30'u kabullenmek ya da kabullenememek...

Bu yaş konusu her zaman bir tartışma konusu haline gelebilecek bir konu olmuştur. Kimi doğduğu günü yıl baz alıp yaşını hesaplar (bunlar genelde 18 'ine gelmek için gün sayan gençliktir), kimi de o yıl içinde doğduğu ay geçtikten sonra yaşını arttırır.

Benim gibi yılın son ayında doğanlar için ise durum daha da karmaşıktır. Doğum yılını söylediğinde senden bir ay sonra doğan biriyle aranda bir yaş varmış gibi hesaplanır. ''Yalnız bir dakika ben yılın son ayında doğdum, aramızda aslında bir ay var.'' dersen de yaş kompleksin varmış gibi algılanırsın, ama arada bir yaş var durumunu da kabul etmek istemezsin.

Daha önceleri yaş konusunun arkadaşlar arasında ya da yeni tanıştığım ortamlarda pek bahsi geçmezken; 20'li yaşlardan kopuş esnasında bu konu çok sık geçer oldu ve ben bu konuda hep ikilemde kaldığımı hissetmeye başladım. Benim gibi aynı zamanda doğan Ülküş'ün ailesi gibi keşke benim ailem de Ocak 1979 'lu yazdırsalarmış benim doğum tarihimi de. Ülküş artık 1978'liyim demiyor göğsünü gere gere 1979'luyum diyor. İspatı bile var nufuz cüzdanı:)

Aslında O da bu konuda ikilemler yaşıyor. Şu diyologda örnekleyeyim.
_ Kaç doğumlusun?
+1979.
...
- Burcun nedir?
+Yay.
-Oo o zaman sen 1980'li sayılırsın yaw..
+Yok aslında ben 1978'liyim ailem.... vs
Onun işi de zor:)

Neyse efenim; konuyu dağıtmadan nereye bağlayacağıma geleyim. Nereye mi bağlayacağım şu acı gerçeğe: Geçen sene 30' u es geçtim 29 dedim, daha yıl sonu gelmedi ben ayca doldurmadım daha yaşımı diyerekten. Eh sene oldu 2009. 2009-1978=31.Ama ben yıl sonunda doğdum ama ama....
Ne aması basbayağa 31 işte. Daha 30'a alışmadan 31 diyebilmek... O da ayrı bir başlık..
Ama ülküş 30 diyor:)
Neyse ona da aşılayım bu gerçeği, beynini yıkayım , tek başına olmaz yanıma yandaş bulmalıyım. Gerçe onu 29'a alıştırmam bile bir yılımı almıştı ya neyse :)

İşin şakası 31'le de mutluyum ben, uğur getirir belkim,( ismi sakat ama olsun idare edeceğiz) :) nice 31'lere diyim kendi kendime dilekte bulunaraktan....
Her yaşın ayrı bir güzellliği var diye de umut ışığı atayım bünyeme....

Yorumlar

khaos dedi ki…
31..
Aa bende.. Ama 77 aralık..

Oha..

32 sayılır..

Tuuuu:(
purplelife dedi ki…
Oğlak olmuşsun ama yay olamamışsın yaw
khaos dedi ki…
Cıks.. Olamamışım:(

Zaten kimse de oğlak sevmiyor..

Pehh.. camdan mı atlasam:))

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamal Böreği

Ahmet Abi'den Mektup Var

Aziz Nesin'ce Aşk...