiye sahip Venüs gezegenini de güçlendirdiğinden benim size önerim Nisan ayı boyunca özellikle 22 Nisan tarihine kadar sabırlı olmanız, ani kararlar vermemeniz, olgunlaşmamış plan ve projelerinizi gününden evvel yürürlüğe koymamanızdır. Bırakın yavaş ilerlesin herşey. Önemli olan sonuçtur. Yani ne kadar yavaş ve durgun bir dönem gibi gözükse de, amacınız başarılı olmak ve başarılı girişimlerde bulunmaksa, o zaman acele etmemenin bir zararı yoktur. Aksine faydalıdır.

Para Konuları

9 Nisan – 30 Nisan tarihleri arasında burcunuzda ilerleyecek, finans evinizin yöneticisi olan Merkür, parasal konularda gayet gerçekçi ve sağduyulu yaklaşımlar içinde olmanızı sağlayıcıdır. Genel doğanız gereği her zaman tedbirli hareket etmekten yana olan sizler için bu enerji son derece olumludur. Çünkü alışık olduğunuz bir yansımadır. Peki böyle bir enerji maddi konularda ne anlama gelebilir. Herşeyden önce bütçeniz sınırları içinde hareket etmek ve düşünmek anlamına gelir. Yani elinizdeki paraya göre kendinizi ayarlamanız ve risk altına girmek yerine, sağlamcı düşünmeniz mümkündür. Maddi güce kavuşmak amacıyla yapılacak girişimler açısından yeterli olmayan bu enerji, tabiatınız gereği kendinizi güvende hissetmek için yavaşlamayı tercih etmeniz anlamına da gelebilir. Yani beklemek ve sabırlı olmak konusunda gayet başarılısınızdır. Ayrıca fikirsel manada maddi ve manevi açıdan sahip olma güdünüz yüksek olduğundan elinizdekini korumak veya var olanı çoğaltmaktan yana düşünebilirsiniz. Bir Boğa için bu dönem kazanım anlamında yapılacak görüşmelerin de işaretidir. Kafanızda tek bir hedef ve tek bir yol olduğu için, bu arada karşınıza bazı fırsatlar çıksa dahi, bunlarla ilgili temkinli yanaşımlarda bulunabilirsiniz. Çünkü kaybetmek pek işinize gelmez. Yine bu süreçte, daha önceden kararlaştırılmış ve elinize geçmesi muhtemel paralarla ilgili görüşmeler gündeme gelebilir. Bu konuda tavırlarınız oldukça katıdır. Esnek ve yaratıcı düşünmenin önünde engeller olduğu için, kafanızın içinde belirlediğiniz ölçülere uyan miktarda ısrar etmeniz mümkündür. Diyaloglarınızda uzlaşmacı bir tutum izleseniz de, eğer dışarıdan size uymayan bir teklif veya baskı gelirse bu konuda taviz vermeyeceğiniz açıktır. Nisan ayının geneline baktığımızda görüyoruz ki, gerek aşk gerek iş ve gerekse maddi konularda sabırlı, uyumlu hareket etmeye çalışmak ve sabırlı olmak gerekiyor. Yani ipler henüz sizin elinizde değil. Geri planda kalarak düşünmeli, herşeyi gözden geçirmeli ve ayrıca gerçekleştirmeyi düşündüğünüz konularda bilgi ve deneyim sahibi olmaya çalışmalısınız.

Pozitif Enerjili Günler : 2-3-6-7-15-16-17-20-21-25-26-28-29-

Zayıf Enerjili Günler
:4-5-10-11-12- 18-19

Aşkta En Şanslı Günler :6-7

Yeniay :25-26

(Ay gezegeninin Boğa burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay :10-11-12

(Ay gezegeninin Akrep burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Mutlu ve başarılı bir Nisan ayı geçirmeniz dileğimle,

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamal Böreği

Ahmet Abi'den Mektup Var

Aziz Nesin'ce Aşk...