Anı Yaşama Özgürlüğü ( Passing Show)


''İlk din öğretmenlerinden biri dikkatini babasının içtiği sigara markası olan Passing Show'a çekmiş ve meditasyona bütün hayatını geçmekte olan bir şov, bütün nesneleri ,deneyimleri, arzuları taşıyan bir nehir gibi düşünerek başlamasını söylemişti.... Her şey geçicidir diye hatırlattı kendi kendine, bütün hayatı ve bütün deneyimleri tren penceresinden görünen manzara gibi kesin ve geri dönüşü olmayan bir şekilde akıp gidiyordu.''
''Yalnızca şu anda yaşamamız gerekli. Dün ve yarın yok. Geçmiş hatıralar, gelecek özlemler yalnızca memnuniyetsizlik yaratır. Zihinsel sukunete giden yol şu anı gözlemekte ve farkındalığımızdan oluşan nehirde rahatsız edilmeden akıp gitmesine izin vermekte yatar''..
Bugünü Yaşama Arzusu Irvin Yalom

Hayatı passing show olarak yaşayabilmek belki mutluluğa giden yola doğru yönelmekte başarılı olabilir. Denemeye değer , hele ki başarılı olunursa sonuç da bir o kadar güzel olur..

Yorumlar

ENERJİ dedi ki…
Benim yıllarca savunduğum görüş bu...Anı yaşa:))
purplelife dedi ki…
ewt bana hatta son günlerde sürekli bulunduğun serzenişle aynı şey.. ''Anı kaçırıyorsun.. Anı yaşamıyorsun... ''Bundan sonra uygulamaya çalışacağım. Mutlu olmak için bir de böyle yaşayalım böyle nefes alalım. Denemeye değer..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamal Böreği

Ahmet Abi'den Mektup Var

Aziz Nesin'ce Aşk...